BOYKOT NEYİ ÇÖZER?

Tutuklu milletvekilleri konusundaki tartışma, gittikçe büyüyor. Yargının siyasallaştığının en güzel kanıtı olan bu sorunu aşmak için muhalefet partileri farklı çözüm yolları, mücadele biçimleri belirliyor.

Hatip Dicle sorunu ortaya çıktığı andan itibaren BDP, TBMM’yi boykot edeceğini söyledi. Ayrıca sokak eylemleriyle de bir bunalım ortamı yaratmaya çalışmakta. Asıl amaçları bölücü başının salıverilmesini sağlamak. Dicle’nin mahkûmiyeti kesenleşmesine, bu nedenle de seçilme koşullarının yetersizliğine rağmen aday gösterilmesi bilinçli bir eylemdir. Amaç, Öcalan’ı da benzer bir oldubittiyle milletvekili seçtirmek ve fiili durum yaratarak affını sağlamaktır. Şu anda PKK’nın çizdiği strateji adım adım işliyor.

Hatip Dicle’nin yanına Balbay, Haberal ve Alan’ın eklenmesi ise anlamlıdır. AKP, siyasallaşan yargısıyla böyle bir karar vererek BDP’ye önemli bir pas atmıştır. Sözde genel bir hukuksuzluk yaratarak Hatip Dicle konusundaki mücadeleye meşru bir zemin kazandırıp kamuoyu desteğini çoğaltmaktır amaç. Bu yolla mahkumiyeti kesinleşen birisinin milletvekilliği onanınca arkası da gelecek tabi ki. Yani Öcalan’ın TBMM’ye girişi kolaylaşacak ve konu gündeme gelecektir. Dicle’nin milletvekilliği onanır onanmaz Hakkâri’den seçilen üç BDP’li vekil istifa ettirilip ara seçimin yolu açılacak. Araseçimde de bölücü başı aday yapılıp seçilmesi sağlanacak. Dicle’nin durumu emsal gösterilerek Öcalan meclise girecek. Bütün senaryo bu. Zaten İmralı sakini, “hapiste çürümek istemediğini” söylemiyor mu?

Balbay, Haberal ve Alan’ın kesinleşen cezaları yok. Büyük bir olasılıkla da beraatla sonuçlanacak davaları. Burada hukuka aykırılık söz konusu. Oysa Hatip Dicle olayı tamamen yasalara aykırı. Kimlerin milletvekili seçilebileceği anayasada açıkça yazılmış. “Milli irade” masallarıyla haklılık kazandırma istekleri planlı ve bilinçli. Hukuksuz “milli irade” olur mu? Dicle için yapılan mücadele tamamen siyasaldır bölücü bir hedefe varmak içindir.

Alan, Balbay ve Haberal’ın durumu bir hukuk ayıbıdır ve mücadele zemini de yargıdır. CHP’nin yemin törenini boykot etmek gibi bir eylem biçimi BDP’ye yarar, yanlıştır. TBMM’de sonuna kadar demokratik yollar zorlanarak hukuksal mücadele verilmeli.

TBMM’yi kuran CHP’nin öncülleridir. Öyle bir meclis ki burası, Sakarya Savaşı’nın en kötü anlarında bile açık tutulmuş. CHP’nin, BDP ile aynı doğrultuda bir eylem çizgisi belirlemesi geriye dönüşü olanaksız bir siyasal yanlışı beraberinde getirir. AKP; siyasallaştırdığı yargısıyla Alan, Balbay ve Haberal’ın salıverilmesini engelleyerek özellikle CHP’yi BDP ile eylem birliğine zorlamakta. Amacı, anayasa değişikliğinde muhalif dirençleri kırmaktır. AKP-BDP ittifakı özerkliği çıkararak Öcalan’ı meclise sokmak istiyor. Onun için de kurucu iradenin ortadan kaldırılması gerek onlara göre. Bu, CHP’ye kasetten sonraki ikinci büyük operasyondur. Böylesine açık ve tarihsel sorumluluğu büyük bir tuzağa düşülmemeli.

Meclise girip yemin etmeli CHP milletvekilleri. Hem de yakalarına ilk meclisi anımsatmak ve o günkü iradeyi canlandırmak amacıyla Atatürk’ün kalpaklı birer rozetini takarak. Bugün küresel güçlerin dayattığı yeni Sevr’in yırtılıp atılacağı gündür.

Adil Hacıömeroğlu
28 Haziran 2011
Not: Yazılarımı http://adiladalet.blogspot.com dan okuyabilirsiniz.

4 yorum:

  1. Sayın HACIÖMEROĞLU sürekli yazılarınızı okumaya takip etmeye çalışıyoruz,Sizin objektif bakışınızı ve bunu yazılarınıza akıcı bei şekilde yansıtmanızı hayran olduğumuz bilmenizi isteriz .Sizi canı gönülden tebrik ediyoruz.Selamlar.

    YanıtlaSil
  2. Ben mecliste yıllardır yapılan yeminlerin tutulmadığı kanısındayım.Bir yemin yerine getirilmeyecekse neden edilir?Bazı ülkelerde olduğu gibi yemin edilmese ne olur? Hem yemin edip hem yemine uymamak insanları kandırmak değil de nedir?
    CHP için yakalaşımını çok yerinde buldum.

    YanıtlaSil
  3. (Meclise girip yemin etmeli CHP milletvekilleri. Hem de yakalarına ilk meclisi anımsatmak ve o günkü iradeyi canlandırmak amacıyla Atatürk’ün kalpaklı birer rozetini takarak. Bugün küresel güçlerin dayattığı yeni Sevr’in yırtılıp atılacağı gündür.)...Adil bey aklımızdan ve gönlümüzden geçenleri dile getirmişsiniz.Teşekkürler iyiki varsınız.

    YanıtlaSil
  4. TARİHİ GÜNLER YAŞIYORUZ.NOSTRDAMUSUN MU, AMERİKANIN KEHANETİ Mİ 2011 VE 11.PRENSTEN SONRA KEMALİST DEVLET OLMAYACAKMIŞ .ARTIK 2. Mİ 3.MÜ LİBERAL CUMHURİYET KURULUŞU ORGANİZE EDİLİYORSA ,ASKERİ ŞURADA ATANACAK NEREDEYSE GENERAL KALMADIYSA,SEÇİLMİŞ MECLİS ZATEN AÇIK.HUKUK SORUNLARIYLA YENİ VESAYET ORTADA VEDE LAİK ,SOSYAL,HUKUK DEVLETİ BAKIŞI İŞTE DENİLEREK BOYKOTU YAPANLARIN HUKUKSUZLUKLARI KAMUOYUNA AJİTE EDİLEREK ARTIK % 70 GELECEK SEÇİM AJİTASYONLARINI TUTTURMAĞA ÇALIŞILIYOR.EY HALKIM UTANDIR BENİ?SEN BÜYÜKSÜN 16 KEZ YIKILIP KÜLLERİNDEN DOĞMUŞSUN?KADER AMA ERTUĞRUL GÜNAY BİLE ÖĞÜNÜYOR %11 KALKINMA HIZIMIZI BİLE ANLATMADAN %50 SONUÇ ALDIK DENİYOR.CHP NİN KALKINMA POLİTİKALARI MI HALKA SORUNLU GELİYOR NE?YOKSA YİNE SÖYLÜYORUM KAN UYUŞMAZLIĞI MI?LİDER LERİN ÖZGÜL AĞIRLIĞI,ZEYTİN YAĞINDAN BİLE HAFİF Mİ?BOŞUNA KÜREK Mİ ÇEKİYOR AYDIN PARTİLERİ?ÇİLE,ÇİLE BÜLBÜLÜM ÇİLE=YÖRÜK MS

    YanıtlaSil