SOSYAL DEMOKRASİ BUDUR KILIÇDAROĞLU


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Brüksel’de Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda ile yapacağı görüşmeye ev sahibi tarafından kabul edilmedi. Neden mi? Kılıçdaroğlu, Swoboda ile yaptığı basın toplantısında Recep Tayyip Erdoğan’la Beşar Esat’ı bir tutarak ikisine de diktatör dediği için.

Swoboda, görüşmeyi iptal etmesinin gerekçesini şöyle açıkladı: “Erdoğan’ı eleştirebilirsiniz, Erdoğan halkın oyuyla iktidara gelmiş birisi. Kabul etsek veya etmesek de halkın oylarına anlayış göstermek durumundayız. Erdoğan’ın politikasını kabul etmeyebilir eleştirebilirsiniz. Ama diktatörle halkın oyuyla gelen arasında büyük fark olduğunu bilmemiz gerekir. Ayrıca AP Sosyalist Grubu’nun Esat ile ilgili duruşu ve politikası belli. Bizim için Esat eli kanlı bir diktatördür. Bir an önce yönetimi bırakmalıdır. Esat ise halkın oyuyla iktidara gelmiş birisi değil. İki lider arasında büyük fark var.” Bu sözler, Avrupa sosyal demokrasisinin ne olduğunu açıklaması bakımından çok ilginç.

Swoboda’ya Hitler ve Mussolini’nin de seçimle geldiğini anımsatmalı öncelikle. Demek ki Avrupalı sosyal demokratlar bu iki faşist lidere de saygı duymaktalar. Avusturya’da seçimlerden birinci çıkan ırkçı lider (Bu, AB ülkeleri siyasetçilerinin nitelemesidir.)  Jörg Haider’e Avrupa’nın demokrasi şampiyonları neden saygı göstermediler? Haider’in başbakanlık koltuğuna oturmaması için neden Avrupa’nın solu da sağı da seferber oldu? Avusturya halkının oyuna niye anlayış gösterilmedi? Demek ki Avrupalı siyasetçiler, kendi çıkarları söz konusu olduğunda kendi koydukları kuralları bile çiğneyip geçmekteler.

Peki, Avrupalı siyasetçilerin Erdoğan sevgisi nereden geliyor? Erdoğan, ABD ve AB emperyalistlerin çıkarlarına uygun davrandığı için şimdilik baş tacı. Özellikle Suriye konusunda ABD ve AB’nin ileri karakolu gibi davranması, batılıların ona karşı sevgisini oldukça artırmakta. Tabii bu sevgi şimdilik… İleride batılı siyasetçilerin sevgisi, nefrete dönüşebilir.

Swoboda ve AP sosyalistlerinin Esat düşmanlığı neden acaba?

Esat, ABD ve AB’ye boyun eğmeyip İsrail’in yayılmacı, saldırgan politikasına da karşı duruyor. Her şeyden önce ülkesinin bütünlüğünü savunmakta. Bunun içindir ki batılı emperyalistlerin hedefinde Esat.

Swoboda’nın sözlerinde tek doğru var: “RTE ile Esat’ın bir tutulmayacağı…” Evet, Kemal Bey bu iki siyasetçiyi karşılaştırıp bir tutmakla yanlış yaptın. Esat; emperyalist saldırganlığa karşı duran, ülkesini savunan, teröristlerle savaşan bir yurtsever. Erdoğan ise terörle müzakere ederek ülkesini bölünmenin eşiğine getirmiş BOP eşbaşkanı… Bu ikisi bir tutulur mu Kemal Bey?

Bazı gazeteler ve köşe yazıcıları, Swoboda’nın tavrını kişiselleştirip yumuşatmak, Avrupalı sosyal demokratları temize çıkarmak için türlü gerekçeler ileri sürmekteler. Bunların en ilgi çekici olanı ise Swoboda’nın eşinin yönetici olduğu şirketin Türkiye’deki rüşvet olayı.  Böylesi bir olayın Avrupalı sosyal demokratların genel politikasında belirleyici olması olanaksız. Eğer CHP, Batı’nın Suriye politikasını kayıtsız, koşulsuz destekleseydi; büyük bir olasılıkla bu kaba davranışla karşılaşmayacaktı Kılıçdaroğlu.

Irak işgaline karşı çıkan Avrupalı sosyal demokrat görüp işittiniz mi Kemal Bey? Üstelik İngiliz Tony Blair, Bush’la kol kola bir buçuk milyon Iraklının ölümüne neden oldu.

Dünyanın dört bir köşesinden alevlenen sömürgeciliğe karşı ulusal kurtuluş savaşlarını destekleyen Avrupalı bir sosyal demokratı gören var mı? Gören olamaz, neden mi? Çünkü sosyal demokrasi emperyalizmin sol ayağı olarak görevini yapmak zorunda. Düşüncelerine uygun olarak emperyalizme hizmet etmek, onların görevi… Ezilen halkların savaşımı, onları ilgilendirmez.

Dünyada sömürgeciliğe karşı ilk kurtuluş savaşının öncüsü olan CHP’yi, sosyal demokrat ideolojik bataklığına sokarak emperyalist kapılarda rezil etmeyin ey Kılıçdaroğlu! Swoboda’ya kırılmışsınız, davranışını kaba bulmuşsunuz. Sosyal demokrasi budur Kemal Bey, şaşırmayın; onların süslü sözlerine kanmayın! Ezilen ulusları elleri titremeden kırıp kıyan Avrupa’nın Hıristiyan demokratlarıyla sosyal demokratları değil mi?

Türkiye’nin de CHP’nin de geleceği, emperyalizmin sağ ve sol ayaklarını oluşturan ideolojilerde değil; Kemalizmdedir Kemal Bey.

                                                                       Adil Hacıömeroğlu

                                                                       22 Mayıs 2013

Not: Bu yazı, 27 Mayıs 2013 tarihli Ulus gazetesinde yayımlanmıştır.

 

 

 

2 yorum:

  1. Dünyanın dört bir köşesinde alevlenen sömürgeciliğe karşı ulusal kurtuluş savaşlarını destekleyen Avrupalı bir sosyal demokratı gören var mı? Gören olamaz, neden mi? Çünkü sosyal demokrasi emperyalizmin sol ayağı olarak görevini yapmak zorunda. Emperyalizme hizmet etmek onların görevi, ezilen halkların savaşımı onları ilgilendirmez..
    .
    Peki, Avrupalı siyasetçilerin Erdoğan sevgisi nereden geliyor? RTE, ABD ve AB emperyalistlerinin çıkarlarına uygun davrandığı için şimdili baş tacıdır. Özellikle Suriye konusunda ABD ve AB’nin ileri karakolu gibi davranması,..

    Ezilen ulusları elleri titremeden kıyan Avrupa’nın Hıristiyan demokratlarıyla sosyal demokratları değil mi?..


    Esat; emperyalist saldırganlığa karşı duran, ülkesini savunan, teröristlerle mücadele eden bir yurtsever. Erdoğan ise terörle müzakere ederek ülkesini bölünmenin eşiğine getirmiş BOP eşbaşkanı. Bu ikisi, bir tutulur mu ..

    Irak işgaline karşı çıkan Avrupalı sosyal demokrat görüp işittiniz mi Kemal Bey? Üstelik İngiliz Tony Blair, Bush’la kol kola bir buçuk milyon Iraklının ölümüne neden oldu...

    Esat, AB ve ABD’ye boyun eğmeyip İsrail’in yayılmacı, saldırgan politikasına da karşı duruyor. Her şeyden önce ülkesinin bütünlüğünü savunmakta. Bunun içindir ki Batılı emperyalistlerin hedefinde Esat...

    YÜREGİNİZE,KALEMİNİZE SAGLIK...
    GERÇEKLERİ BİR BİR SIRALAMIŞ YAZINIZ...
    GÖNLÜNÜZE SAGLIK..
    TEŞEKKÜRLER...

    YanıtlaSil
  2. Biraz sert olacak ama,rahmetlik babam şunu derdi;SÖZ SIRAYA GELİNCE KONUŞMAYANIN BİR ÇIKARI VARDIR.Şimdi söz sıraya geldi:Avrupa demek ,yani bizans demek ,yani emperyalist demek;.......eşeğin osuruğunu koklanmaaaaazz.

    YanıtlaSil