İMRALI TUTANAKLARI-2



            İmralı tutanaklarında önemli bir bölüm: “APO’ yu bitirdik, dediler. Stratejik hata yaptılar. Ergenekon’a saptılar. Umarım, bu sefer böyle olmaz. Onun için benimle oynanmayacağını özellikle AKP’ye anlatmalısınız. AKP’lilerle konuşun, anlatın. Siz Meclis’tesiniz, size çok görev düşüyor. Anlamlı bir uzlaşmaya gidilseydi (Ecevit döneminde) ne Ergenekon ne AKP olurdu. Biz AKP’yi çıkartan gücüz.” Tutanakların bu bölümü kimselerin dikkatini çekmemekte. Oysa işin püf noktası diyebileceğimiz bölüm burası.
            Yukarıdaki sözleri iyi anlamak için AKP öncesi koşulları az da olsa anımsamalı. ABD yönetimi, Irak’a müdahale için acele etmekte ve 57. Hükümet buna karşı çıkmakta. Ecevit, Ortadoğu’nun ABD müdahalesiyle nasıl bir kan gölüne dönüşeceğini o zamandan görüyor. Alman ve Fransız basını “Hasta denilen Ecevit, ABD’nin Irak’a müdahalesini bir yıl erteledi.” biçiminde haberler yapmaktaydılar. Türkiye olmadan Irak’a bir Amerikan müdahalesinin olamayacağını bütün dünya anlamıştı. İşte, tam da bu noktada başta ABD ve diğer küresel emperyalistler Ecevit hükümetini yıkmak için kolları sıvadılar. Olmadık yerde bir ekonomik kriz çıkarılarak Ecevit hükümeti kundaklandı. Bahçeli’nin erken seçim isteğiyle AKP’nin önündeki engeller kaldırıldı. Seçimlerin sonunda Türk siyasal tarihinin en büyük politik tasfiyesi gerçekleşti.
            2002’de DSP’den istifa ederek 57. Hükümetin kundaklanmasının yolunu açan bazı siyasetçilerin bugün CHP’de yer alması açıklanabilir bir durum değil. Bu kişiler öncelikle DSP’den neden istifa ettiklerini kamuoyuna anlatmalı. Küresel bir komplonun parçası olanların Türk siyasetine ve ulusun geleceğine katacağı bir şey yoktur.
            2002 koşullarında AKP’yi ortaya çıkaran güç ABD. Hemen ardından BOP eş başkanlığı görevi çerçevesinde ABD ile iki sayfa, dokuz maddelik “Gizli Plan” için anlaşmalar yaptı Gül. O günden sonra Ortadoğu’daki tüm ABD saldırılarının ön safında AKP’yi görmekteyiz. Öcalan, “AKP’yi çıkartan gücüz.” derken kendilerini ABD ile bir bütün mü görmekte?
            “Anlamlı uzlaşma”yla anlatılmak istenen nedir? Anlatılmak istenen, federasyondur ya da özerkliktir. Adı ne olursa olsun bölücü örgütü tatmin edecek tek çözüm, bölünmeye gidecek bir sürecin yasal zemine oturtulmasıdır. Demokratik hakların sağlanması adı altındaki birtakım istekler, masumiyet ve mağduriyet yaramak için kullanılan atlama taşları.
            AKP ve PKK’nın yolları her noktada kesişmekte. Kavşak noktasında ise ABD bulunmakta. Onları ortaya çıkaran güç de Evren’iyle, Özal’ıyla 12 Eylül darbecileridir. Olmayan bir darbenin sözde sanıkları Ergenekon adı altında zindanlarda çürütülürken 12 Eylülcülerin el üstünde tutulması bundandır. Hiç evlat babasına silah çeker mi?
                                                           Adil HACIÖMEROĞLU
                                                           8 MART 2013
            Not: Yazılarımın tümünü http://adiladalet.blogspot.com dan okuyabilirsiniz.
            

2 yorum:

  1. Aslında yazı yoruma çok da açık bir yazı değil. Herşeyi oldukça net ortaya koymuşsunuz. Sadece bir sonuç eklemek gerekirse, planlananın dışında bir gelişme olmaz da bunlar bu planı başarıyla sonuçlandırırsa Cumhuriyet yıkılmış, ülke bölünmüş, olmadık şartlarla ülke kaynakları peşkeş çekilmiş ve daha neler neler olmuş olsa da ülke halkım bu adamı halk kahramanı ilan edecektir ve ölene dek de bu adamı başımızda gönderebilene aşk olsun derim. Sevgi ve saygılarımla...

    Adnan Yiğiter

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten ABD PARADOKSUNDA ORTADOĞUDA planlanan işler tıkır tıkır yürüyor?Özal da o meşhur 36. parelel eksenini oluştururken IRAKA yapılacak müdahale sonrası KÜRT BÖLGESİNİN TÜRKİYEYE KATILABİLECEĞİNİ VAADEDERKEN bugün BOP çerçevesinde KCK kisvesiyle BÜYÜK KÜRDİSTANI inşaaya çalışanların başı görünen ABDULLAH ÖÇALAN yakalandığında benim anam TÜRK benim bu ülkeye büyük yararlarım dokunacak hizmet etmek istiyorum deyişlerindeki sır gerçekten FEDERATİF yahut EYALETÇİ BİR YAPININ görünen taşlarını örüyorlar.Güya PETROLÜ kontrol edecek büyük KÜRDİSTAN TÜRKİYEYİ kalkındıracak süreçe ABDULLAH ÖÇALANLA gitmek istiyor.Gerçekten bu düş oluşursa ÜLKE HALKIM ÖLENE KADAR BU ZİHNİYET ADAMLARINI baştacı eder ve edecektir.Bunları göreceğiz?yörük

    YanıtlaSil