MÜSLÜMAN, MÜSLÜMANA BUNU YAPAR MI?



    30 Mayıs günü hükümet, ülkemizdeki Suriyeli diplomatları sınır dışı etme kararını açıkladı. Bu karar şaşırtıcı değil. Çünkü Ortadoğu politikasını tamamen emperyalistlerin çıkarları doğrultusunda oluşturan AKP'den farklı bir tavır beklenemezdi. Batılı emperyalistler diplomatlarını çekerek Suriye'yi yalnızlaştırma politikası başlatınca RTE de bundan geri duramazdı. Hemen Esat'ı tecrit kervanına katıldı zat-ı muhterem.

     Onlar (emperyalistler ve işbirlikçileri) "Arap Baharı" dediler, bizse baştan beri "Arap Zemherisi" dedik. Böyle bahar olmaz olsun, dedik. Arap halkını bölüp parçalayan, sömürüyü daha da katmerleştirip artıran, çölleri kanla sulayan bir mevsimin adı "bahar" olur mu hiç? Olsa olsa "zemheri" olur. Tunus'tan başlayan "Arap Zemherisi" Suriye'ye ulaştı. Tunus, Mısır, Libya'yı kolayca deviren emperyalist rüzgâr Suriye kayasını parçalayamadı. 

     Suriye, petrol ve doğalgaz yoksulu bir ülke olduğundan ihaleyi taşerona verme gereği duydu küresel güçler. RTE' nin taşeronluk konusundaki deneyimi nedeniyle gönüllü olarak işi yüklendi. 

     RTE önce Esat'a "Çekil, git" dedi, olmadı. Sonrasında sözde Esat'ın zulmünden kaçan muhaliflerin ülkemize göç etmeleri özendirilip kışkırtıldı, müdahale gerekçesi yaratmak için. Ama tutmadı bu plan. Bu kez NATO'ya müdahale etmesi için çağrıda bulundu İslam'ı, politikasının merkezine oturtan taşeron. Anlaşılacağı üzere bir Müslüman ülkeye haçlı seferi istiyor Yahudi cesaret madalyalı başbakan. 

     Bin parçadan oluşan demokrasi aşığı(?) Suriyeli muhalifleri birleştirmek için toplantı üstüne toplantı düzenlediler Türkiye'de. Bir işe yaramadı. "Siviller öldürülüyor!" diye feryat ettiler. Sivilleri öldürenlerin muhalif teröristler olduğu kanıtlandı.

    Halkımızın, Suriye'ye müdahaleye tepki göstereceği anlaşılınca en tehlikeli oyun sahneye konmaya çalışıldı: Mezhepçilik. RTE ikide bir açıkça ya da ima yoluyla Beşar Esat'ın Alevi (Nasturi) olmasına vurgu yapmakta. Amaç, Sünni çoğunluğu kışkırtıp ayaklandırmak. Esat'ın Aleviliğine vurgu yapıyorsun da Türklere özgü bir inanç sistemi olan Aleviliğin Suriye'deki tarihsel köklerini neden merak etmiyorsun? 

   Kamuoyunda "PKK terörünü Suriye destekliyor." algısını yerleştirmek için her fırsatı değerlendirmekte AKP sözcüleri. Hem bölücü teröre karşı hükümetin zaaflarını örteceksin hem de komşunu suçlu gösterip bir savaşın hedefi yapacaksın. Böylesi bir şark kurnazlığıyla ancak kendinizi kandırabilirsiniz. 

     AKP'nin Suriye konusunda yaptıklarına bakınca insanın usuna şu soru takılıyor: Sizin yaptıklarınızı Müslüman, Müslüman'a yapar mı hiç? Müslüman biri, bini yılı aşkın bir süredir çoğu kez aynı bayrak altında, kimi zamanda yan yana yaşamış komşusunun üstüne haçlı emperyalistlerini salar mı?

                                                                                  Adil Hacıömeroğlu
                                                                                  31 Mayıs 2012




    

9 yorum:

  1. BOP projesinin mimarı, emperyalist haçlı değil mi? Taşeronu eşbaşkan, saldırıyor pervasızca; Irak, Afganistan, Libya, Suriye...Kimliklerinin farkında olmayan toplumlar ve cehaletleri nedeniyle de onlara hükmeden kimliksizler için hakim duygu korku ve çıkardır; çevremizde bunu kolaylıkla gözlemleyebiliriz. Atatürk'ün topluma kazandırdığı güven duygusu yok edildikçe emperyalizmin kıskacı sıkıldı. Taşeronlar her dönemde vardı; şimdikiler ise daha fazla ve pervasız!

    YanıtlaSil
  2. yapar kardeşim.bu adam herşeyi yapar.müslüman değil aslında,türk te değil.sadece başımıza gelen en kötü bir emperyalist uşağı. bölücü.alevi sunni bölüvüsü,kürt türk bölücüsü.laik laik olmyan bölücüsü,hukuk ve adalet bölücüsü.asker ordu bölücüsü.laik anti laik bölücüsü memur sendika bölücüsü. kürtaj bölücüsü, bu memleketi böle bole kimyasını bozdu.halkımız sahtekarların peşine düştü.müslümanmış.şaşarım

    YanıtlaSil
  3. Yazınız çok güzel Adil bey. Çok haklısınız.

    YanıtlaSil
  4. tebrik ederim güzel bir yazı kaleme almışsınız..

    YanıtlaSil
  5. sümer gözüm1 Haziran 2012 21:03

    Bu işleri fazla kurcalamayalım,ne olur ne olmaz;Bu seferde erkeklerin orasından tutturur,gündemi değiştirmek için.

    YanıtlaSil
  6. SURİYE:aslında ASURİYYE.aSURLULARLA BABİLLİLERİN ETKİ ALANINDA HRİSTİYAN ARAPLARLA,MÜSLÜMAN NASTURİLERİN YADA ALEVİLERİN ETKİ ALANINDA HATTA SÜRYANİ,KELDANİ GİBİ ETKİLİ TOPLULUKLARININ TARİHSEL TÜNELİNDE KARAHİTAYLARIN-HATAY,SURİYE SELÇUKİLERİ-ATABEYLERİ,KÖLEMENLER ELARUS-ŞAM KÖLEMENLERİ TA KAYSERİYE KADAR ETKİN HATTA ASURİLER GİBİ BAŞINA YAPIK SARILI KADINLARIYLA YOZGATA KADAR ETKİLEŞİLMİŞ OLAN,OSMANLIYLA UZUN EĞEMENLİK PAYLAŞAN VE ELTURCO ARABI OLAN OSMANLININ 3. BÜYÜK YERLEŞİM MERKEZİ ŞAMLA İZ BIRAKAN ŞAMBALİSİYLE ÜNLÜ EPEY TÜRKMEN YERLEŞİMİNDE KÜÇÜKOĞULLARI OLARAK YAŞAMIŞ OLAN O SURİYEDE HALEPLE BİRLİKTE BİR MİSAKI MİLLİ SINIRLARI ÇİZEN ATATÜRKTE Mİ HEP EMPERYALİSTLERİN TAŞERONUDUR?KAPİTALİZMİN AFETİ OLAN İNGİLİZ VE FRANSIZ EMPERYALİZMİ HEP BURALARDA OYUNLAR OYNARKEN BİZ OSMANLI ASKERİYLE NE YAPTIK ORALARDA.900 KM SINIR BIRAKTIK VE MAYIN DÖŞEDİK.ŞİMDİ AKLIMIZA GELİYOR EY VATAN DEMEK.VATAN O TOPRAKLARDA KALBİN ATTIĞI HERYERDİR ASLINDA.YÖRÜK

    YanıtlaSil
  7. MÜSLÜMAN MÜSLÜMANA BUNU YAPAR MI? GÜZEL BİR BAŞLIK! KENDİNİ MÜSLÜMAN SAYANLAR; BUGÜN MERNİS SİSTEMİNİ GETİREREK HERKESİ FİŞLEMEYE KARAR VEREN BİR DİKTATöR VAR KARŞIMIZDA... GENEL SAĞLIK SİGORTASIYLA BİLE İŞSİZDEN OCAK AYINDAN BU YANA FAİZ PRİMİ, E-HACİZ YONTEMIYLE ALACAKLAR! SADECE GSS LİLERDEN DEGIL! KIM NEREDE, KİME BORCLUYSA HERKES ABLUKAYA ALINACAK! BIRAKIN DIŞ GELİŞMELERİ ICERI BAKIN!
    www.ekonomi.milliyet.com.tr/bunu-yapmayan-vatandas-yandi-/ekonomi/ekonomidetay/01.06.2012/1548023/default.htm

    YanıtlaSil
  8. Elinize sağlık güzel yazı.

    YanıtlaSil
  9. Erdinç ŞENER3 Haziran 2012 17:51

    Hem bizi bilgilendirmeniz hemde çok doğru tespitleriniz için Saygılar Hocam..Sizi okumak büyük keyif..Bunların bir kitapta toplanması temennisiyle, başarılarınızın devamını diliyorum..

    YanıtlaSil