ULUSAL EGEMENLİK



                                              
                                                     
TBMM'nin açılışının 92. yıl dönümü... Ulusal egemenliğimizi kazanmamız tüm yurtta kutlanıyor. Bu yılki kutlamalar, biraz buruk. Çelenk konulan Atatürk anıtlarının önünde saygı duruşunda bekleyenlerin başı eğik. Kimi Atatürk'e, ulusal egemenliğe ihanet nedeniyle bakamıyor Ata'nın çelikleşmiş yüzüne. Kimileri de yitirilen Cumhuriyet değerleri nedeniyle üzüntünün çaresizliğe dönüşmesiyle başlarını eğmekte.
            Ulusal egemenlik... Ulusun egemenliği demek. Ortaçağ'a, feodale, padişaha, halifeye, ağaya, paşaya, emperyalizme, işbirlikçiye, duyun-u umumiyeye başkaldırının adıdır ulusal egemenlik.
            Yıllardır beceriksiz, ABD sevdasıyla yanıp tutuşan sağ siyasetçi için ulusal egemenlik, yalnızca seçim sandıklarından çıkan sonuçlardır. Ulusun egemen olmadığı bir toplum düzeni, devlet aygıtıyla ulusal egemenlik olur mu?
Topraklarında şeker pancarını, haşhaşı, tütünü, pamuğu, mısırı, buğdayı özgürce ekemeyen; fındığı, çayı, bademi, cevizi, inciri dilediğince yetiştiremeyen bir ülkede ulusun egemenliğinden söz edilebilir mi? Madenlerini küresel tekellere peşkeş çeken, limanlarını üç kuruş kar için Kurtuluş Savaşıyla Türkiye'den kovulan sömürgecilere kiralayan, iletişim araçlarını küresel güçlerin emrine veren bir yerde ulusun egemenliği olur mu?
Topraklarının bir bölümü terör örgütünün kontrolünde olan bir memlekette ulusun egemenliğinden nasıl bahsederiz?
Suriye'ye meydan okuyan hükümet politikalarını neresinde "milli irade, ulusal egemenlik" var? Ulustan yetkiyi alarak komşuna, Müslüman kardeşine silah çekmenin, onu hançerlemenin adı olsa olsa emperyalizme maşalık olur.
Yargının ve yasamanın yürütmeye tutsak olduğu bir yerde ulusun egemenliği kimlerin elindedir acaba? Yargısı bağımsız ve tarafsız olmayan bir yerde ulusun egemenlik hakkını kim teminat altına alacak?
Ulusal egemenliğimizi İnönü'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da kazandık; Cumhuriyet Devrimi ile de taçlandırdık. Ulusal egemenlik; popülist yaklaşımlara, gerici kalkışmalara, emperyalizmin çıkarlarına kurban edilmeyecek kadar değerli ve yaşamsaldır Türk Ulusu için. Bu nedenledir ki birileri halkımıza gözlerini kapattırarak ulusal egemenliğini ortadan kaldırmak istemekte. Gözler açıldığında ise egemenlik güneşi, yurdumuzun her tarafında tekrar ve eskisinden daha parlak parlayacaktır.
                                                                                  Adil Hacıömeroğlu
                                                                                  23 Nisan 2012
                                                                                  Twitter.com@AdilHaciomerogl

2 yorum:

  1. Ne yapalım ki acı gerçeklerle karşı karşıyayız.Bir milli irade lafidır gidiyor.12 Eylül de milli irade değil miydi?İnsanlar yüzde doksan üç oy vererek anayasa oylamamışlar mıydı?O zaman ret oyu verdiğimiz için canımızı zor kurtarmıştık.Bu demokrası güçlülerin demokrasisi.Yarına kullar başkasına hizmet ederler.Pancara kota,mısıra kota,pamuğa kota,tütüne kota...Ve bağımsız ülke.

    YanıtlaSil
  2. son paragraf bu günkü durumun aynası.ulusal egemenlik emperyalist oyunlarına teslim edilemez

    YanıtlaSil