ADIYAMAN’DAN SURİYE’YE


                              
            27 Şubat gecesi Adıyaman’da Alevi yurttaşlarımızın yaşadığı yaklaşık iki yüz evin birilerince işaretlendiğini duyduğumda “Eyvah!” dedim. “Türkiye, yeni provokasyonlar dönemine mi giriyor?” diye kaygılandım.
Geçmişte benzerlerini defalarca yaşadığımız bu tür oyunların nasıl üzücü sonuçlara yol açtığının toplum olarak tanığıyız. 12 Eylül öncesinin toz duman olan ortamında Sivas, Kahramanmaraş, Çorum’da Alevilerin nasıl boğazlandığını ve yine çok yakın bir geçmişte Sivas Madımak’ta aydınlarımızın göz göre göre yakılmasını acı içinde izlemedik mi? Ne yazık ki bu olayların failleri ellerini kollarını sallayarak aramızda dolaşmayı sürdürdüler. Madımak olayı capcanlı ortada dururken, oteli alev topuna çevirenlerin kamera görüntüleri günlerce ekranları işgal etmişken davanın zaman aşımına gidiyor olması insanlık adına utanç vericidir.
Soğuk Savaş’ın başlamasıyla ulusal bütünlüğümüzü bozmak amacıyla türlü senaryolar uygulanmıştır. Etnik ayrılıkların körüklenmesi, mezhep farklılıklarının boğazlaşmaya dönüştürülmesi, sağ-sol çatışmaları bunların başlıcaları.
Alevi-Sünni çatışması oluyor görüntüsü verilerek Alevileri katletmeye yönelik planlı saldırılar geçmişin büyük acıları. Aynı şeyleri yeniden toplumuza yaşatmanın kime yararı olabilir? Tabi ki ülkemizdeki ulusal bilinci, bütünlüğü zayıflatarak bundan çıkar uman küresel güçler. Adıyaman’da yapılanlar, bir zamanlar Kahramanmaraş’ta yapılmadı mı? Orada da kapılara işaret konmadı mı? Yine aynı uygulama 6-7 Eylül olaylarında olmadı mı? Yıllar öncesine gidersek Hitler de Yahudilerin evlerini benzer yöntemlerle belirlemedi mi?
İçişleri bakanının işi üç çocuğun yaptığını söylemesi inandırıcı değil. Şakacı bakan yine şaka yapmış olmalı, bu söylemiyle. Bölücü örgütün çocukları eylemlerde nasıl kullandığını görmekteyiz. Çocuklar yapsa bile onları bu işe sevk edenler bulunmalı. Bu çocuklar nasıl çocuktur ki bir mahallede yalnızca Alevilerin evlerini işaretliyorlar.
Suriye için savaş tamtamları çalmakta. Her an müdahale söz konusu. İhale Türkiye’ye kalmak üzere. Suriye’de olanları mezhep çatışması gibi gösterme eğilimi var. Sünni halkın zulüm gördüğü biçiminde yalanlar üretilmekte emperyalist merkezlerde. Türkiye’nin Müslüman bir ülkeye Batılı emperyalistlerle yapacağı bir müdahale kamuoyunca hoş görülmeyeceği için hem iç yalanlar üretip hem de iç provokasyonlara başvurulabilir. Bu nedenle bu iş aydınlatılmalı; çocuk işi mi, büyük işi mi ortaya çıkmalı.
Ülkemiz insanı dış pompalamalarla epeyce acı çekti. Dışarıda planlanıp ülkemiz topraklarında sahnelenen bozguncu oyunları bozmalı. Ulusal birliğimiz emperyalist ve art niyetli işbirlikçi oyunlara feda edilmemeli.
                                                                                  Adil Hacıömeroğlu
                                                                                       2 Mart 2012

6 yorum:

  1. Yarım saattir yorum yazıyordum birileri araya girip sildi. Yoruldum yeniden yazamıyacağım. ancak yazınınson paragrafı her şeyi anlatuyor. Eline sağlık.
    Ertan Kamburoğlu

    YanıtlaSil
  2. Aydın CİVCİK2 Mart 2012 21:49

    ADİL BEY YAZDIKLARINIZIN HEPİSİ BİRER GERÇEK . GERÇEKTEN BU ÜLKEDE NİCE ULUSLAR GELMİŞ GEÇMİŞ,ŞÖYLE BİR BAKTIĞIMIZDA.
    BU TOPRAKLAR ÜZERİNDE KURULAN DEVLETLER HEP DIŞ GÜÇLER TARAFINDA İSTİLA VE İŞGAL EDİLEREK TARİH SAYFASINDAN SİLİNMİŞLER.
    1918 M O N D O R O S ANTLAŞMASI İLE TÜRK ULUSUNUDA SİLMEK İSTEMİŞLER , EMPERYALİST GÜÇLER.
    FAKAT MUSTAF KEMAL VE ARKADAŞLARI BUNA İZİN VERMEMİŞLER.
    EMPERYALİSTLER BU AMAÇLARINDAN HİÇ VAZ GEÇMEDİLER, KENDİ AMAÇLARINA VE EMELLERİNE İKTİDARLARI YÖNETİME GETİRDİLER VE PROJELERİNİ UYĞULAMAYA KOYUYORLAR. NE YAZZIK Kİ TÜRK HALKI GELECEĞİNDEN HABERSİZ DERİN UYKUDA.AYAKLARININ ALTINDAN VATAN KAYIP GİDİYOR . HALKIMIZ İSE HALA KARNINI DOYURMA ,GÜNLÜK İHTİYAÇLARININ KARŞILANMASINDAN BAŞKA BİRŞEY DÜŞÜNEMİYOR.
    BİZİM GÖREVİMİZ GÜCÜMÜZÜN YETTİĞİ KADAR BU HALKI UYANDIRMAYA ÇALIŞMAK.ÇALIŞACAĞIZDA .
    ADİL HACIÖMEROĞLU, UĞRAŞINDA BAŞARILAR DİLERİM SAĞLICAKLA KALINIZ.

    YanıtlaSil
  3. Bu yeni oyunu çözmek için çok zeki olmak gerekiyor. Senaryolar arasında en tutmayacak olanı Alevi Sunni çatışmasıdır. Zira Alevi halkın çok akıllı olduğunu, Yüksek öğrenim yüzdesinin en yüksek topluluk olduğunu ve bu topluluğun bu oyuna gelme yüzdesinin çok düşük olduğu bir gerçek iken ve çok daha kolay yürüyecek senaryolar var iken bu en zor olanının seçilmiş olması bana tahminlerimizin ötesinde başka senaryoların yazılmış olduğunu söylüyor. Bunlar her nekadar kuş beyinli olsalar da alevi toplumunun bu özelliğini bilmeyecek kadar da aptal değiller. Hal böyle iken yine de bu senaryo üzerine yönelindiyse işin içinde çok daha vahim sonuçlara sebebiyet verecek çok ciddi bir çalışma ya da plan içindeler diye düşünüyorum. Dileğim her ne kadar inanmasamda işin çocuk oyunu olmuş olması. Yok değilse, bu devirde gözlerin bu kadar kararmış olması gerçekten oldukça ürkütücü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. İNŞALLAH,HAİNLER CEZALARIN ALLAH TEREFİNDEN BULACAKLAR.SİZ KENDİ İNANCINIZA DEVAM OLARAK VATAN UĞURUNA HER NE YAPIRSINIZSA CİHADA DAYAQLANIR VE BİRER_BİRER CANNETE SEVAP OLARAK ADDIMLARINIZI DAHA UYGUN ATIRSINIZ. ALLAHIN BU DÜNYASINDAKI EMELLER İNSANLARA O BİRİ DÜNYADAKI YERİ KAZANDIRIR.SİZLERİN YERİ CANNET.ALLAH MENALI VE DEYERLİ BAHT YAŞATSIN SİZLERE.BAŞARILAR TÜRKİYE!

      Sil
  4. TÜRKİYENİN VATANSEVER MUSTAFA ATATÜRKÇÜLERİNİ SEVERİM VE DESTEKLERİM,HEPSİNE BİRER_BİRER MERHABALARIMI İLETİRİM.SİZE VATAN ATANIZDAN EMANET VE ONU KORUMAK İSTEYEN SİZLERE ZAFERLER VE BAŞARILAR DİLERİM!BU YAZINI OKUDUM VE DİLERİM Kİ,ALLAH SİZE VATAN HAİNLERİNİ BULMAKDA YARDIMÇI OLSUN,İNŞALLAH.AMİN!ZAFERLER VE BAŞARILAR HEP ATATÜRKÇÜLERLE OLSUN!AMİN!

    YanıtlaSil