PKK CAMİ YAKARKEN NEDEN SESİN ÇIKMIYOR EY DİKTATÖR?


            PKK militanları, 28 Temmuz Pazar günü Şırnak’ta Külli’ye Camisi’ni el yapımı patlayıcılar ve molotoflarla yaktı. Bölücülerin bu saldırısı caminin güvenlik kameralarıyla kaydedilmiş.
            Ey başbakan, duydun mu Şırnak’taki caminin yakıldığını? Duymamış olamazsın. En kuytu mahallede tencere tava çalandan haberin olduğuna göre koca caminin yakılması gözünden kaçmaz. Üstelik camiler konusunda çok duyarlısın(!) ya…
Şırnak’ın göbeğinde bir cami, herkesin gözü önünde cayır cayır yakılırken neden sesin çıkmaz senin? Yoksa senin aklın hala Dolmabahçe Camisinde mi kaldı? Gezi Direnişi sırasında olmadık yalanlarla halkı galeyana getirmek isteyen sen değil miydin yoksa? “Yok camide içki içildi, yok camiye ayakkabıyla girildi” diyen kimdi acaba? Hatta sen ve Diyanet İşleri Başkanın “Dolmabahçe’de görüntülerde halkın kabul edemeyeceği şeyler var.” Diyerek insanların kafasında soru işareti bırakmak istemediniz mi? Allah’tan cami müezzini beyefendi çıkıp doğruları söyledi de kışkırtma önlendi. Biz de “Şükürler olsun” dedik, “Hala ülkemizde doğruyu söyleyen imanlı adamlar var.” diye düşünerek umutlu olduk yarınlardan.
İftar sofrasında Dolmabahçe Camisi ile ilgili yorum yapan, Gezi Direnişçilerini karalamak isteyen Görmez Hoca’nın sesi neden çıkmıyor, yakılan cami için. Yakılan cami, Diyanet İşlerine bağlı değil mi yoksa? Başka ülkenin camisi mi bu? Gerçi başka bir ülkede olsaydı bu kundaklama başta RTE ve tüm AKP sözcüleriyle yandaş basın günlerce konuşurlardı beyaz camlarda. Tabi Görmez Hoca’yı da unutmayalım. O da sakin(!) bir sesle İslam dünyasını ve insanlığı “barışa” çağırırdı.
Ha, unutmadan söyleyeyim: Adana İncirlik’te ABD askerleri sarhoş olarak camiye girip saygısız hareketler yaptıklarında ve Kuran-ı Kerim’i yırtıp yaktıklarında da susmuştunuz maaile. Tüm Tayyipgiller dillerini yutmuşlardı sanki. Bu çirkinliği ortaya çıkaranlar ve bunu protesto edenler de laiklerdi. Hani sizin ikide bir laf arasında “dinsizlik” iması yaptığınız çağdaş insanlar.
Mısır ve Suriye’de camilerin badanası dökülse kıyameti koparıyorsunuz da Türkiye’nin camilerine bir şey olunca neden dilsiz şeytana dönüyorsunuz?  Yoksa camilere bu saygısızlıkları yapan ABD ve PKK’ya karşı boynunuz kıldan ince mi? Neden bu kadar korkup çekiniyorsunuz bu iki güçten?
İncirlik ve Şırnak’ta yapılan çirkinlikler karşısında sessiz kalmanız, sizin İslam’ın kutsallarına saygı, sevgi ve duyarlılık konularında içten davranmadığınızı göstermekte. Bir kişi, dini siyaset aracı yapıp kutsalları politik amaçları için kullanırsa sessiz kalır çirkinlikler karşısında.
Ey diktatör, tutumunuzdan anlaşılıyor ki siyasal müttefikleriniz olan ABD ve PKK’ya, İslam’ın kutsallarından daha çok değer veriyorsunuz. Bu gerçekler karşısında susan siz, “dilsiz şeytanlar” olarak tarihteki yerinizi alacaksınız.
                                                           Adil HACIÖMEROĞLU
                                                           31 TEMMUZ 2013
Not: 5 Temmuz 2013 tarihli Ulus Gazetesinde yayımlanmıştır.
Yazılarımın tümünü http://adiladalet.blogspot.com dan okuyabilirsiniz.


3 yorum:

  1. artık herkes kendine müslüman diyor.hayat zıvanadan çıkmış ALLAH affetsin hepimizi..

    YanıtlaSil
  2. Başta rte olmak üzere, bu güruhun,islamlıkla ilgisi olmadığı gibi Türk de değiller.Olsaydı aile kutsiyetine ters düşen zinayı serbest bırakmazlardı.Türk ruhu bile taşımazlar,taşısalardı,''Türklüğü ayaklar altına alıyoruz'' demezler,Şırnakve diğer bazı doğu anadoludaki kesimlerde kürdistanı bayrağı diye dikilen paçavraları engellerlerdi Bunlar,BOP taşaronu,ABD nin emirlerini yerine getirmeye,yıllar öncesinde yazılmış senaryoyu oynamaya icbar edilmiş aktörler.Daha hangisini yazayım..bitmez tükenmezantidemokratik bir yönetim.

    YanıtlaSil
  3. '' CAMİDE İÇKİ ; TÜRBANA DARP İFTİRASI
    İLERİ DEMOKRASİ'' NİN TEKRARLANAN YÜZ KARASI..
    Ö.K.
    Toplumu nasıl kışkırttığını görmek bir kâbus gibi..Böyle başbakan belki de dünyada bir ilk olabilir..Teşekkürler Adil Haciömeroğlu..

    YanıtlaSil