SICAK MART

                                                        
            Mart ayının gelmesiyle şubatın soğukluğu uçup gitti. Ilık güney rüzgârları ruhsal ve bedensel rahatlamanın da habercisi. Her yıl olduğu gibi mart, martlığını yine yapacak. Birden bastıran ve uzun sürmeyen soğuklarıyla insanlarda hayal kırıklığı yaratırken diğer canlıları da şaşırtacak. Mahalle aralarında az da olsa kalan yeşil alanlarda badem ve erik ağaçları erkenden çiçeklendiler. Bir gelin edasıyla poz vermekteler kupkuru dallara.
Baharın ılıklığı doğaya can verirken ülkemiz siyasal gündeminde hararet yükselmekte. Hem içeride hem de dışarıda çözümü zor sorunlar gittikçe birikmekte. Ülkemiz adeta kıskaca alınmakta. Mart ayının bazı zorlukları önümüze koyacağının işaret fişekleri atıldı bile. Ankara’da Yargıtay’ın önünde, başbakanlığın burnunun dibinde patlayan bomba ve İstanbul’da ele geçirilen bölücü örgüte ait patlayıcılar bir şeylerin habercisi değil mi?
Kış boyunca suskun kalan bölücü örgüt militanları, baharla birlikte harekete geçecek. Hem Güneydoğu kırsalında hem de büyük kentlerde ses getirici eylemler görünüyor ufukta. Çünkü bu kış, güvenlik kuvvetlerince yapılan operasyonlarda çok kayıp verdi PKK. Ayrıca Ortadoğu’da gelişen olaylar, dünyada güç dengelerinin yeniden biçimlenmesi, PKK açısından uygun siyasal koşullar yaratmakta. Hele ki devlet kurumları arasındaki çatışma had safhaya ulaşmışken TSK komutanları, özellikle de Güneydoğu’da görev yapmış subaylar Silivri ve Hasdal’ dayken bölücü örgütün moral değerler bakımından üst düzeyde olduğu söylenebilir.
PKK, Güneydoğu’da ve büyük kentlerimizde güvenlik birimlerine yönelik saldırılar düzenleyebilir. Yanı sıra buralarda kitlesel kalkışmalar yaparak uluslararası destek arayışına gidebilir.  Hükümetin Suriye’ye müdahale konusunda çabuk davranması ve yan çizmesini önlemek amacıyla ABD, PKK’yı koz olarak kullanabilir. İşte bu koşullar Mart’ta suların bulanacağının işareti.
Bölücü örgütün büyük kitlesel kalkışması, olasıdır ki 21 Mart’ta Nevruz Bayramı kutlamaları bahane edilerek olacak. Eğer bu kalkışma, bekledikleri gibi olursa eylemlerin çapı daha da büyüyecek. Amaç, ülkemizi uluslar arası bir müdahaleye uygun duruma getirmek. AKP, Suriye çöllerinde ava çıkarken Güneydoğu bozkırlarında avlanabilir. Bölücü başının affedilmesi için çözüm bulma yarışı yapan iktidar sözcüleriyle yandaş medya gaflet uykusundan ne zaman uyanacak acaba?
Mart kapıdan baktırıp kazma kürek yaktırmayacak; ama nice ocaklara ateş düşürecek. Hem de tüm ulusun bağrını yakacak bir ateş.
                                                                                  Adil Hacıömeroğlu
                                                                                       9 Mart 2012
Not: 12 Mart 2012 tarikli Kent Yaşam Gazetesinde yayımlanmıştır.


3 yorum:

  1. Hocam, her zamanki gibi gene çok yerinde, çok doğru çok isabetli tesbitler. Kuş beyinli diye adlandırdığımız bu adamlar iş fitneye, fesada, yiyiciliğe geldiğinde maşallah ellerine su döktürmeyecek kadar zekiler. Hedeflerine ulaşmada bahsini ettiğiniz kalkışma büyük ölçüde bunları baltalar. Ben de bunların bu kalkışmayı çok kanlı bir şekilde bastırıp bir taşla çok kuş vurma çabası içinde olacaklarını düşünmekteyim. Bir yandan da bu kalkışma herhalde güneydoğuyla sınırlı kalmayacak. CHP de baskılardan bunaldı artık. O da artık sokaklara dökülmenin ön hazırlıkları içinde. Bilmiyorum bu ülke bu çok yönlü kalkışmanın altından nasıl kalkar. Ama her halükarda olan ülkeye olacağı kesin. Saygılar... ADNAN YİĞİTER

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Emeğine sağlık Hocam!Yazdıkların doğru kısacası tabluk bütün çıplaklıyla ortada.

      Sil