ÖRNEK DAVRANIŞ


18 Ağustos akşamı Beşiktaş, Rusya’nın Alania takımıyla UEFA kupası ön eleme maçı oynuyor İstanbul’da. Çukurca’da on iki şehidimiz var. Ulusumuzun içi kan ağlamakta. Yüreklerimizde teröre kurban verdiğimiz kahramanlarımızın acıları. İçimiz öfke dolu.

Hain pusularda gencecik insanlarımız can veriyor. Birçok televizyon kanalında vur patlasın, çal oynasın yayınlar var. Şehitlerimizin haberleri alt yazılarlarla duyurulmakta. Haber kanallarındaki kimi yorumcular terör örgütünü masum gösterme peşinde. Bölücü örgütle nasıl diyalog kurulacağının yollarını tartışmaktalar.

Maç heyecanı dorukta. Beşiktaş golleri sıralıyor. İspanyol oyuncu Guti Hernandez ikinci golü attıktan sonra formasındaki Türk bayrağını öpüyor. Guti’nin sevincine seyirciler coşkuyla katılıyor. Ardından üçüncü gol geliyor Portekizli Almeida’dan. O da gol sonrası sevincini tribünlere asker selamı vererek gösteriyor.

Maç sonrası bu iki futbolcu, davranışlarının nedenini açıklıyor. Dikkat edilmesi gereken, televizyon ve gazetelerde terörle ilgili ahkâm kesenlere, kimi siyasetçilere, bölücü örgüte sempati besleyen bazı yurttaşlarımızın ibret alması gereken örnek davranışı açıklayan önemli sözler.

“Türkiye ve İstanbul'da yaşamaktan çok mutluyum. İstanbul'u ve Türkiye'yi çok sevdim. Türk insanı çok sıcakkanlı ve misafirperver. Türk bayrağını bu ülkeye olan sevgimi ve şehit olan askerlere saygımı göstermek için öptüm.” Bu sözler Guti’ye ait. Şehitlerimize ve bayrağımıza saygı gösteren İspanyol bir futbolcu.

“Bu ülkede yaşıyorum. Evdeki yardımcım da Türk. Askerlerin ölüm haberi beni derinden etkiledi. Böyle bir şey nasıl olur anlamak mümkün değil. Burası, ikinci evim. Hayatını kaybeden askerlerin ailelerinin acısını paylaşmak ve onlara saygımı göstermek için asker selamı verdim.” Bunlar da Portekizli Almeida’ya ait sözler.

Bu iki futbolcuya gösterdikleri insani ve vefalı davranışlarından ötürü saygı duymamak olur mu? Böylesine güzel bir davranışı görmemek, anlamamak mümkün mü?

Bir kişinin ekmek parası kazanması kutsaldır. Kişinin ekmek parası kazandığı ülkeye saygı göstermesi de temel kural. Bu ülkenin bin bir bereketinden yararlanarak her gün ülkemizin kurumlarına, tarihine küfredenlerin acaba yüzleri azıcık da olsa kızarmış mıdır bu davranışları izlediklerinde. Kısacası yedikleri çanağa pisleyenler, bu davranışların ne anlam geldiğini acaba fark ettiler mi?

Şike iddiaları karşısında ilk olumlu tepkiyi göstererek Türkiye kupasının geri verilmesi gerektiğini söyleyen ve tüm toplumsal olaylara duyarlılık gösteren “Çarşı”ya da böyle duyarlı oyuncular yakışır.

Adil Hacıömeroğlu
20 Ağustos 2011
Not: 22 Ağustos 2011 tarihli Kent Yaşam Gazetesi’nde yayımlanmıştır.


4 yorum:

  1. Gerçktende vefalı insanların nerede ve ve ne zaman tepki vereceklerini ve ona insani değerleri katmalrı övgüye değer gerçektende, kaleminize sağlık bu bir İspanyol kökenli Beşiktaş futbolcusu olsun hiç farketmez... Ülkenin insanından dah büyük duyarlılık beklerdim,, ben buradan faha acı şeyler yazmak istemiyorum...ekmeğini yediğin suyunu içtiğin bu ülkeye ihanet edenler iyi düşünsünler...

    YanıtlaSil
  2. doğurdukları yada doğurttukları çocuklara bile devletten teşvik parası alan,oralarda cereyan parası vermeyen,hepsl yeşilkartlı gariban olmayan baronlar dahil,ürettiklerinin 5 katını devletten batıdan haraç alıp yan gelip yatan,herbiri 10-15 çocuklu bu bölge insanları devletin hazinelerini yerken bırakın çanağı ağzımıza s........yörük

    YanıtlaSil
  3. Celal Kuruhasanoglu... Sayin Adil Bey,yazinizda belirtiginiz gibi,yurekler kan aglarken,ofkeler en ust seviyeye yuselmiskenTurkiye'de yasayan yabancilar bile teror olayina tepki gosterirken,iktidarda olanlarda ses seda yok.Onlar Suriye'nin Libya'nin ic islerini kendi ic isler saymakta can bogaza dayandi diyerek savasi ima etmekte lakin kendi ic islerimioze duyarsizliklarini surdurmektedirler.Hatta yandas yorumculari Sehitlerimizin ardindan komutanlarin masum olmadigini ima etmektedirler.Tutuklanmalari icin tef calip oynamaktadirlar.Neden insanlarimizin duyarsiz oldugunu anliyor gibiyim Iktidar oyle istiyor yandas basin TV yorumculari hep bir agizdan insanlarin ilgisini baska yonlere cekiyorlar.Bir arkadasim Turkiye'den izinden dondu Diyorki bir ay daha ulkemde kalsam iktidardan yana olabilirdim. Cuku herkes ;en yoksuluda onlarin hakliligindan dem vuruyor.ve gecmis iktidarlarn daha kotu oldugunu soyluyor.Boyle bir baskiya %50 oy vermesi normal!!!Terorun cozumunu din ve ummetcilige baglayan bir dusuncenin care uretmeside olanaksizdir.Terorun artarak surmesi teror orgutunun bunu gormesinden kaynaklanmaktadir.Ulkenin dogusuna devlet degil teror orgutu hakimdir. Allah sehitlerimizin ailelerine sabir versin .Teror sorununu cozumleyecek bir iradeyi iktidar kilsin...

    YanıtlaSil
  4. Guti Ve Almeida gerçek onurlu bir davranış sergileyip,ekmek yediği ikinci vatanım dediği yere ihanet etmemişlerdir.İşte bu da o kişilerin asil kanını gösterir,zira asalet insanların ruhlarında yaşar.Ülkemizde yaşıyan çoğu müslüm ya da gayri müslüm olanlara örnek davranıştır.İşte helal para kazanmanın,ter dökerek para kazanmanın tavrıdır..Onlara ne kadar teşekkür etsek az.Fenerbahçeye yapılan komplo açık bir şekilde sırıtmaktadır.Çünki daha ilk tutuklamalar olduğunda yandaş medya önce ergenekona işi bağlamışlar sonra bariz meydana çıkacağı için bir emirle ergenekon bağlamından vazgeçmişlerdir.Ne kulağımızdan,ne de gözümüzden asla kaçmaz.Üç Maymun onlardır bizler değil.Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

    YanıtlaSil