BESLE KARGAYI, OYSUN GÖZÜNÜ


                                   
            
           AKP hükümetinin özendirip kışkırtmasıyla ülkemiz Suriyeli mültecilerle(!) doldu. Şam yönetimini insan haklarına aykırı davranıyormuş gibi göstermek için ve kendilerince insani yardım(?) koridoru açmak için Suriye’den ülkemize bir göç dalgası başlatıldı.
            
       Ülkemize gelen Suriyeliler gerçekten mülteci mi? Mülteciler; sıkıntılar, öldürmeler yüzünden ülkelerinde yaşama olanağı bulamayan sivil kişilerden oluşur. Dünyanın neresinde olursa olsun komşu ülkelere göçen mülteciler, BM’nin de gözetim ve denetiminde can güvenlikleri sağlanır. Mültecilerin yaşama hakları BM sözleşmeleriyle güvence altına alınır.
           
         Türkiye’ye gelen Suriyeliler, başta AKP olmak üzere ABD güdümlü bölge ülkelerinin teşvikiyle, kışkırtmalarıyla göç ettiler. Güvenli yaşadıkları ülkelerinden türlü vaatlerle koparıldılar. Çoğunluğu silahlandırıldılar. Muhalif bir ordunun işbirlikçi askerleri olarak kullanılmak üzere sınır kapılarında hazır bekletildiler. Sabahleyin işe gider gibi mülteci kamplarından ayrılıp sınırı geçerek çatışmalara katılıyorlar, akşam eve dönüyorlar. Kendilerini izleyen Suriyeli devlet güçleri ateş edince de RTE, sınır ihlali var, diyerek kışkırtıcılığını sürdürüyor. Mülteci kılıklı teröristler hem BAAS yönetiminin yıkılması için kullanılıyor hem de sınırda kışkırtmalar yaparak Suriye’ye dış müdahalenin yolunu açıyorlar.
            
        Gerçek mülteci, kendilerine kucak açarak canını kurtaran, karnını doyuran, barındıran, günlük gereksinmelerini sağlayana ancak minnet duyar. Van depremzedeleri yazlık çadırlarda dondurucu kışı geçirirken Suriyeli mültecilerin konforlu taşımalık evlerde yaşaması düşündürücüdür. Kendilerine verilen eşyaları apar topar Suriye’deki evlerine götüren mültecilerin(!) iyi niyetli oldukları söylenebilir mi?
            
       Yaşadıkları kamplardaki su kesintilerine, buzdolabı eksikliğine, klima yokluğuna isyan ediyor Suriyeli mülteciler. Oysa ülkemiz kentlerinin çoğunda su kesintisi olur. Ülkemizi dolaşsak buzdolabı olmayan evlere rastlayabiliriz. Klimasız evlerse çoğunlukta. Bu arada “Misafir umduğunu değil, bulduğunu yer.” atasözünü de anımsatmak gerekli. Şımartılmış, kendisine vaatlerde bulunulmuş mülteci kılıklı terörist, kendi ülkesinde bulamadığı konforu istiyor konuk olduğu ülkede. Kamplardaki Türk bayrakları indirilip kendilerinin bayrak dedikleri bez parçalarını göndere çekiyorlar. AKP hükümeti ne yapıyor bu durumda? Açılımdan sorumlu başbakan yardımcısı, olanları küçük olaylarmış gibi göstermeye çalışıyor. Kamplara tankerle su götürüleceğini, isyankârlara küçük buzdolabı verileceğini müjdeliyor(!). Klima mı? Tabi ki bu gereksinim de karşılanacak. Rahat etmeliler ki Suriye’deki terörist faaliyetlerini yaparken kafaları rahat, bedenleri dinlenmiş olsun. Türk bayrağını gönderden indirmek mi? Konuklarımız küçük bir hata yapmışlar… Askerle polisle çatışmak mı? Çatışmayan mı var? Her gün verilen şehitler yüreğimizi yakarken RTE Suriye çöllerinde dolaşmıyor mu? Kendi söküğünü dikemeyen “usta”, komşuların üstünü başını yırtmıyor mu?

AKP hükümetinin beslediği kargalar önce kendi ülkelerinin başına bela oldular, şimdi de kendilerine kucak açanların gözlerini oymaktalar. Yarına Allah kerim! Kimin başına bela olacaklarını bilemeyiz.

RTE’nin hesapsız kitapsız politikaları yüzünden ülkemizin itibarı sarsılmakta, güvenliği tehlikeye düşmekte. Türkiye emperyalistlerin çıkarları yüzünden sonu karanlık bir maceraya sürüklenmekte. Bu kötü durumdan kurtulmanın tek yolu, AKP’yi hükümetten uzaklaştırmakla olur.
                                                           Adil Hacıömeroğlu
                                                           27 Temmuz 2012
Not: 30 Temmuz 2012 tarihli Kent Yaşam Gazetesinde yayımlanmıştır.
Yazılarımın tümünü http://adiladalet.blogspot.com dan okuyabilirsiniz.

6 yorum:

  1. Yazdıklarınıza baştan sona katılıyorum. Ayrıca ülkeyi çıkmaza sürükleyen hükümete ''dur!'' demek için daha pek çok neden var. Bu konuda söylenecek çok söz var. Örneğin ülkenin silahlı kuvvetlerinin general ve amirallerinin beşte biri uydurma suçlamalarla zindanlarda telef edilirken gerçekten darbe yapanlar hiç bir ceza almadan lüks içinde yaşıyor. Benim ulusum ne zaman uyanacak?

    YanıtlaSil
  2. Hatay,ABD liler için gözde bir memleket Adana dan sonra..mülk edinmede birinci sırada yer almaktalar keza misyonerlik faaliyetleride bunlara dahil..özellikle protestanlığın yayılma alanı olarak kullanılmakta..Nusayri nüfusu üzerinde çalışılmakta aslında Türkiye deki Alevi kitledir amaç..diğer ayağı ise Suriye çünki İsrail in akdenize açılım planında kilit ülke..Akp iktidarında sınır kapıları açıldı ilişkiler yoğunlaştı ne oldu ise bir gecede herşey bitti..Esad oldu Esed(ikiside kahraman ve aslan anlamına gelir)faşist halkına zulmeden birine dönüştü..dehamız Davudoğlu açıklamaları hızını kesmedi..ve durum bu hal aldı..mülteciler akın etti Angelina Joliemiz bile geldi Abd planları için..van depreminde halka verilemeyen konteynırlar mültecilere bir ay içinde yapıldı,alışveriş için kredi kartları,hastane bedava..olay çıkarsalar polis jandarma dokunamaz..gece suriye gider savaşır kasap gibi insan doğrarlar..gündüz mülteciler..buna kargalar güler..ve çıkıp Öso yanlısı bilgiler veren bir hükümet..incirlikte eğitim ve mühimmat olarak desteklenen ÖSO..daria darnell tarafından eğitilmekte..suriye yi parçalamak adına ve bizim taşeronlarda herşeye evet demekte..Suriye nin parçalanması bizimde parçalanmamızdır..Esad ın halk desteği vardır bizde ise yapılana ses çıkarmayan koyun gibi yatan bir halk vardır..işte farkımız bu..Akp ülkeyi bataklığa sürüklemekte ve medya yanlı haberleri,dizi ,yarışma furyası ile halkı uyutmakta..Akp neden yüzde ellilerden inmiyor işte bu yüzden..

    YanıtlaSil
  3. Bunlar ozelikle Multeci diye Vatanimiza sokulmus HainleR.

    AKP BILMIYORMU SANIYORZ,HAYRET...

    Oyun icinde oyun bunlar...yaziklar olsun ,

    ama

    EBU CEHIL de kazdigi kuyuya kendisi dusmustu,,
    unutmasinlar.

    Hak gafururrahimdir..
    Hile ile is goren mihnet ile can verir..

    Bu VATAN icin canini veren SEHITLERIMIZIN kanlari bu ebu cehilleri yutacaktir..
    inaniyorum..

    Keser döner sap döner gün gelir hesap döner.

    YanıtlaSil
  4. akepe mültecilere yaptığı yardımı Van'da ki depremzedelere yaptı mı Van'da ki depremzedeler bez çadırlarda donarken, yanarken çoluk çocuk hastalıkla boğuşup yaşamlarını kaybederken mültecilere kontenyr evler kuruldu ..

    YanıtlaSil
  5. Adil hocam ne güzel anlatmışsınız...Ben de şunu eklemek istiyorum...oy isteme zamanı gelince..Van şehrine 2şer bin lira dağıtırlar onlarda oylarını bütün çektiklerini unutarak verirler...

    YanıtlaSil
  6. Gelenler mülteci fila değil.halk hiç değil.sizinde bahsettiğiniz gibi eğitilmiş militan hepsi.Hangi millette savaştan kaçmak diye birşey var.benim bildiğim kadarıyla,savaştan kaçanı vururlar.Biz neden alıp besliyoruz.Ülkesine bunu yapanlar,yarın bize kimbilir neler yapacaklar.Kendi ülkemizde pekçok insan,aç oruç tutmaya çalışıyor.dünyanın pekçok ülkesinde,açlıktan insanlar ölüyor,biz ise ülkesine ( yarın ülkemize) ihanet edenleri terörist kardeşlerine paravan olsunlar diye topraklarımızı açıyoruz.Bizim askerimiz ise onların mayınlarıyla tuzaklarıyla can vermeye devam ediyor.Her ülke kendi sorununu çözsün.Birkaç cebi dolunun dışında herkes,zor durumda ülkemde,dışardakini barındıracak ,doyuracaklar ise,kendi ülkelerinde,zenginden ve ceplerinden versinler.halkın güvenliğini,halkın ekmeğini kimseyle paylaşmasınlar..ellerinize sağlık hocam..

    YanıtlaSil