CUMHURİYET’E YASAK OLUR MU HİÇ?

Bugün Cumhuriyet’imizin 88. yıldönümü. Apartmanların pencerelerinde, arabaların camlarında bayrağımız dalgalanmakta. Okullardaki, devlet dairelerindeki, meydanlardaki bayrakların boynu bükük bu yıl. Okul bahçelerinde en güzel giysileri giymiş, bayraklar sallayarak dolaşan çocuklar yok. Sessiz, hüzünlü bahçelerde dünyanın en güzel müziği olan çocuk cıvıltıları, bağrışmalarına hasretiz.

Kent meydanlarını doldurup gür sesleriyle ve tüm vakarlarıyla İstiklal Marşı’mızı okuyan nineler, dedeler, anneler, babalar, çocuklar gözden ırak. Bu yıl kentlerin meydanları, stadyumlar İstiklal Marşı dinlemedikleri için öksüz. Atatürk ve şehitler gök kubbeyi marşlarla inletemediğimiz için rahatsız. Cumhuriyet’imizin 88. yıldönümü ne yazık ki bu yıl topraklarımız üstünde kutlanması yasaklanmış hem de adı, “Cumhuriyet hükümeti” olan kimselerce.

Biz Cumhuriyet’e emperyalizme karşı kazandığımız Kurtuluş Savaşı’ndan sonra kavuştuk. Bu nedenle de Cumhuriyet’imiz antiemperyalist, antifeodal bir ruh taşır. Emperyalizmin tüm dünyaya kan kusturduğu günümüzde Cumhuriyet’i savunmak, onun erdemlerini yükseltmek daha da anlam kazanır. Feodalitenin ve ortaçağ üst yapı kurumlarının küresel güçlerce hortlatıldığı ülkemizde, özgür birey olmanın mutluluğunu yaşadığımız Cumhuriyet’i, önceki yıllara göre daha görkemli kutlamak gerekmez mi?

Bizi kul olmaktan kurtarıp birey, yurttaş yapan bir büyük devrimi yok saymak kimin haddine? Her türlü dinsel, ırksal, sınıfsal, bölgesel farklılığı ortadan kaldırarak cinsiyet ayrımcılığını yok ederek eşit yurttaşlar olmamız Cumhuriyet Devrimi ile sağlanmıştır. Askerlikte, vergide, seçme ve seçilmedeki eşitliğimiz bu devrimin sonucudur. Ülkenin nimetini de külfetini de birlikte paylaşmak demektir Cumhuriyet. Ümmetten, ulusa erişmenin adıdır. Etrak-ı bi idrakten Türk Ulusu olmanın onurudur.

Kul olmayı yaşam biçimi olarak benimsemiş, birilerinin hizmetinde bulunmaktan keyif duyan, güce tapınmayı beceri sananların Cumhuriyet’in erdemini anlamaları olanaksızdır. Emperyalist çıkarlar uğruna kendi ulusunun, yurttaşının, dindaşının, komşularının çıkarlarını hiçe sayanların anlayabileceği bir şey midir heyecan içinde İstiklal Marşı söylemek, Atatürk anıtlarında saygı duruşunda bulunmak. Uşaklığı, hizmetkârlığı uyanıklık sanan; halkını soydurmayı, soymayı başarı olarak gören birileri için özgür birey olmak, vatan için özveride bulunmak anlaşılabilir bir şey midir?

Tarihi evliyalardan, doğaüstü güçlerden, asılsız uyduruk masallardan ibaret sananların, milletin yarattığı büyük destanlara, başarılara, utkulara inanması beklenebilir mi? Kendi ulusuna değil de küresel güçlere bel bağlayanlara bayrağın öksüz kalması anlatılabilir mi?

Van depremindeki can kayıpları nedeniyle Cumhuriyet Bayramı törenleri iptal edilmiş! Yas tutacakmışız öyle mi? Depremin acısını yüreğimiz derinliklerinde duyumsuyoruz; ancak depremi, bilinçsiz uygulamaları, yönetimleriyle felakete dönüştürenleri de kınıyoruz. Kaçak, imarsız binalara izin veren, insanımızı para hırsına kurban eden anlayıştan da nefret ediyoruz. Cumhuriyet ahlak yerine, küresel-feodal ahlak anlayışını benimseyerek kentlerimizi, köylerimizi, akarsularımızı, denizlerimizi, emeğimizi, alın terimizi, yeraltı ve yerüstü kaynaklarımızı yağmalayıp yağmalatanları da kınıyoruz. Cumhuriyet ahlak ve erdem rejimidir, bilmeyenlere anımsatalım istedik.

Ulusal bayramları çalgılı çengili eğlence sananların bu topraklara, milli duygulara ne kadar yabancı oldukları ortada. Kurtuluş Savaşı ile sömürgeci hevesleri kursaklarında kalanlar ulusal bayramlarımıza saygı gösterir mi? Hele onlara işbirlikçiliği görev bilip kendi halkına, değerlerine, düşman olanlardan Cumhuriyet’e saygı, sevgi ve bağlılık beklemek mümkün mü?

Ülkemizin yangın yerine döndüğü bir anda Kurtuluş Savaşı vererek Cumhuriyet’i kurduk. Bu topraklarda yaşayan herkes, Cumhuriyet’in birleştirici değerleriyle bir ulus oldu. Terör saldırılarıyla her gün şehitler verdiğimiz, Van’da büyük bir felaketi yaşadığımız ve bunun sonucunda da yurttaşlarımızın morallerinin bozuk, umutlarının yok olmakta olduğu bir dönemde Cumhuriyet’imizin birleştiriciliğine, sıcaklığına o kadar çok gereksinmemiz var ki… Van’da donmamak için çabalayan yurttaşı, ancak Cumhuriyet güneşi ısıtır.

Tam da bayram törenlerinin iptal edildiğinin duyurulduğu bir günde bir televizyon kanalımızda bir cemaat sözcüsünün Güneydoğu’yla ilgili projelerini anlatması rastlantı olmasa gerek. Cumhuriyet’in birleştirici gücünü yok ederek cemaatlerden, tarikatlardan medet umanlar, ulusumuzu nasıl parçaladıklarını görmüyorlar mı?
“Ekime söyleyin bundan böyle yirmi sekiz çeksin, Kasım dokuz çeksin, Nisan yirmi iki, Ağustos yirmi dokuz çeksin. Çünkü birileri bizi çekemiyor.” Bu sözler, büyük usta Müjdat Gezen’e ait. Yoruma gerek var mı?
Birileri Cumhuriyet’i Van’daki deprem enkazına gömmek istiyor. Cumhuriyet Çanakkale’nin, Sarıkamış’ın, İnönü’nün, Sakarya’nın, Dumlupınar’ın yangınlarından doğdu. Kökleri yangınlara dayanıklıdır. Böylesine görkemli bir çınar; iş bilmez, küresel güçlere yaslanmış, feodal safsatalarla beslenmiş tufeyli takımının enkazı altında kalır mı? Söyleyin bakalım, Cumhuriyet hiç yasaklanır mı?
Adil Hacıömeroğlu
29 Ekim 2011
Not: Yazılarımın tümünü http://adiladalet.blogspot.com dan okuyabilirsiniz.

16 yorum:

  1. Deprem var, Acun var....
    Deprem var, Muhteşem Sülüman var...
    Deprem var, Maçlar var...
    Deprem var, Magazin var...
    Deprem var, Haftasonu eğlenceleri var...
    ... Deprem var, Evlilik programları var...
    Deprem var, İkiyüzlülük var...
    Deprem var, Gazete resepsiyonları var...
    Deprem var, ŞEHİTLERİMİZ var...
    Deprem var, CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENLERİ yok...!

    YanıtlaSil
  2. Cumhuriyet Bayramımızın kutlama iptali ki Milli Bayramımız;milletin varoluşudur milli bayramlar..
    Cumhuriyet yıkıcılığıdır,
    Milli hisler taşımamaktır,
    Devletini,milletini tanımıyorum demektir,
    Milli Bayramlar Türk Milletini temsil ettiğine göre..Kısaca
    Ben Türk değilim bana ne Türklükten demektir.
    Türklüğünü,milletini tanımayan bir iktidar ise mecburen gitmek zorundadır.Çünki burası Türkiye Cumhuriyeti Devletidir.Hoşt diyemezsek gel kuçu kuçu derler bize!

    YanıtlaSil
  3. Kaleminize ve yüreğinize sağlık Adil Bey bir cümle dahi yoruma gerek yok çünki herşeyi gönlümüzden ,akılımızdan geçenleri yazmışsınız... Hepimizin CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN... Zaten Resmi kutlamanın bir anlamı kalmadı heleki iktidar tarafından onların düşünceleri bellidir... CUMHURİYET HALKIN BAYRAMIDIR...

    YanıtlaSil
  4. Akşamdan ADD'den ve Bizim kasabanın internet sitesinden kavilleştik. Kasaba meydanında sabahleyin buluşup resmi tören olmasada biz Cumhuriyetimizin kuruluşunu kutlayacaktık.. Sabahleyin merakla ana muhalefet partimizin yarı resmi yayın organına (Halk Tv) baktım.. Bekliyordum ki oradan parti sözcüleri halkımıza çağrıda bulunup ismini Cumhuriyetten alan Büyük Atatürk'ümüzn kurduğu parti öncülüğünde coşku ile kutlayıp toplumsal muhalefeti yükseltecektik.. Maalesef öyle bir çağrı yoktu..
    Meydana geldiğimizde Atatrük anıtına sivil toplum örgütleri ve sendikaların çelenk koyduğu siyasi partilerden ise DP, AKP dışında hiç bir partinin çelenk koymadığı, kaymakamlığın ve belediyeninde (CHP) çelenginin olmadığını üzüntü ile gördük.. Biz sade sivil yurttaşlar olarak bayramımızı önce cumhuriyet şehitleri ve depremde hayataını kaybeden yurttaşların anısına saygı duruşu, İstikl3al Marşı ile başladık. ADD ve Eğitim-iş sendikasının genel merkezinden gönderilen bildirileri okuduktan sonra şiirler, marşlar eşliğinde coşku ile kutladık bayramımızı.. Şimdi bu bayramı, cumhuriyetin kuruluşunda harcı olan partinin kurumsal kimliği öncülüğünde kutlasak daha başka olmaz mıydı? Ama olmuyor, olamıyor bir türlü... Bu atalet, vurdumduymazlık aşılamıyor ve bu Türkiye'nin önünü fena halde tıkıyor.
    Not : Kadıköy gibi belediyelerin kendi inisiyatifleri ile kutlamalarını ayırıyorum..

    YanıtlaSil
  5. BAHANE ARIYORDUK,ÇOK ŞÜKÜR BULDUK.ULUSUN DÖRT BİR YANI EMPERYALİSTLERCE ELEGEÇİRİLMİŞKEN, YURTTAŞIN KENDİSİNE VE YURDUNA AİT BİR DAMLA SU'YU BİLE KALMAMIŞKEN VE HERŞEYE RAĞMEN MİLLETİN % 52'Sİ HİÇ BİR ŞEYİN FARKINDA DEĞİLKEN, DEPREM BAHANE EDİLİP CUMHURİYETİ KUTLAMAK BİLE YASAKLANMIŞKEN, İNADINA KUTLU OLSUN 88. KURULUŞ VE VAROLUŞ YILDÖNÜMÜMÜZ. KUL OLMA FİKRİNDEN YURTTAŞ OLMA BİLİNCİNE MUTLU YILLAR TÜRKİYE. DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN.ATAM ÖLMEDİ,ATAMIN EVLATLARI ÖLMEDİ,YASAK KUTLAMAYI ENGELLEYEMEDİ.CUMHURİYET SAYESİNDE YAŞADIK,CUMHURİYET UĞRUNA ÖLMEKTEN ONUR DUYARIZ.ATAM ,EMANETİN EMİN ELLERDE,HALKIN SENİDE,EMANETİNİDE ASLA UNUTMADI ,UNUTMAYACAK.MUTLU YILLAR TÜRKİYEM...ELLERİNİZE SAĞLIK HOCAM...

    YanıtlaSil
  6. benim çağa çocuk olduğum yıllardı 1955 li yıllar.Köyümde mersinlerle süslenen tak kurulurdu meydana.Gangster AHMET keman çalardı amcam bağlama amma mutlaka muhtARLIKÇA DAVUL ZURNA TUTULURDU.LİSELİ YAŞLARIMDA ARTIK OKUYANLARI OLDUĞU İÇİN ŞİİRLERİ OKURDU GENÇLER VE İLKOKUL ÇOCUKLARI.HİÇ UNUTMAM DAVUL ZURNA ÇALDIRARAK GENÇLERDEN BİR TİM YAPMIŞTIK RAP RAP YÜRÜYEN TAM 3 GÜN KUTLANIRDI EĞLENCELERİYLE BİRLİKTE.GERÇEKTEN CUMHURİYET BATRAMI HALKIN BAYRAMIYDI.ŞİMDİ KENTLEŞEN ÇOĞUNLUK İLLERDE SEÇMECE ÖĞRENCİLERİN VE BİR ASKERİ GEÇİŞİN RESMİLEŞTİRDİĞİ DAR ALANLARA VE STADYUMLARA KAPATILAN TÖRENSEL KUTLAMALAR BANA BİRŞEY İHTİVA ETMİYOR.50.000,100,OOO,NÜFUSLU MAHALLELER OLDU ANA CADDELERİ VAR YÜZLERCE OKULU HATTA BELEDİYELERİ AMMA İLLA BELİRLEMEM BİR UZAK STADYUMDA KUTLAMALAR YERELLİĞİNİ KAYBEDEREK HALKTAN YABANCILAŞTIRILDI.TEK ANIT KABİRDEKİ TÖREN OLUMLU O DA RESMİ KUTLAMA.İÇİNDE HALKI,KÖYLÜSÜ,MAHALLELİSİ,SEMTLİSİ,KASABALISI,KENTLİSİ OLMAYAN KUTLAMALAR ARTIK BAYRAM DEĞİL USULEN BAYRAMLARA DÖNÜŞMÜŞTÜR.KINA YAKILA?

    YanıtlaSil
  7. Adil bey teşekkürler yazınız mükemmel duygularımızı öyle güzel dile getirmişiniz ki ....ne kadar isteselerde yok edilemiyecek kadar ATATÜRKÇÜ VE CUMHURİYETÇİYİZ.....yasaklarla birşey elde edemeyecekler ...sadece gerçek yüzlerini gösteriyorlar tabi bunu anlayanlara......!fatma öztürk.....

    YanıtlaSil
  8. Meral Tice Utandim,sadece utandim...cok utanir oldum.. son zamanlar da... Bu konuyu Ilk okul nesline nasil anlatti acaba ogretmenleri...dusundum,,, yuzum kizardi..Dusundum birinci, ikinci sinifdaki neslimize ,bu gun Cumhuriyet bayrami kutlanmayacak,...diye soyleyebilen ogretmenlerin halini ...utandim yine..bir sey diyemedim,yutkundum,bogazim dugum dugum oldu...aglamadim ama..bu da gecer dedim,her gecen gibi...minicigim ne bilsin ki ,nasil anlasin ki,sehitler veriyoruz gun be gun,birde ardindan yer yuzunu salladi,silkeledi, Rabbimiz,, oturduklari evlerinin yapilisi zayifmis, evlerini insa edenler harclarindan calmislar daha cok kazanalim diye evler bir bir yikildi cocugum ve olduler bu yuzden,diyemedim,hayalim de bile...zor geldi soyleyebilmek..uzgunum,uzgunuz...ya sabir..

    meral tice

    YanıtlaSil
  9. Çok güzeldeğinmişsiniz konuya...adeta sinirlerim boşaldı...Bayramın ve resepsiyonun iptalınden...doğalafetlere alışmamız gerekiyor..bu afetlerle Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını engelleyenleri kınıyorum...Bizler hem Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını yaparız hemde VAN DA Marmarada,Erzincanda olan depremlere merhem olmayı biliriz....UTANIYORUM BÜ TÜRLÜ GERCİLİKTEN BİR TÜRK KADINI ANASI,BACICISI OLARAK.....Bunca şehitler verdik analar babalr kan ağlıyor ama hiçbir zaman bayramlarımızı iptal etmedik....ne mutlu türküm diyene............

    YanıtlaSil
  10. KUTLANMASI YASAKLANAN BİR CUMHURİYET BAYRAMI SABAHI...

    " O sabah çok erken kalkardım. Kahvaltıdan sonra siyah önlüğümü giyer, beyaz yakalığımı takardım. Ablam, düzgün takmış mıyım diye denetler, gerekirse yakamı düzeltirdi.
    Babam su gibi ezberlediğim şiiri bir kez daha okutur ve jest ve mimiklerimi gösterirdi. Atatürk'ün adının geçtiği dizeleri okurken İlle de sağ elimi havaya kaldırmalı, sağ elimin dört parmağını kapatmalı, işaret parmağımla gökyüzünde Atatürk sanki göklerdeymişçesine herkese göstermelidim...
    Sonra, sonrası okulun bahçesinde toplanmış kadın,erkek,çoluk, çocuk, kucağında bebeği gelinler... Hiçbir düğünde toplanmayan büyük bir kalabalık.
    Gönen Köy Enstitüsü mezunu başöğretmenimiz Ömer Gülden'in konuşması sırasında gözyaşlarını tutamayan tüm yaşlıların, sıra şiirlere gelince şiir okuyan öğrenciyi hem alkışlayarak hem de "Brova! Aferin!" diye bağırarak onurlandırmaları...
    Ve bu şefsiz koronun içinden babamın "Aferin benim aslanım!" sesini ayırt edebilmem..."
    Ey benim Cumhuriyet'i kuran ve kollayan Atatürk'üm,
    Onun silah arkadaşları,
    Cumhuriyet Bayramı'nı kendi düğününden daha coşkulu kutlayan Atatürk sevdalısı anam, babam, amcam,halam,dayım,emmim, teyzem, canım öğretmenim,
    Tanıdığım, tanımadığım namuslu, yiğit, yurtsever büyüklerim, atalarım,
    Bilin ki sizler çok onurlu olduğunuz kadar çok da şanslı bir kuşakmışsınız. En azından Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının yasaklandığı günleri görmediniz...
    Yattığınız yerden bir an başınızı kaldırın da bakın bakalım bugün kaç torununuz "Bu yasak bana vız gelir! " deyip tören alanlarına çıkacak...

    YanıtlaSil
  11. 1-Düğünlerini iptal etmediler ve hepsi de katıldı yüzleri neşe saçıyordu oysa Halk ŞEHİTLERİ,artık terör örgütünün dağıtılması için herşeyin yapılması gereğini düşünüyordu.
    2-Ülkede çoğunluk olarak Bölgede yaşanan depremden dolayı Devletin gücünü görmek istiyordu. Depremde insanları yazlık çadırlara mahkum edip 1 avuç alanda depremin yarasını Halkın katılımı dışında çözemediler.Libyaya ve başka alanlara yağdırılan ve yağdırılması muhtemel paaraların olası her türlü AFET için neden kullanılmadığını düşünüp onların ise buna üzüldüklerini samimi olarak göremedik.
    3-Televizyonlarda Rtük ;Eğlence PROĞRAMLARINA ŞEHİT haberleri yoğunlaşmasına rağmen müdahale etmedi-uyaramadı:Çünkü basın Hürdü.Halk bunada bir anlam veremedi.
    4-Cumhuriyet Bayramı törenleri yasaklandı.Çünkü Halk bir arada yaşama isteğini ve umudunu devam ettirdiğini gösterecekti.Halk bu engellemeyi de şaşkınlıkla karşıladı Ama çok yerde Deevletin ASLİ SAHİBİNİN Halk olduğunu Duyarlı vatandaşları ile gösterdi.
    5- Yıllardır toplanan deprem paralarının 40-50 katrilyon(eski hesaba göre) otoyol ve sağlık harcaaması adı altında harcandığını ve bununda müteahhit ve sağlık sektörü soygunu için gittiği az çok bilindiğinden sadece vay be diyip susuverdik.
    6-Sonuçta yıkım ekibinin başarı ile hedefe yaklaştığını sadece konuşup yazıp paylaşıp üzüldüğümüzü gördükçe YENİ BİR ŞEYLER YAPMAMIZ GEREKTİĞİNDE takılıp kaldık...

    YanıtlaSil
  12. yüreğine sağlık arkadaşım,evet,kul olmayı yaşambiçimi olarak seçmiş insanlar...yoksa seçtirilmiş mi desek,çeşitli bahanelerle ellerinde eğitim hakkı alınmış,cehennemle-allahla korkutulmuş,kızlarımız,kadınlarımız 4 duvar arasına kapatılmış,böylece yetiştirdikleri çocukları da kendilerine benzetilmiş,at gözlüğü takılarak tek taraflı beslenmeleri sağlanmış,bir torba makarnaya muhtaç bırakılmış,bir de üstüne beyinleri yıkanmış insanları yönetmek ne kadar kolay.....böyle bir güruhun seçtikleri ile yaşamak zorunda bırakıldık ne yazık ki !!!

    YanıtlaSil
  13. bu ulus artık uyanmalı cumhuriyetimize karşı yapılan hainliklere karşı alternatif törenler gösteriler konferanslar tertip edmeliyiz bizde güçümüzü birleştirip birlikte bir şeyler yapıldığını bu dünyaya göstermeliyiz
    SÖN SÖZ VATANSEVER İNSANLARA
    BİRLİKTE YAŞAMAYI DAYANIŞMAYI DİRENMEYİ ÖĞRENMELİYİZ YOKSA APTAL GİBİ YOK OLUP GİDEÇEĞİZ

    YanıtlaSil
  14. Celal KURUHASANOGLU/FR.
    T.C.'nin uniter yapisina,ulkesi ve ulusu ile bolunmez butunlugune yonelen teror ve ilimli islam adi altinda gericilik sinsice devletin laik ve demokratik yapisina yonelik tutumlarini en ust duzeyde bir mucadeleye
    cikarmislardir.Bunun icin tum yollari mubah saymaktadirlar.Ileri demokrasi, acilim hukuk esitlik diyerek halki kandirmakta ve tum degerleri yok etmektedirler.Halkimizin cogunluguda musluman olduklari icin bunlari dinlemekte, hatta yolsuzluklarini soygunlarini yetim hakki yemelerine bunlar "muslumanlar" "Kominist"degiller diyerek hak vermektedirler.Ve onlari surekli savunma pozisyonunda olmaktadirlar.Bu aci bir gercektir.
    En son Cumhuriyet Bayrami etkinliklerini de bu mahvalda sehitler ve depremi bahane ederek iptal etmistirler.Onemsiz bir seymis gibi.
    Cumhuriyetin temel nitelikleri olan demokratik laik ve sosyal hukuk devletini ve ozeliklerini yok ederek ilimli islam adi altinda gericiligin siyasi islamin hizmetine sokmak istemektedirler. Bundada kismen basarili olmuslardir.
    Halkin cogunlugu bu tehlikeyi gormuyor.STK'lar eriyor Sendikalar bitiriliyor.Muhalefet partileri belden asagi vurularak kucultuluyor halkin orgutlu olmasinin onune her turlu engeller cikarilarak ket vuruluyor.
    Ataturk ve arkadaslarinin kurdugu cagdas ve laik TC devletinin nitelikleri dumura ugratiliyor.Toplumun onderi yol gostiricisi aydinlar ,yazarlar,gazeteciler, sanatcilar ya vurdum duymaz yada yandas durumunda.Istisnalar kaideyi bozmaz ornegi,tabiki iyiden dogrudan yana olanlarda var.Gercek demokratlarda hala uykudan uyanip kendilerine gelememislerdir.Gidisat kotudur.Dini kullanarak halki kandiranlarin yiginlarin gozundeki "sayginligi"yikilmadikca bunlar at oynatmaga devam edecektir.Gecmiste oldugu gibi bugunde guclu kalemler, sanatcilar, yazarlar, universiteler, genclik, sendikalar, kadin orgutleri, partiler akillarini baslarina toplamali ve mucadeleyi en dogru ve etkin bicimde vermeliler...
    " Eğer bir millet iktidarda bulunan kişilerin şerefsizliğini, alçaklığını, hırsızlığını, yalnızca kendi siyasi görüşünden olduğu için görmezden geliyorsa, o millet erdemini yitirmiştir. Erdemini yitiren. millet bir gün vatanını yitirir".(Nicolo Machavelli)

    YanıtlaSil
  15. AĞZINIZA VE YÜREĞİNİZE SAĞLIK ADİL BEY..

    YanıtlaSil
  16. "Kurtuluş Savaşı'nda Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürkümüz ile savaşan ölen ve yaralanan ve bizlere altın tepside "Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz"i kuran ve emanet eden kadın ve erkek atalarımızın genlerine sahip özde vatansever Anadolu halkı yürekten, kendi kendine ve muhteşem büyüklüğü ile coşku ile kutlamalı,yasak olmamalı.İyi ki muhteşem,Yüce Atatürkümüz'ün canından çok sevdiği ve güvendiği bizler Büyük Türk Milleti var ve Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz'le sonsuzca var olalım;Fulya Kırımoğlu

    YanıtlaSil