BARIŞA BOMBA


16 Eylül günü Türkiye, Suriye’ye ait bir helikopteri düşürdü. Tam da Cenevre’de barış görüşmelerinin başlayacağı bir anda bu olayın olması ilgi çekicidir.
Rusya’nın akılcı ve sorumlu diplomatik girişimleriyle Suriye’de barışa yaklaşılması, AKP’yi rahatsız etti. Neredeyse dünyadaki tüm ülkeler bu barış girişiminin yanında oldu. Başta ABD olmak üzere Batılı ülkeler, Suriye’ye müdahale düşüncesinden vazgeçtiler. Böylece AKP iktidarı yalnız kaldı. Müttefikleri barışı seçince o da El Kaideci, Nusracı teröristlerle savaş ittifakını güçlendirmeyi seçti.
Aylardır savaş çığırtkanlığı yapan RTE ve Davutoğlu, Putin’in barış girişimi karşısında eşekten düşmüş karpuza döndüler. Ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Yalanla dolanla kurguladıkları saldırganlık planları işe yaramadı. Hem Ortadoğu’da hem de Batı’daki müttefiklerini yitirdiler. Yalnızlık, terk edilmişlik psikolojisiyle saldırganlıklarının artması olağandır. Yeni komplolar kurmalarının vaktidir.
Yeni bağlantı kuralları açıklanalı neredeyse iki yıl oldu. Bu süre zarfında hiç mi sınır ihlali olmadı? Tabi ki olmuştur. O zaman neden şimdi? Çünkü AKP, aylardır kendini savaşın çıkacağına inandırmıştı. Birden savaş tamtamları susup barış rüzgârları esince her şey ters döndü. RTE-Davutoğlu ikilisi, işi oldubittiye getirip savaş çıkartmak istiyorlar. Suriye helikopterinin düşürülmesi bunun ilk adımı. Ancak bu komployu fark edecek siyasetçiler çoğunlukta dünyada. Barışın bombalanmasına izin verilmeyecektir.
Helikopter pilotları saldırıdan sağ kurtuluyorlar. Bu da helikopterin düşürülme biçimi hakkında soru işaretleri yaratmakta. Konunun her yönüyle aydınlatılması gerek. Olayın aydınlatılması savaş komplosunu önler.
Helikopter pilotunun başının, Nusracı teröristlerce kesilmesi sanal medyada yayımlandı. Teröristlerden biri, kesik başı kameralara gururla(!) göstermekte. İnsanım diyen kimsenin yüreğinin dayanmayacağı görüntüler bunlar. Bu, bir savaş ve insanlık suçu. Dinci teröristleri kayıtsız koşulsuz destekleyen AKP de bu suça ortak. Vicdanı olan biri, bu insan avcılarını desteklemek bir yana, onların yanından bile geçmez. Yazık, çok yazık! İdeolojik saplantılar, bilgisizlik, eşbaşkanlık görevini kusursuz yapma isteği; kişiyi dünyanın en cani örgütleriyle kol kola yürümeye mecbur bırakmakta.
AKP’li bakanların muzaffer komutanlar gibi konuyla ilgili açıklama yapmak için sıraya girmeleri de gülünç. Niçin sıradasınız? Savaş tamtamları çaldığınız için mi, yoksa başı kesilen pilota sevindiğiniz için mi?
AKP hükümeti, yalnız Suriye helikopterini bombalamadı; insanlığı, vicdanları, barışı, erdemli olmayı da bombaladı.
                                                                       Adil Hacıömeroğlu

                                                                       16 Eylül 2013

1 yorum:

  1. BOP kurgusuna dayanan ABD ' nin bile Suriye'ye müdahaleden geri adım atması , yine BOP hizmetindeki RTE 'nin saldırgan görünümlü savaş kışkırtıcılığını bitirmedi. Çünkü olaya MEZHEP gözlüğü ile bakmakta , din istismarlı yaklaşım göstermektedir RTE. Üstelik , insanlığın en vahşi katliamını yapan , savaş suçlusu durumundaki dinci terör örgütlerinin yanında yer alarak. Suriye Helikopterinin düşürme eylemi de bu bağlamdadır. Ülkemizin tarihine , onuruna , çağdaş yüzüne , Atatürk cumhuriyetine tümüyle ters düşen bu tutum , bu anlamlı yazıda gözler önüne serilmiş. Teşekkürler Adil Haciömeroğlu!

    YanıtlaSil