KİMYASAL YALANI


Suriye konusunda akıl almaz yalanlar ortaya atan ABD ve onun Ortadoğu’daki işbirlikçileri, şimdi de Esat yönetiminin Kimyasal silah kullandığını ileri sürdüler. Direnen Suriye’yi diz çöktürmek için akıl almaz iftira kampanyaları yapmakta Emperyalizm ve onun yardakçıları.
Esat yönetimi, muhalif kılıklı uluslararası teröristleri tam da temizlediği anda kimyasal silah yalanı ortaya atılmakta. Esat, üstünlüğü ele geçirdiği sırada kimyasal silah kullanmanın intihar olacağını bilmeyecek kadar ahmak mı?
ABD emperyalizmi saldırganlığını ve bunun sonucunda da sömürüsünü sürdürmek için yalanlara başvurur sık sık. Yalan, ABD’nin en büyük silahı. ABD’nin en büyük yalanlarından biri Vietnam’la ilgili. Kuzey Vietnam devriye botlarının, Tonkin Körfezi’nde seyretmekte olan ABD savaş gemisi Maddox'a saldırdığını öne sürerek Vietnam’a savaş açtılar. Aradan kırk yılı aşkın süre geçtikten sonra ABD resmi kaynakları, saldırı gerekçesinin aslının olmadığını açıkladı. Olan bu kirli savaşta ölenlere oldu. Milyonlarca insan yaşamını yitirdi, sakat kaldı, Güneydoğu Asya’nın bu güzel ülkesi harap oldu.
ABD, Vietnam’da      kimyasal ve biyolojik bombalar dâhil, her türlü silahı kullanıp denedi; orada bir vahşetin suçlusu oldu. Vietnam Savaşı’nda ABD insanlık suçu işledi. Kendi çıkarları uğruna uydurulan bir yalan üzerine milyonların yaşamını tehlikeye atabilen bir zihniyetin temsilcisidir Amerika.
Yalan makinesi Irak’ta da işledi. Saddam’ın kitle imha silahları yaptığını ısrarla söylediler. Hatta bunun için uyduruk fotoğraflar bile yayımladılar. Tüm dünyanın kafasında insanlık düşmanı bir Saddam portresi yerleştirdiler. Dünya kamuoyu Amerikan yalanlarına inandırıldıktan sonra düğmeye basıldı. 2003’te Irak işgal edildi. Bir milyonu aşkın insan öldürüldü. Milyonlarcası sakat kaldı. On binlerce kadına tecavüz edildi. Irak’ta taş üstünde taş kalmadı. Ülke kalın çizgilerle üçe bölündü. Etnik ve mezhepsel ayrılıklar körüklendi. Her gün bombalamalarla onlarca insan ölmekte. Daha sonra ABD’ce yapılan açıklamada istihbarat raporlarının yanlış olduğu açıklandı. Milyonların kanını petrolden kazanacağı yeşil dolar için içen vampirler, şimdi de Suriye konusunda yalanlar üretmekte.
Kimyasal silahın kullanıldığı yer, Şam... Bomba, askeri lojmanların yakınında patlıyor. Saldırıda ölenlerin bir kısmını askerler oluşturmakta. Yani Esat, kendi askerlerini öldürüyor, öyle mi? Buna kargalar güler. Şam, Esat güçlerinin en hâkim olduğu bölge.
Suriye’deki muhalif teröristler zor durumda ve savaşı yitirmek üzereler. Bu aşamada her türlü çılgınlığı yapmaları olası. Suriye umurlarında değil. Zaten çoğu da Suriyeli değil.
ABD, İsrail, Katar, Suudi Arabistan ve AKP ittifakı Suriye direnişi karşısında ağır bir yenilgi almak üzereler. Yenilgi; ittifakı çözer, bölgede geriletir. ABD’nin petrol üzerinde egemenliği, İsrail’in güvenliği, AKP ve Körfez işbirlikçilerinin koltukları tehlikeye girer. İşte,  tam bu noktada komplo devreye giriyor.
Rusya, uydu görüntülerini BM’de gösteriyor. Bu görüntülerde kimyasal silah kullananların teröristler olduğu görülmekte. Buna karşın, yalan propaganda tam gaz yol almakta. Suriye’ye müdahale için en istekli olan da AKP.
AKP ve bazı Arap yönetimleri, emperyalizmin petrol kuyularını korumak için bir haçlı seferinin kışkırtıcıları durumundalar. Suriye’ye müdahale, en çok Türkiye’ye zarar verir. Bölünme süreci hızlanır, Ortadoğu’da birçok devletçiklerin oluşmasına, sonu gelmez çatışmaların başlamasına neden olur. Bu nedenle Türk halkı; bu konuda uyanık olmalı, savaş çığırtkanlarına pirim vermemeli.
                                                           Adil Hacıömeroğlu
                                                           27 Ağustos 2013




                                                           

2 yorum:

  1. Muhalifler kendi adamlarının bulunduğu bölge yerine Esed'in bulunduğu bölgeye kimyasal silah kullansalardı Esed kalırmıydı. Yazdıklaınıza kendiniz inanıyormusunuz...

    YanıtlaSil
  2. Her an görebildiğimiz ABD emperyalist entrikalarının bir yenisi Suriye'de '' KİMYASAL SİLAH KULLANIMI '' konusuyla gündemde. Esat ' ın emperyalizme ve teröre boyun eğmeyen direnişi ABD ' nin gardını kırmaktayken , olasılık , muhalif teröristler aracılığı ile uygulamaya konan KİMYASAL komplosu ile Suriye'ye saldırı bahanesi yaratılıyor. AKP'nin de bu entrika içinde olması , ülkemizin ATATÜRK çizgisindeki BAĞIMSIZLIK ilkesiyle çelişmektedir. Bu noktaları işleyen güzel yazısı için Teşekkürler Sayın Adil Haciömeoğlu'na.. ...Özgen Kara

    YanıtlaSil