BÖLÜCÜBAŞINA EV HAPSİ(!)


Hükümetin her konuda konuşan ağlak bakanı Öcalan’a ev hapsinin düşünülebileceğini söyledi. Alışılagelmiş tipik AKP taktiği. Önce konu ortaya atılıyor, kamuoyunun tepkisi ölçülüyor. İktidar partisinde güya farklı görüşler varmış gibi tartışmalar yapılıyor. Halk yavaş yavaş konuya alıştırılıp ardından da yapılmak istenen yapılıyor. Bu arada attıkları oltaya takılan olursa ihale onda kalıyor.

Ağlak bakanın bu görüşüne RTE karşı çıktı. Bunun olamayacağını söyledi. Ekranlarda, gazete köşelerinde iş tam soğumaya yüz tutmaktayken Kılıçdaroğlu, her zamanki gibi konuya girdi. Arınç’ın görüşünü destekleyen açıklaması gündemi yine saptırdı. Terörist başının cezasını evde çekmesi ulusun vicdanını rahatsız eder. Böyle bir durum örtülü aftır. Bunun da kabulü olanaksızdır. Terör örgütünün lideri villa da yaşar da militanları hapislerde durur mu? Tabi bu gidiş bir genel affın habercisi. “Rahşan affının” DSP’nin tükenişinde nasıl etkili olduğunu görmeyen kaldı mı? Hele ki otuz yıldır ülkemizin dört bir yanındaki ocaklara ateş düşüren bir örgütün militanlarını sokağa salmanın vebalinin altından kimse kalkamaz.

Ülkemizdeki bölücü terörü, Ortadoğu’daki çıkar çatışmalarından bağımsız düşünmemeli. Öncelikle Türkiye’nin dış politikasını gözden geçirmesi gerek. 2002’de bitme noktasındaki terörü azıtan iç ve dış gelişmeler iyi irdelenmeli. Irak’ın kuzeyinde yuvalanan PKK; tarihinin en rahat, özgür, güvenli dönemini yaşamakta burada. Bölgenin hemen hemen tüm gereksinmeleri de ülkemiz tarafından sağlanmakta dış ticaret adı altında. Bölgesel istikrar bozuldukça ve iç politikada tavizler arttıkça terör tırmanmakta.

Siyasetçiler öncelikle terörün beslendiği dış kaynakları yok edecek önlemleri almakta ivedi ve kararlı davranmalı. Eğer ülkemizde demokratik reformlar yapılacaksa bunlar yalnızca bir etnik grubu kapsayacak nitelikte değil, ulusun tümü için düşünülmeli. Sol partiler, politikalarını etnik ve mezhepsel ayrımlar üzerinde değil; ezilen sınıfların çıkarları doğrultusunda oluştururlar.

Geçmişte olduğu gibi bu konuda da AKP algı yönetimini iyi yaptı. “Öcalan’ın ev hapsini isteyen kim?” diye soracak olursanız, halktan “CHP” yanıtını alabilirsiniz. Hem gündem değişti, hem de ihale Kılıçdaroğlu’nda kaldı.

Adil Hacıömeroğlu

19 Haziran 2012

 Twitter.com@AdilHaciomerogl
Not: 25 Haziran 2012 tarihli Kent Yaşam Gazetesinde yayımlanmıştır.
                                                          









2 yorum:

  1. Bu kaçıncı yine her zaman olduğu gibi..Kılıçdaroğlu oltaya takıldı...neden böyle yapıyor ...ONU DA AMERİKA YÖNLENDİRİYOR...Böyle şey olurmu istifa etsin gitsin kan kaybettiriyor partiye.....BİLGEHAN AKTAN...

    YanıtlaSil
  2. akp oltayı hazırladı suya attı.sazan gibi chp oltaya atladı.CHP yoksa koz a koz taktiğinimi uyguluyor.CHP yönetimi ne düşünüyor? bilemiyorum.şerefsiz imralıda çürüsün size ne? YAKALANDIĞINDA yalvarıyodu.beni kullanın diye.bunu bile TC beceremedi.kullan artık bu adamı.pazarlıkta güçlü ol...

    YanıtlaSil