KILIÇDAROĞLU’NUN YANILGISI



            CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8 Ekim akşamı CNNTÜRK televizyonunda Tarafsız Bölge izlencesinde Ahmet Hakan’ın sorularını yanıtladı. Sorulara verdiği yanıtların birçoğu CHP’nin programı ve ilkeleriyle çelişmekte.
            
          Kılıçdaroğlu: “Bana söyler misiniz Esat ile Erdoğan arasında ne fark var?” demekte. Çok fark var Sayın Genel Başkan. O kadar fark var ki Esat’la Erdoğan geceyle gündüz gibi birbirinden ayrılar. Esat, ülkesini saldırgan emperyalistlere, onların taşeronu RTE’nin ülkesine saldırttığı teröristlere karşı savunan bir yurtsever. Ülkesinin bölünmemesi için, Ortadoğu’nun emperyalist çıkarlar için paramparça edilmemesi için direnen bir ulusalcı. Her BAAS’çı gibi Atatürk’ü kılavuz edinen bir Arap modernleşmecisi. Türkiye’yi örnek alarak laikliği ülkesinde yerleştirmeye çalışan bir siyasetçi. Türlü inançtan ve etnik kökenden oluşan Suriye’yi kardeşçe bir arada tutmak için canını ortaya koyan bir adam Esat.

Erdoğan’a gelince… Her sözüne ülkemizdeki etnik ve inanç gruplarını tek tek sayarak başlayan bir siyasetçi. Bu yolla ayrımcılığı ülkemiz insanlarının bilinçaltına kazıyan biri. BOP’un uygulanması için Atlantik ittifakının bir dediğini iki etmeyen bir politikacı. Bağımsızlığıyla, çağdaşlığıyla, laik düzeniyle tüm İslam dünyasına örnek olan Türkiye’yi; emperyalist boyunduruğa sokarak Ortaçağ karanlığına doğru götüren bir Cumhuriyet karşıtı. BAAS’çıların örnek aldığı Atatürk’ü Türkiye’den silmek isteyen RTE ile Esat aynı olur mu Kemal Bey?            
 “
Suriye’de akan kanın birinci sorumlusu Esat, ikinci sorumlusu Başbakan Erdoğan’dır.” diyor söyleşide. Suriye’de akan kanın sorumlusu neden Esat olsun? Kendi ülkesini bölüp parçalamak için birçok ulustan terör gruplarının kanlı saldırılarına karşı koymak, ülkesinin birliğini ve yurttaşlarının can güvenliğini savunmak yanlış bir şey mi? Sayın Kılıçdaroğlu, siz Türkiye’nin başbakanı olsanız ve ülkeniz tıpkı Suriye’de olduğu gibi teröristlerin saldırısına uğrasaydı, siz de o teröristlere aman vermeseniz kan dökücü mü olursunuz? Suriye’de dökülen kanın sorumlusu ABD, Batılı diğer emperyalistler, Katar, Suudi Arabistan ve AKP’dir.

“Esat kan dökücü bir diktatördür.” Söylemi, Suriye’ye saldırmak isteyenlerin uydurdukları yalan bir propagandadır. Bu yolla dünya kamuoyunun desteğini almayı amaçlarlar. Bu söylem sizin söyleminiz olmamalı. Bu tür konuşmalarla RTE’nin çizgisine düşersiniz. “Esat kan döküyor.” deyince Suriye’ye saldıranlara haklılık bahşedersiniz. Böyle olunca da hem Suriye’ye hem de Türkiye’ye yazık edersiniz. “Esatçılık” suçlaması yapılmakta saldırganlarca. Esat’ı öcü yapma girişimi bu. Siz, “Esatçı!” suçlamasından neden korkuyorsunuz? Bir kişinin ülkesini savunmasının, yurtsever olmasının ayıp ve korkulacak bir tarafı olur mu?

         Bir muhalefet partisi lideri olarak size düşen görev Akçakale’ye, Hatay’a atılan bombaların kaynağını araştırıp doğruları hem kamuoyumuza hem de dünyaya anlatmaktır. Yine Suriye sınırlarında konuşlanmış terörist kamplarını açığa çıkarmak muhalefet partisinin görevi değil mi? AKP hükümetinin Suriye’yi kana bulayan teröristlere ne kadar parasal yardım yaptığını araştırdınız mı? Bu parasal yardımların bütçenin hangi kalemlerinden verildiğini merak ettiniz mi? TSK envanterinden Suriye’ye silah gönderildi mi? Afyon’daki patlamanın Suriye sorunuyla ilgisi var mı? Sınırlarımız içinde Suriye’ye yönelik silahlı kamplar bulunmakta mıdır? Bu ve bezer soruların yanıtlarını arayıp bulmak ana muhalefet partisinin görevi olsa gerek.

Batılı emperyalistlerin Tunus, Mısır ve Libya’da kolayca sahneye koydukları BOP, Suriye’de kayaya tosladı. Esat ve Suriye halkı, emperyalizme karşı direnerek köleliği reddettiler. Dünyada emperyalizme karşı ilk kurtuluş savaşını vererek tüm ezilen uluslara yol gösterici olan bir ulusun, bu mücadelenin örgütleyicisi durumundaki CHP’nin ve onun Genel Başkanının Esat liderliğindeki Suriye halkına saygı göstermekten başka bir seçeneği var mı?
                                                                       Adil Hacıömeroğlu
                                                                          9 Ekim 2012
Not: Yazılarımın tümünü, http://adiladalet.blogspot.com dan okuyabilirsiniz.

7 yorum:

  1. Rte bir konuşmasında CHP ye hitaben BAAS çı mısınız siz diye sormuştu. Bu soruya cuk oturan bir cevabi yazı olmuş bu yazı. Ama gelin görün ki, sizin görüp kaleme alabildiğiniz bu yazı metnini malesef Kılçdaroğlu görüp savunamıyor. CHP konusunda gene ben haklı çıktım hocam. Görünen o ki, bu haklılığım hiç istemesem de devam edeceğe benziyor. Bu nedenle ben bu ümitsiz bekleyişe bir son verdim. Nicedir izleyip görüyoruz Kılıçdaroğlunu ve onun CHP sini. Bakınız Levent Kırca ve sanatçılar topluluğu kendilerince bir umut olabilecek yol buldular. Ben de bu çaresizlik ortamında neden olmasın diyorum. Daha seçimlere bir yıl varken... Sağlıklar, saygılar.

    Adnan Yiğiter

    YanıtlaSil
  2. ANADOLUDA SELÇUKİ EGEMENLİĞİ VARKEN TA KAYSERİYE KADAR YİNE EGEMEN KÖLEMENLER VE EYYUBİLER ÖZELLİKLE EL ARUS ŞAM EYYÜBİLERİ VARLIKLARINDA HEP ŞİMDİKİ UKRAYNAYI KAPSAYAN ALTINORDU DEVLETİYLE SIKI İTTİFAKLARI VARDI.TAKİ OSMANLI SAFEVİLERE KARŞI GİRİŞTİĞİ DOĞU VE BAĞDAT SEFERLERİYLE BU İLİŞKİLERİ ASKIYA ALARAK İMPARATORLUĞUNUN EMPERYAL OLABİLMESİNŞİNİ SAĞLADI.ŞİMDİ SURİYEDE RUSYANIN TARSUSTAKİ ASKERİ ÜSSÜ DOĞU AKDENİZDEKİ KITA SAĞANLIĞINDAKİ YERALTI-DENİZALTI KAYNAKLARINDAN NEMALANABİLMEK ADINA ASKERİ VE SİYASİ İTTİFAK KURARKEN BUNA ÇİN EMPERYALİZMİNİN DONANMASI DA KATILARAK ORADA 7 KARDEŞ PETROL DEVLERİNE BİR YENİSİ DE EKLENEREK AMERİKAN,İNGİLİZ,FRANSIZ EMPERYAL DENGELERİ CİRİT ATARKEN BAASÇI ESAT NEKADAR KEMALİST OLMAKTADIR.ŞU SÖYLEMİNİZ DOĞRU ETNİSİTELERİ HARMANLAYAN SURİYE YADA ASURİYE HALKLARI NEKADAR BÜTÜNSEL BİR HALKTIR.TÜRKİYEDEKİ TERÖRÜN BAŞBELASI BEKAALARI VE ÖÇALANLARI TAVLAYIP SALDIRTAN BABA ESATIN O BAASÇILIĞI NEKADAR KEMALİSTTİ Kİ?OĞUL ESAT ORDUNUN VE YANDAŞLARININ TÜM SİLAHLARINI TERÖRİST GÖSTERİLEN TÜRKMEN VE SÜNNİ ARAPLARA KARŞI ACIMASIZCA KULLANIRKEN O HALKLAR MASUM VE ASİL HAREKETE SAHİP NOLAMAZLARMI ACABA.ATATÜRK DOĞU İSYANLARINDA 1919 VE 1937 ARASI 13 KEZ AYAKLANMALARI BASTIRMAK ADINA ORALARDA SEFERLER DÜZENLERKEN KILIÇDAROĞLU VE AYDIN ŞÜREKASI BU KATLİAMDIR MUĞLALININ ADI KIŞLADAN SİLİNSİN HATTA ATATÜRK ADI DERKEN İÇLERİNDEN DERSİM İÇİN ARŞİVLER AÇILSIN DEVLET ÖZÜR DİLESİN DEMEKTEDİRLER.O GÜNÜN TEKNOLOJİSİNDE BÖYLE HELİKOPTER,JET VE OBÜS,TANKLAR YOKTU.ŞİMDİ KİM HAKLI ACABA????????YÖRÜK MEHMET

    YanıtlaSil
  3. Tam isabet hocam.. Sadece, "Atatürkçü" düşünceye sahip olunması bile, başka hiç bir sebep aranmadan o ülkeye saldırmaya yeterli..
    Güzel doğru ve dürüst anlatımlarınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. BU GÜN DÜNYADA SAVAŞ ÇIKARIP ONDAN BESLENEN EMPERYALİST GÜÇLER,BİZİM GİBİ ÜLKELERİN İKTİDAR PARTİLERİNE YAPTIRDIĞI FİGURANLIKLARLA ORTADOĞUDA VE YA DÜNYANIN DEĞİŞİK YERLERİNDE SAVAŞLAR ÇIKARTARAK İNSANLARI DAHA FAZLA SÖMÜRMEK AMACINDALAR.
    YERALTI VE YERYÜZÜNDE BULUNAN BÜTÜN NE VARSA TAHRİBAT YAPIP GELİRİNİ KENDİ ÜLKESİNDEKİ KAPİTALİSTLERE PEŞKEŞ ÇEKMEK AMACINDA OLANLARA KARŞI GEREK ULUSAL VE GEREKSE EVRENSEL OLARAK HALKLARIN BİRLEŞİK HAREKET ETMESİ GEREKEN DURUMDUR.BU YAPILMADIKÇA DÜN IRAK,AFGANİSTAN,LİBYA,BUGÜN SÜRİYE VE TÜRKİYE , YARINDA BAŞKA DEVLETLER ÜZERİNDE OYUNLAR OYNANACAKTIR.BUNLARI ENGELLEMEKSE GEREK ULUSAL BAZDAKİ HALKLARIN VE GEREKSE EVRENSEL BAZDA DÜNYADAKİ DEVRİMCİLERLE HALKIN BİRLİKTE HAREKET ETMESİNDEN GEÇER.ADİL DOSTUMUN YAZISINDADA BU TEMA İNCE AYRINTILARLA YAZILMIŞ DURUMDADIR.yÜREĞİNE SAĞLIK DOSTUM.

    YanıtlaSil
  5. YÜREĞİNE KALEMİNE SAĞLIK YOLDAŞIM TAAAA BAŞINDAN BERİ ESAD CIYIM BEN

    YanıtlaSil
  6. Amerika’nın BOP projesi, Eş Başkan tarafından, harfiyen uygulanıyor.Kılıçtaroğlunun bütün bu olanlar karşısında lehte yada alehte vitrin edasıyla konuşması sokağa inmedikce hiç bir anlam içermez.

    YanıtlaSil
  7. Emperyalizmin BOP uygulayıcılık görevini almış olan RTE ile , emperyalizmim ülkesini bölme ve sömürme girişimişne karşı ülkesini savunmaya yönelen B. ESAD 'ın değerlendirildiği bu yazıda , Kemal Kılıçdaroğlu 'nun da önemli yanılgısını ortaya koyuyor Adil Haciömeroğlu . Atatürk Türkiyesinin bu dönemdeki durumunu görmek açısından da önemli bu yazı. Teşekkürler Adil dost , emeğine sağlık!

    YanıtlaSil