CHP KURULTAYI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kamuoyunca beklenmekte olan kurultay tarihini nihayet açıkladı. Kurultay gerekli miydi? Evet, hem de çok. Çünkü parti meclisindeki parçalanma, söylem farklılıkları CHP açısından her geçen gün olumsuz bir sürecin işlemesine neden olmakta.

Kılıçdaroğlu, parti içi gruplardan çok, halkın istediği bir liderdir. Son yıllarda hiçbir siyasetçiye nasip olmayacak büyük bir halk desteğini arkasına aldı. CHP’ye oy veren, vermeyen herkesin sempatiyle baktığı, ülkemizin geleceği açısından umut beslediği birisidir Kemal Bey. Halkın bizden biri dediği alçakgönüllü bir siyasetçi.

Peki, Kılıçdaroğlu’nun halkın gönlünde böylesine yer etmesinin nedeni nedir? Şaban Dişli, Dengir Mir Mehmet Fırat ve Melih Gökçek tartışmalarında gösterdiği kararlılık ve sabır onun iddialarındaki haklılığını gösterdi. Halk, kendi hakkını arayan ve bu konuda kararlılık gösteren bir siyasetçiye sahip olmanın gururunu yaşadı. Güvenilmeyen siyasette, güven duyulan birinin çıkması halkın umudunu arttırdı. Yolsuzlukların üzerine giden cesur, kararlı bir siyasetçi. Son yıllarda yurttaşların aradığı bir kahraman. Yine bu tartışmalar öncesinde bir televizyon kanalındaki yolsuzlukların anlatıldığı programdaki (her hafta yayımlanmaktaydı) kararlı tutumu Kılıçdaroğlu’nun halkın gönlünde yer almasını sağladı.

Kısacası, Kemal Kılıçdaroğlu, Türk halkının yolsuzluklara karşı savaşacağına inandığı bir siyasetçidir. İşte, onu, CHP Genel Başkanlığına getiren de budur. Halkın gücü ve güvenidir. Bu nedenle de hiçbir hizbe, gruba, kişiye karşı siyaseten bir borcu yoktur.

Kılıçdaroğlu, yeni parti meclisi listesini oluştururken bu durumu unutmamalı, önceki kurultay sonuçlarından dersler alarak yeni vesayetler altına girmemelidir. Siyasetin kirli dehlizlerinde yol alan kişilerden uzak durmalı, böylelerinin parti yönetiminde yer almalarını da önlemelidir.

Siyasal ve kişisel yaşamında hiçbir üretkenliği olmayan, politik yaşamını bir hizbin sadık üyesi olarak parlatanlardan da partiyi sakınmalıdır. Bir gruba biat ederek cumhuriyetin özgür yurttaşı olunamaz.

Kılıçdaroğlu’na şunu anımsatmak isterim. “Büyük adamlar, büyük adamlarla çalışır.” Bu sözün içeriğini iyi anlamak için Atatürk’ün çevresindeki kişilere bakmak yeterlidir. Devrimleri yapan bu kadroda bir tane çapsız adam görmek mümkün müdür? Gerektiği zaman Atatürk’ü bile eleştiren bir idealist kadrosu vardı büyük önderin. Yağcıların, günü kurtarmak isteyenlerin, kişisel çıkar peşinde koşanlarla Atatürk’ün işi olmamıştır.

Şimdi tüm hizipler, mezhep ve etnik köken siyasetçileri, hemşeri lobicikleri, türlü grupçuklar, geçmişin başarısız, sözde ağır topları kabul edilen politika cambazları parti yönetiminde yer almak için bin takla atmaktalar. Yıllardır, CHP iktidar olamıyorsa bu işin başlıca sorumlusu bu siyaset oligarşisidir. Bu kişileri Kılıçdaroğlu’nun cilasıyla parlatmaya gerek var mıdır? “Bir baş soğan, bir kazanı kokutur.” atasözü anımsanmalı ve bu kişilerden CHP yönetimi uzak tutulmalıdır.

Kılıçdaroğlu’nun ve CHP’nin iktidara yürümek, aydınlık bir Türkiye’nin yolunu açmak için toplumsal çıkarı her şeyin üstünde tutan, bilinçli, üretken, özgür bireylere, partililere gereksinimi vardır. Gerektiğinde genel başkana “Yanlış yapıyorsunuz.” diyebilecek, eleştiriyle çamur atma arasındaki farkı ayrımsamış CHP’lilerle yürümeli Kılıçdaroğlu.

18 Aralık Kurultayı, CHP’nin önemli bir dönüm noktası olacak. CHP ya geçmişin yüce çınarı, devrimci partisi olarak yoluna devam edecek ya da liberal bir dönüşümle bu kokuşmuş düzene payanda olacak. İşte, büyük yol ayrımı!

Türkiye’nin devrimci, Atatürk’ün yolunda doludizgin koşacak bir CHP’ye o kadar çok gereksinimi var ki…

Adil HACIÖMEROĞLU
4 Kasım 2010


Not: 6 Aralık 2010 tarihli KENT YAŞAM Gazetesinde yayımlanmıştır.
Yazılarımın tümünü http://adiladalet.blogspot.com dan okuyabilirsiniz.

12 yorum:

  1. “Bir baş soğan, bir kazanı kokutur.” atasözü anımsanmalı ve bu kişilerden CHP yönetimi uzak tutulmalıdır....."

    EVET...ŞU ANDA GÖRÜNEN SADECE BİR BAŞ SOĞAN OLSA ŞU İÇİNDEN GEÇTİĞİMİZ KARANLIK SÜREÇTE CHP BUNU DA KALDIRIP HAZMDEBİLİR VE NE NA...ZIK Kİ GÖRÜNEN 3-5 BAŞ SARIMSAKI DAHA KAZANA ATMAK EMELİNDE OLAN ULUSLARARASI BİR PROJE UYGULANMAKTADIR....

    YİNE MALESEF BAYKAL KASETİ SADECE CHP Yİ DİZAYN ETMEKLE KALMAYIP TÜRKİYEYİ DİZAYN ETMEYE YÖNELİK BÜYÜK BİR PROJENİN SADECE BİR PARÇASIDIR...AMAÇ “2.CUMHURİYET” E VEYA “ILIMLI İSLAM CUMHURİYET” E UYGUN POZİTİF MUHALEFET OLARAK TANIMLANAN “ILIMLI LAİK” BİR CHP YARATMAK, BIRAKIN % 47 Yİ % 87 DE ALSA AKP ELİ İLE YAPTIRILAMIYACAAK DÖNÜŞÜMLERİ “ILIMLI BİR ANAMUHALEFETİ” KISA SÜRELİĞİNE İKTİDARA GETİRMEK VEYA BU PARTİNİN DESTEĞİ İLE İSLAMİ BİR İKTİDARA YAPTIRMAKTIR..

    HAKLISINIZ; 18 ARALIK SADECE CHP İÇİN DEĞİL, ULUSUMUZ İÇİN, CUMHURİYETİMİZ İÇİNDE BİR KIRILMA NOKTASIDIR.VE DE NE YAZIK Kİ BEN SAYFALAR İLE YAZABİLECEĞİM GEREKÇELER İLE HİÇ UMUTLU DEĞİLİM....

    HALKIMIZ ÇOK UZUN SÜREDİR CHP VE MHP GİBİ PARTİLERİ HALKIN GERÇEK MUHALEFETİ OLARAK GÖRMEMEKTEDİR VE KERHEN OY VERMEKTE, SEÇİMDEN BİR HAFTA SONRADA "ELİM KIRILSAYDI DA VERMESEYDİM..." DEMEYE BAŞLAMAKTADIR...

    CHP DEKİ GELİŞMELERİDE HALKIN GERÇEK MUHALEFETİ OLMA YÖNÜNDE OLUMLU GELİŞMELER OLARAK GÖRMEMEKTEYİM....70 Lİ YILLARIN HALK İLE BÜTÜNLEŞMİŞ DAĞA TAŞA "UMUDUMUZ KARAOĞLAN" YAZILDIĞI "HALKÇI CHP" İÇİN VEREMİYECEĞİM ŞEY YOKTUR.AMA GİDİŞAT "YENİ CHP" VEYA "CHP DE 2.KEMALİZM" DÖNEMİDİR...

    SEVGİİLE VE SAĞLIKLI KALIN....

    HÜRRİYET TURAN

    YanıtlaSil
  2. Adil bey,yazmış olduğunuz şu yazı,gerçekleri en iyi şekilde ifade ediyor ve tabanın gönlünden geçirip söyleyemediği veya ifade edemediği tüm duyguları anlatıyor.Halkın neden Kılıçdaroğlu'nu bir umut olarak gördüğünü,nasıl bir politakacı istediğini en güzel şekilde ifade etmişsiniz.
    Kaleminize yüreğinize sağlık diyor selam ve saygılarımı iletiyorum.

    YanıtlaSil
  3. MAHALLE DELEGASYONLARI SEÇİM DELEGELERİNİ VE İL DELEGELERİNİ,İL DELEGELERİ KURULTAY DELEGELERİNİ.EH ŞİMDİYE KADAR ZATEN KURULTAYLARI YÖNLENDİRENLER ONLAEDI,BAYKALCILIKLA ÖVÜNEREK.BİRANDA KILIÇDAROĞLUCU OLDULAR YİNE AYNI DELEGELER Kİ BİRKAÇI DEĞİŞMİŞ OLSA BİLE.ESKİ HAMAM ESKİTAS.BİR BAŞ SOĞAN KOKUTMAZ YEMEĞİ YEMEK YAPAR HEM DE ALASINDAN AMA BİR ÇÜRÜK BİR ÇUVAL İNCİRİ MAHFEDER.ORAYA BAŞ OLABİLECEK SOĞAN BAŞLARINI SEÇEBİLSEYDİ HALK DEDİĞİNİZ KONGREDE ELBETTE YEMEKLER KAZAN KAZAN PİŞERDİ.ŞİMDİ BİRKAÇBAŞ SARMISAKLA CACIK YAPILMAK İSTENMESİN.

    YanıtlaSil
  4. ADİL BEY CHP KURULTAYINDAN SONRA DAHA İYİ OLUŞUMLAR VE KADROLARIN OLACAĞINA İNANIYORUM ÇÜNKÜ KILIÇDAROĞLU SAKİN VE ILIMLI GİDİYOR ÇALIŞMALARA; TABANA İNMEYE ÇALIŞIYOR ONUN İÇİN GENEL SEÇİMLERDE ÇOK İYİ ÇALIŞIP CHP Yİ İKTİDAR OLMASI İÇİN ÇOK ÇALIŞMAMIZ GEREKECEKTİR. BU BİZİM SON ŞANSIMIZ BAŞKA ŞANS YOKTUR.KILIÇDAROĞLU HALKIN İÇİNDEN GELEN BİRİ OLARAK İNSANLARIN GÜVENİNİ KAZANACAKTIR.
    SAYGIYLA VE SEVGİYLE KALIN... AYŞE.T. ŞANLI

    YanıtlaSil
  5. AYDIN CİVCİK7 Aralık 2010 23:55

    ADİL BEY YAZINIZA TAMAMEN KATILIYORUM.LİDERLER KENDİSİNİ GOYGOYCULARDAN VE YALKALARDAN UZAK TUTABİLİRSE BAŞARILI OLURLAR. M.K. ATATÜRK HİÇBİR ZAMAN ETRAFINDA BUNLARI BARINDIRMAMIŞTIR, DOGRUDUR.LİDERİ DOSTCA , YAPICI VE İLERİYE DÖNÜK ELEŞTİRİLER ELEŞTİRİ YAPABİLEN ÇEVRESİ BAŞAIYA GÖTÜRÜR. C.H .P DE BUNLAR UNUTULMUŞTU İNŞALLAH BU YAPIDA OLAN ARKADAŞLAR PARTİ YÖNETİMİNE GİRERLER , C.H.P. BÖYLE KADROLARLA BAŞARIYA ULAŞIR. ÇÜNKÜ ÖZÜNDE DEMOKRAT OLAN BİR PARTİDİR. ÖZÜNE SADIK KALIRSA HALKIN DESTEĞİNİ ALACAĞINDAN ŞÜPEMİZ YOKTUR. LİDER VARDIR AMMA C.H.P ÇOGUNLUGUN KARARLARI İLE BAŞARILI OLABİLİR. HEL HELE SEÇİMLERDE MUTLAKA Ö N S Ç İ M YAPILMALIDIR. BAŞARILARINIZI VE YENİ YAZILARINIZI BEKLERİZ.

    YanıtlaSil
  6. Sayın Hacıömeroğlu elinize yüreğinize sağlık..yazınızın kurultay tarihinde yanlışlık var düzeltirmisiniz...18 mart yazmışsınız,18 Aralık benim bildiğim.Kılıçdaroğlu CHP için büyük şans Ben ve arkadaşlarım birebir konuştuk öyle pozitiv enerji aldımki anlatılmaz yüreği ile mükemmel insan bizden biri ayrım gözetmeden halkının tüm kesimini kucaklayan mükemmel insan...fakat bu mükemmel insanın da kadrosu mükemmel olmalı biz bunu dile getirdik...ATAMIZ kendinden daha zeki insanları seçmeye gayret ederdi Tıbbıyelileri ve hukuk siyasal eğitimi almış insanları öne çıkarırdı.. örneğin Atamızın sıvasta toplanılacağını ve tıbbıyelilerinde katılmasını bizzat istemiş...Askeri DR Hikmet Boran Kongrede Atamıza sert bile çıkmış Amerikan mandası kesinlikle olmasın etrafınızdaki insanları iyi tanıyın demiş ve uyarmış...Atamız genç adam sözlerin doğru demiştir...Fikirlerinize ihtiyaç vardır desteğinizi bekliyorum demiştir...Bu DR ,ORHAN Boranın dedesidir.Bunlar hep tecrübe örnektir...Sayın Kılıçdaroğlunun kadrosu iyi olursa kendiside yıpranmaz partide Yıpranmaz. partide görev yapmak hizmet amaçlı bu düşüncelerde olanlar, kişisel egoları olmayanlar halk ülke için çalışanlar ülke çıkarlarını her şeyin üstünde tutanlardan zeki kişilik sahibi insanlardan seçilirse Verim alınır.Eğer Truva atlarından seçerlerse bölünme olur onları tanımak için epey zamana bırakılmalı şu an dışlanmamalı seçim zamanı oyların bölünmemesi adına bir elin parmakları gibi görmeli ...Kadronun zeki uyanık çalışkan üretken donanımlı olması gerekiyor Başta belirttiğim gibi..SİYASET tüm bilim dallarına açık olmalı kişiler önce kendini ülke insanı için geliştirebilmeli insanına vatanınada üretken faydalı olabilsin...Tıpkı Anne gibi Anne kendini geliştirmeden çocuk yetitirirse çocuk annenin aynasıdır o aynada kendini görecektir, iyi veye kötü...Siyasetçide aynen böyledir toplum ve ülkesine ne verirse kendine döner...SEVGİ SAYGILARIMLA FEVZİYE GÖL

    YanıtlaSil
  7. adil abi yazınızdaki kriterler türkiye siyasetinde her partide olması gerekir gönlümüz isterki bu kriterler chp de daha fazla olsun.partilerimiz ülkemizin ve halkımızın daha doğrusu ortak akılın birleştiği konulardan olan tam bağımsız türkiye, laik düzen, kemalist ideoloji,üniter yapının muhafazası gibi konularda tek cephe olup, hizmet yarışında rekabet etmeliler. bayrak yarışında benim ve benim gibi düşünenlerin rey vermediği parti icranın başına geldiğinde ben bundan rahatsız olmamalıyım demeliyim. çunkü komşumun, arkadaşımın,akrabamın hatta kardeşimin benden farklı düşünüp iktidara getirdiği gruba ben çevreme olan saygımdan dolayı ve ülkemde icranın başı olarak en az onlar kadar saygı duyabilmeliyim. inşallah bu günleri görebilmek dileğiyle tanrı bize yardım etsin.

    YanıtlaSil
  8. elinize sağlık, her kelimesine katılıyorum

    İbrahim ARDA

    YanıtlaSil
  9. Elinize, yüreğinize sağlık Adil bey yazınızla yüreğimize tercüman olmuşsunuz. CHP kurultayında umarım doğru, dürüst ve Atamızın yolunda gidecek, Türkiyeyi aydınlık günlere çıkartacak insanlar seçilir. İnsanlarımızın Türkiyeye hizmetleri de cansiperane olur inşaallah. Vatanımıza, milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

    YanıtlaSil
  10. Çok doğru tespitler. Zaman zaman bugünkü kadroyla CHP hep eleştiri konusu olmuştur. Ben de daha çok il ve ilçe delegelerinde neden hiçbir yenilik veya değişim olmaz diye düşünüp dururum. Sanki altyapıda hep aynı kişiler varmış gibi partideki adaylar da nedense hep aynı kronikleşmiş kişiler olur. Ha bir de bu delege konusunda akraba ilişkileri de çok etkin. Adeta ağalık aşiretlik gibi. Nedense bu tür demokrasi dışı kalmış ilkellikten bir türlü kurtulamıyoruz. Dilerim bu defa kurultay bahenesiyle son bulur. MUZO

    YanıtlaSil
  11. Bunlar Selamsız Bandosu...!

    Enişte kayınbilader ortaklar :

    ''Hurşit Güneş ve Prof. Sencer Ayata’yı oraya getiren faktör, CHP’de Kılıçdaroğlu ile başlayan “toplumun ihtiyaç ve taleplerini” anlama çabası değildir. Kemal Derviş ve bağlı bulunduğu yerlerin planladıkları RTE ve salya-sümüklü okyanus ötesi yaratığa gözdağı verme operasyonudur.


    Hurşit Güneş ve Sencer Ayata’nın ''akademik önemleri'' yaptığı çalışmalardan bellidir. Kemal Dervişin takım elamanları...

    “Sermaye Birikimi ve Toplumsal Değişim” konulu çalışma, Anadolu’daki büyük değişimin incelenmesi kimlerin yanında saf tutuklarını çok iyi göstermektedir.

    Sencer Ayata Anadolu'da örgütlenen tarikat,cemmat ilişkilerinin egemenliğ altında oluşan Okyasus ötesi salya sümüklü yaratığında içinde olduğu oluşumları “yeşil sermaye” diye damgalamamıştır.

    Aksine Anadolu’daki sermaye birikimini bir'' modernleşme süreci'' olarak incelemiştir.Bu bakışı değil, sosyal demokrasiye inanan samimi bir sosyoloğun bakış açısı olabilir mi...?

    Evet,

    Türkiye Cumhuriyetinin çözüştürülmesinde ve "Anadolu İslam Federasyonu'na dönüştürülmesinde itici rol oynayan İslami sermaye birikiminin yeni CHP yönetimine kılavuzluk yapan Sencer Ayata'nın sosyolojik bakışıyla nasıl çarpıtıldığına bakar mısınız?

    Emperyalistlerin işbirlikcisi Cemaatlerlr iç içe yeşil sermaye ve örgütleri;

    Müstakil/Müslüman Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve diğerleri.

    Son örneği Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne bağlı Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi'nin (DEİK) yerini, Okyanus ötesi ,salya-sümüklü yaratığın desteklediği TUSKON'un almıstır.

    Rusya Devlet Başkanı Medyedev'in Türkiye'yi ziyareti sırasında yapılan Türk-Rus İş Konseyi toplantısında ev sahipliğini üstleniyor TUSKON.

    Anadolu'daki yeşil sermaye patlaması modernleşme süreci olarak ele alınıyor artık CHP'de, tıpkı AKP'deki gibi.'' Gardrop devrimciliği'' diye aşağılanan Cumhuriyet ideolojisi, postmodern neoliberal küresel işbirlikçi demokrasi ideolojisine dönüştürülüyor el yordamıyla. Hala daha anlamadınız mı, CHP'nin nasıl birileri tarafından kuşatılıp ele geçirildiğini.

    Hala daha bir plan dahilinde Baykal'ın ötelendiğini,TDH'nın önünün
    kesildiğini,Mustafa Kemal'in CHP'sinin değiştirildiğini....

    Yeni, AKP'leştirilen Ustura Kemal'in CHP'si;

    "İkinci Cumhuriyetçi" akıl hocalarının verdiği akılla ilk zokayı yuttuktan sonra arkası gelecek kuşkunuz olmasın.

    "Halkın % 70'inden fazlası, türbanın ilk/ orta öğretimde ve kamu görevinde serbest bırakılmasını istiyor.'' diyecek CHP....

    ''Halkın bu talebine karşı gelemezsiniz! Halkın çoğunluğu laik hukukun değil şer'i hukukun geçerli olmasını istiyor. Halkın bu talebine de karşı gelemezsiniz!....'' diyecek CHP...

    Böylece CHP attığı her adımda bataklığın derinlerine sürüklendikçe sürüklenecek, battıkça batacak.

    Sevgili arkadaşlarım CHP'nin bu tam gaz gidişi bana
    Adnan Menderes'in DP Meclis Grubundaki "Siz isterseniz hilafeti de geri getiririrsiniz" sözünü anımsatıyor...

    18 Aralık'taki kongerede CHP 'de eksik kalan operasyon tamamlandımı neden olmasın dersiniz....!

    Varın gerisini siz düşünün. Ben düşünmek bile istemem, sizi bilemem.

    Mücadeleye devam....

    Yaşasın Tam Bağımsız Demokratik Türkiye
    Sevgi Kazanacak

    Neden her yazımın altında bu imza var arkadaşlar...

    Sahi nedendir...?

    ATİLLA YÜCEAK

    YanıtlaSil
  12. CHP'nin içinde yer alan aydınlar ve halk yığınları Cumhuriyet ve demokrasinin savunucuları ve daha duyarlı Yurttaşlardan oluşmaktadır.Dileğimiz CHP'nin Emperyalizme direnmeyi sürdüren ve Halkın sesi olması gereğini unutmayan kadrolarla yoluna devam etmesidir.Elde kalan bu son 1-2 kalede yıkılırsa zaten parçalanmış ve teslim alınmış olacağız.Bu nedenle hepimize ; İnanarak, birbirimizi suçlamadan birlik ve bütünlük içinde ana gövdeyi koruma direniş görevi düşmektedir.
    CHP YÖNETİMİ DE BU PARTİYİ DEVRİMCİ ÇİZGİSİNDE TUTMAK VE BU GÜNÜN ŞARTLARIN AĞIR MESULİYETİNİNİ BİLİNCİN DE İSE ÇALIP ÇIRPMA PEŞİNDE KOŞANLAR VE KOLTUK HEVESİNDEN GAYRI BİRŞEY DÜŞÜNMEYENLERİ NE OLUR BU DÖNEM BU KUTSAL SAVAŞTA GERİ MEVZİLERE GÖNDERSİN DİLEĞİM. Av. Uğur Efil

    YanıtlaSil