AKP KONGRESİ


      AKP’nin dördüncü olağan büyük kongresi, 30 Eylül Pazar günü Ankara’da toplanacak. Medya, günler öncesinden kamuoyunun ilgisini çekmek amacıyla gündemin başköşesine yerleştirdi kongreyi. Büyük beklentiler yaratıp halkı merak içinde bıraktı AKP sözcülerinin ve yandaş köşe yazıcılarının açıklamaları. Beklentilerin başında da yeni açılım paketleri gelmekte. Tabi ki açılımın kılıfı da demokratikleşme.
            
    AKP ülkemize demokrasiyi getiren parti, RTE de demokrasi kahramanı ya… Bir kişinin ya da kurumun demokrat olup olmadığını anlamak için yaptıklarına bakmak yeterli. Kongrede kimse, partinin hiçbir organına seçilmek için aday değil. Neden mi? Her şeyi genel başkan bilir. RTE, günlerdir liste üzerinde çalışıyormuş Demokrasiye bakın, tek kişinin kararıyla her şey oluyor. Yani tek kişilik demokrasi… Ne kadar güzel değil mi? Kongreye katılan tüm delegeler adına karar veren bir adam ve kimsenin sesini çıkarması olanaksız.
            
       Kongre yalnızca bir gün sürmekte. Bu demektir ki kimsenin hem parti hem de ülke sorunlarıyla ilgili tek tümce konuşması olanaksız. Çünkü zaman yok. Zaten kongre gündemine bakıldığında yasal formaliteleri yerine getirmenin yanı sıra RTE’ nin ağzından çıkacak sözler önemli.
            
     RTE’ nin, AKP kongresinde beklenen konuşmasında neler olacak? Öncelikle ülkemizdeki çeşitli siyasal grupların önemli isimlerinin partiye katılımı ilgi çekecek. Bununla kamuoyuna her kesimi kucaklayan parti görüntüsü verilecek. Bu yolla da bölücü anayasaya haklılık kazandırılacak. “İşte, partimizi, tüm siyasal kesimleri temsil edenler destekliyor. Bu demektir ki bizim politikalarımızı halkın çoğunluğu onaylıyor.” biçimdeki sözlerle halkın kafası karıştırılacak. Bazı kişilerde omurga olmadığından tüm söylediklerinin bugün tam tersini söyleyebiliyorlar. Yani tükürdükleri yanağı, dönüp kolayca öpebiliyorlar. Buna da uzlaşmak, özveri deniyor. Nasıl bir özveri ve uzlaşmaysa?
            
    Günlerdir kamuoyunda Oslo görüşmeleri tartışılmakta. RTE benzer görüşmelerin süreceğini söylemekte. AKP’nin sözcüleri, adeta birbirleriyle yarışırcasına yaptıkları açıklamalarda Apo’ nun affının da düşünülmesi gerektiğini açıklıyorlar. Tabi finali RTE yapıyor “Sürece İmralı dâhil edilmelidir.” diyerek. “Bölücü örgütün uzantılarıyla (BDP kastediliyor.) görüşmeyiz.” diyor başbakan. Peki, kimle görüşürsün? İmralı’yla…
            
    RTE’ nin kongrede yapacağı konuşmayı herkes merakla bekleyedursun. Biz ne söyleyeceğini şimdiden söyleyelim. Başkanlık sistemine geçilmesi gerektiğini söyleyecek başbakan. Aylardır bazı yandaş lafazanlar televizyonlarda başkanlık sisteminin nasıl demokrasi getirdiğinden söz etmiyorlar mı? RTE de bunu, hafta içinde katıldığı bir tv izlencesinde söyledi zaten. RTE ne cumhurbaşkanlığıyla ne de başbakanlıkla yetiniyor. Tüm yasama, yürütme, yargı yetkilerini kontrol etmek istiyor. Devleti tek adam olarak yönetmek amacı. Bu arada partisinden de elini çekmek istemiyor.
            
    Başkanlık sistemi özerklik ya da federal sistem olmadan uygulanmaz. Bu nedenle PKK’nın vazgeçilmezi olan özerkliğin de bu kongrede yolu açılacak. Yerel yönetimleri güçlendiriyoruz adı altında özerklik gündeme oturacak. Türkiye, özerk bölgelere ayrılacak. Böylece de Türkiye’yi bölme planı gerçekleştirilmek istenecek.
            
     Son günlerde artan terör olayları da özerkliği topluma dayatmak içindir. Halka “Bakın, her yolu denedik, terör bir türlü durmadı. Tek çözüm özerklik.” diyerek başka çıkar yolun olmadığı vurgulanacak. Böylece de bu iş oldubittiye getirilmek istenmekte.
            
     Türkiye’yi bölme planlarını, demokrasiymiş gibi halka sunmak bir aldatmacadır. Bu konuda yurttaşlarımız uyanık olmalı. Kendisi ve partisi demokrat olamayanların ülkeye demokrasi getirmeleri olanaksızdır. Bölücülük zehrini, demokrasi şekerine sararak halkımıza içirmek istiyorlar. Artık uyanma zamanı değil mi?
                                                                       Adil Hacıömeroğlu
                                                                       29 Eylül 2012
            Not: Yazılarımın tümünü http://adiladalet.blogspot.com dan okuyabilirsiniz.

5 yorum:

  1. RTE BASKANLIK SISTEMIYLE YASAMA YÜRÜTME YARGI TÜM YETKILERIN KENDINDE OLMASINI VE YEREL YÖNETIMLERE YETKILER VERMEK SURETIYLE BÖLÜCÜK YAPIYOR.EVET ARTAN TERÖR OLAYLARI BÖLÜNME PLANININ BIR PARCASI BARZANIYLE IMRALIYLA DIOLOG HALINDE OLAN BIR BASBAKAN HAIN DEGILDE NEDIR.

    YanıtlaSil
  2. Ah hocam ben artık RTE'nin ne yapıp ne yapmadığına bakmıyorum. Karşısındakilerin ne yaptığına bakıyorum. Bakıyorum, bakıyorum da beni umutlandıracak en ufak bir ışık göremiyorum. Bu bağlamda sizin hala bu halktan uyanma umudunuzun sürdüğünü gördüğümde size gıpta etmeden de duramıyorum. Benim ne bu halkın uyanacağından umudum var, ne de muhalefetten. Bu görüntüden sonra normal bir seçimde elindeki belediyelerin yarıdan fazlasını yitirme durumunda bir iktidar görüntüsü olmasına karşın, sırf karşısında alternatif olabilecek bir güç olmadığı için gene alıp başını gidecek son bir senede çok önemli gelişmeler olmadıkça. Ben bu arada Türk milletinin zekasından da endişe duymaya başladım. Şu beğenmediğimiz Araplar bile interneti nasıl kullandılar örgütlenme adına. Biz bir türlü beceremiyoruz buradan örgütlenmeyi. Hala bekliyoruz ki, Bu umutsuz vaka CHP akıllanacak da ülke adına bu örgütlenmeyi gerçekleştirecek diye. Yok işte yok. Ne CHP sinden ne MHP sinden hiçbirinden medet ummayacaksın. Kendi örgütlenmeni kendin becereceksin. Ne demiş ulu önder. SAHİP OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR diye. Her birimiz birileri birşeyler yapsın da ben de arkasından sebepleneyim diye beklersek bir gün bakmışız ki bekleyecek toprağımız bile olmayacak elimizde. SAĞLIK VE SEVGİLER
    Adnan YİĞİTER

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten süper bir yazı olmuş yorum yapamıyorum.

    YanıtlaSil
  4. Tebrik ederim hocam güzel bir yazı!..

    YanıtlaSil
  5. Ülkemizde padişahlarda bile bulunmayan yetkilerle egemenliğini kurmuş bir parti ( ! ) yöneticisinin diktası DEMOKRASİ ( ! ) diye yutturulmaya çalışılıyor. Ülkemizi dize getirmek isteyen terör örgütüyle görüşme niyeti , görüşecek olanın '' dize getirildiği '' izlenimi veriyor. Yönetimin başka zaaafları da var. Sayın Adil Hacıömeroğlu dostumuz bu gerçekleri etkili, güzel anlatımı ile sunmuş bizlere. Teşekkürler !..

    YanıtlaSil