İZMİR’E PKK BOMBASI


            Bölücü örgüt, bu sabah İzmir’in Foça ilçesinde bir askeri araca bombalı saldırıda bulundu. Ne yazık ki bir şehidimiz, on bir (biri sivil) yaralımız var. Şehidimize Tanrı’dan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum.
            
            Bölücü örgütün Foça’daki bu eylemi, tesadüfî değil, planlı ve birçok iletiyi de barındırmakta. Foça, önemli bir askeri üs. Komando birliklerimizin önemli bir bölümü burada eğitilmekte. PKK, Türkiye’nin en batısında eylem yaparak gücünü göstermek istiyor. Cumhuriyet’in, laikliğin, bağımsızlığın, çağdaşlığın simgesi olan bir kentimizde bölücü eylemin yapılması anlamlıdır. RTE’ nin “Gâvur İzmir!” söylemi, bu güzel kentimizin çağdaş niteliğini küçümseme anlayışıdır. Hem bölücülerin hem de AKP iktidarının İzmir’i hedefe oturtması düşündürücüdür.
            PKK, Türkiye’ye meydan okuyor. Dışişleri Bakanımız Myanmar’da. Oradaki Müslümanlara yapılan baskıları önleme gezisinde. Yeni bir ABD tezgâhında mazlum ulusların başına çorap örmekle meşgul. İnsan sormadan edemiyor: Her gün ülkemizde şehitler vermekteyiz, bizim Mehmetçiklerimiz, Arakanlı Müslümanlar kadar değerli değil mi sizin nezdinizde? Sen önce kendi ülkende insanların can güvenliğini sağla. Akan kanı durdur. Sonra dünyanın uzak köşeleriyle ilgilenirsin. Din sömürüsü için Myanmar’a kadar gidiyorsunuz, oradan nereye gideceksiniz; okyanus sularında din sömürüsü yapamayacağınıza göre? Artık halkın dinini sömürerek, kullanarak oy toplamanız olanaksılaşıyor. ABD ve İsrail’le kol kola Müslüman coğrafyayı nasıl kan ve ateşe boğduğunuzu herkes görmeye başladı.
            
         Yaralı askerlerimiz hastaneye kaldırıldıktan sonra İzmirlilerin kan bağışı için kuyruklar oluşturması anlamlıdır ve yirmi dakika gibi kısa bir sürede kan gereksiniminin karşılanması olağanüstüdür. İşte, biz böyle bir ulusuz, vatan söz konusu olduğunda zaman bize yetişemez.

Kan bağışı için Ege Üniversitesi hastanesine giden bağışçılarından para almayan taksicileri bin kez kutlayıp alnından öpmek gerek. Tüm olumsuz propagandalara karşın halkımızın yüreğindeki millet olma cevheri, askerine sahip çıkma bilinci yok edilememiştir. Böylesine yürekler olduğu sürece bu ulus teslim alınabilir mi?
            
        1919’da İzmir’in Yunanlılarca işgaliyle Kuvay-ı Milliye birlikleri oluşturuldu, kongreler toplandı. Kurtuluş Savaşımızın fitili ateşlendi. Hasan Tahsin gibi kahramanların toprağıdır İzmir. Körfez sularına kulak verin, işitirsiniz denize dökülen düşmanın korkak çığlıklarını. O sular tehlikelidir, ihaneti boğar. İzmir’in dağlarına dikkat edin, haini tanır.
                                                                       Adil Hacıömeroğlu    
                                                                       9 Ağustos 2012
            Not: Yazılarımın tümüne http://adiladalet.blogspot.com dan ulaşabilirsiniz.                     

6 yorum:

  1. harika bir yazı gündemi..olayı net ve anlaşılır bir dille yazmışsınız...kaleminize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Sayın dostum.Sie katılmamak mümkün değil.Halklar her aman duyarlı ve birbirine dosthane davranırlar.Onları düşman eden idolojik yaklaşımlar ve sömürüyü kolay kılmanın yollarıdır.Bu sebeple halkları kendi askerlerine ve kendi askerlerinide halka düşman etmeye çalışırlar.
    BU DÜŞMANLIĞI KÖRÜKLEMEK İÇİN ÜLKELERİN İÇİNDEKİ ETNİK KİMLİKLERİ KAŞIRLAR.BU KİMLİKLER ÜZERİNDEN ALEVİ-SUNNİ,KÜRT-TÜRK-ERME​Nİ VB.KİMLİKLERİ YILLARDAN BERİ KIŞKIRTIRLAR.AMA BAŞARAQMADILAR VE BAŞARAMAYACAKLAR.İZMİRDEKİ​ OYNANAN OYUNDA BUNLAR
    DAN BİRİ.AMA BU HALK GEREK ORDUSUNA,GEREK KENDİ İÇİNDEKİ ETNİK GURUPLARA VE GEREKSE YURT ETRAFINDAKİ HALKLARLA DOSTTUR.BU DURUM ASIRLARDAN BERİ BÖYLE GELDİ BÖYLE GİDECEK DOSTLUKLAR.BAKIN SS.C.BİRLİĞİ RUSYA HEP DÜŞMANDI VE ÖYLE GÖSTERİLDİ.HALKA BAKIN HER AİLEDE BİR RUS KADINIYLA EVLENEN VAR. DEMEKKİ HALKLAR DÜŞMAN DEĞİL.İDARE EDENLERDEKİ İDOLOJİK SAPLANTILARDA DÜŞMANLIKLAR.Tüm dostluktan yana olan halklara ve idolojilere selam olsun.Ayrıca sağolun yazınız için.Sizede selalar.
    Bu arada askerede birkaç şey söylemekte yarar var.12 EYLÜL ve 12 MART dönemlerinde halka eziyet eden fişleyen,suçlu diye içeri alınan,işkencelerden geçirilen,idam ettirmek için yaşını büyüttürüp asılan halkın çocukları ekmeğinden işinden olanlar toplam 1.200.000. kişi acıları çekti.Ama aynı halka acı çektiren üç beş askeri erkandakilere askeriyeden hiçbir tepki gelmedi.Sonra hepsini saldılar sırayla.Görev yerlerine geri gönderildiler suçsuz sayıldılar içerde yatanlar.Peki sorarım onlara madem suçlu değillerdi neden aldınız içeri.Madem suçluydu onca insan neden saldınız dışarı ve devlet görevine tekrar aldınız.
    Şimdilere bakalım.Generallere paşalar komutanlar ERGENEKON ADI ALTINDA içeri alınırlar ama onu yine destekleyen ve içerde yatmalarına karşı çıkanlar yine aynı halk.Yani halklar hertürlü haksızlıklara duyarlılık gösterip karşı çıkarlar.İZMİRDEDE bu oyun bozulur dostum.Ordaki ve halkın içindeki devrimci kimlik onuda bozar.

    Yazan..Nizamettin DURSUN

    YanıtlaSil
  3. BAŞBAKAN TAYYİP ERDOĞAN VE KOMŞULARLA SIFIR SORUN POLİTİKASINDAN SIFIR KOMŞU ÜLKESİNİDE GEÇTİK HER CEPHEDEN AÇILAN CEPHELERE BAK.









    Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN.Daha öncede yazmıştımya görevleri içerisinde Türkiye cumhuriyetinin yok olması ve parçalanması görevi.İşte uygulamaya bütün sınır komşularımızla başladık.AMERİKAN EMPERYALİZMİNİN emirlerini yerine getirmek için önce dost gözüküp lLİBYAYA,sONRA SÜRİYEYE sonra YUNANİSTANA,IRAK-A,VE ARAP ÜLKELERİNE VE RUSYA-YA .İRANI UNUTMADIK.Hepsine bir yılan gibi dostça sarılıp hepsini zehirlemeye çalıştı.Asıl zehirlemeye çalıştıklarından birkısmı farkedip panzehirle önledi.Ama panzehiri olmayan ülkeler zor günler yaşamaya başladı.

    Tek tek bakalım ülkelere.Libya lideri KADDAFİ VE ÜLKESİNE.Tayyip ERDOĞAN KADDAFİYE SARILDI. Sonu ölümü oldu ve libyada kan aktı.Iraka bakalım.Aynı senaryo.Talabanin ve barzaninin ve ırak hükümetinin akibeti meçhul.SURİYEYE BAKALIM.sU RİYEDE 8 AY ÖNCE Esat ve Erdoğan sarmaşdolaşken şimdi düşmanlar.Ne değişti acaba.Komşumuz yunanistan.Buranında durumu belli.Gelelim RUSYA VE İRAN-A .Her ikiside bunun bir yılan olduğunu düşündüklerinden mesafeli durdular.

    Peki ülkemizin bütün komşularıyla iyi geçinecektik.Neolduda bu düşmanlık tohumları ekildi.Şimdi bakalım İran PEJAKLA- PKK -NİN uzantısı,IRAK AYNI birde SURİYE CEPHESİ çıkardık.Bir yandan YUNANİSTAN-la yıllardır ekili olan düşmanlık tohumları ve esen düşmanlık rüzgarları.Rusya ve İran güveni yok.Nerde Mustafa KEMAL ATATÜRK-ÜN YURTTA SULH CİHANDA SULH SÖZÜ.Nerde Tayyip ERDOĞAN-IN SIFIR SORUN POLİTİKASI.Oy verenler düşünsünlerde ne kadar bir ağır vebalaltında olduklarını anlasınlar belki.

    Tüm dünyada barıştan kardeşlikten sevgiden,insanca paylaşımdan yana olanlara ,emekten yana olanlara selam saygı sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Adil Bey.. yaşın küçük olması gerekmez öpülesi elleri öpüp başa koymak için.. Yüreğindeki vatan sevgisini ve bunu anlatımındaki dürüstlüğü saygıyla selamlıyorum.. Çok yaşa..

    YanıtlaSil
  5. ADİL BEY GÜNÜ VE YAŞANAN OLAYI NE GÜZEL AKDARMİLSIN KALEMİNE SAĞLIK İYİKİ VARSINIZ TANRIM SİZLERİ BU HARAMİLERİN ŞERRİNDEN KORUSUN..

    YanıtlaSil
  6. İZMİR işğali görüğü ve o acıyı tatdığı için RTE nın ideolojisine bağlı o dinci reaksiyona meydan vermeyecek kadar AYDIN ve KÜLTÜRLÜ bir ileri görüşlü İLİMİZDİR İZMİRİMİZ.ben dün evelki ğün duygulandm 5000 kişi kan vermek için birbirlryle yarşttılar hatta özel arabalarla kan verme alanına geldiler hatta TAKSİCİLER ücret almadılr..vatan sevğisi budur..FETTOŞLARA meydan vermemek lazımm..teşekkr edrım sayglarımlaa

    YanıtlaSil