CEMAATİ TANIMAYAN(!) KILIÇDAROĞLU


CHP Genel başkanı Kılıçdaroğlu, 31Ağustos 2013 günü Vatan Gazetesine konuşmuş.
Kılıçdaroğlu’na, Gülen cemaati ile hükümet arasındaki gerginlik soruluyor. O da yanıtlıyor: “Gerginliği dışarıdan izliyoruz gazeteciler gibi. Gerginliğin kaynağını da bilmiyoruz, neden böyle bir gerginliğe yol açıldı onu da bilmiyoruz. Birisi bir iktidar, birisi hizmet denilen bir taraf. Hizmet grubunun eğitim alanında, başka alanlarda ciddi bir yapılanması var. Türkiye’nin bildiği bir gerçek. Bu yapılanmadan hükümet rahatsız anlaşılan, dershaneleri kapatacağız, dediler. Neden rahatsızlar onu bilmiyoruz.” Bu sözleri duyunca Sayın Kılıçdaroğlu’nun uzaydan geldiğini düşündüm bir an. Türkiye’nin altını üstüne getiren bir cemaat hakkında böyle yuvarlak sözler etmek ya uzayda yaşayıp dünya gerçeklerini bilmemekle ya da cemaate özel bir yakınlık duymakla olur.
Bir siyasetçi, siyasal gelişmeleri, çatışmaları herkes gibi dışarıdan izlemez. Dışarıdan izleyeceksen neden siyasettesin? O, gelişmeleri yorumlar ve ona göre siyaset oluşturur. AKP ve cemaat, bütün Cumhuriyet kurumlarını birlikte çökerttiler. Hem de ABD desteğiyle. Şimdi iktidara sahip olma kavgası yapmaktalar. Cumhuriyeti kuran partinin genel başkanı cemaate sıcak iletiler göndermekte.
Kılıçdaroğlu, gerginliğin kaynağını bilmiyormuş. Gülen cemaatine “hizmet grubu” demekte. Bunlar neye hizmet etmekteler? Bunu da mı bilmiyor Sayın Genel Başkan? Silivri mahkemelerinin savcı ve yargıçlarını da mı bilmiyor? Cemaate ait ışık evlerinde, yurtlarda, dershanelerde yetişen bürokratlardan da haberi yok mu acaba? Ergenekon ve Balyoz gibi davaları sahte tanıklarla gündeme getirenlerin de kimler olduğunu anımsamıyor sanırım? Onların hangi cemaat okullarında yetiştiklerini de duymadı? Suçsuz insanları içeri atan mahkemelerin hangi siyasal akımın kontrolünde olduğunu da işitmedi her halde Sayın Kılıçdaroğlu?
“İlke olarak herkesin inancına saygılıyız. İnancını yerine getirirken de saygılıyız. Hassas nokta şu; inancın siyasi alana taşınmaması… Taşınmadığı sürece de sıkıntı, sorun yok zaten. Eğitim faaliyeti zaten devlet gözetiminde, dershaneler, kurslar çerçevesini bakanlık belirliyor, devlet denetiminde.” diye sürdürmekte konuşmasını Kılıçdaroğlu. Her hücresiyle siyasetin içinde olan bir cemaat söz konusu olan.     Dinsel etkinliklerin dışında her alanda faaliyeti olan bir grup. Uluslar arası siyasal işlere bulaşan sözde hizmet örgütü. Kılıçdaroğlu zahmet edip bir sorsa Ortaasya Türk cumhuriyetlerinin yöneticilerine. Bu cemaati, neden ülkelerine sokmadıklarını?
Din ve eğitim… Masumiyet dolu iki alan. Bu alanları kullanarak devlet içinde devlet oluşturup kurumları ele geçirmek…
CHP, laikliği getiren partidir ve çağdaşlaşmanın öncüsüdür. Tarikat, cemaat gibi oluşumlarla yakınlığı olamaz. Dine saygılı olmakla tarikat ve cemaatlere yakın olmak aynı şey değil. Dine saygılı olmalı; ama din sömürüsü yapanları da teşhir etmeli. Emperyalizme dayanarak din sömürüsüyle yoksul halkı kandıranları iyi tanımalı. Al birini, vur öbürüne. Ne fark eder? Ha cemaat, ha AKP…
Sayın Kılıçdaroğlu, CHP’lilerin inandığı ve yürüyeceği tek yol vardır, o da uygarlık tarikatıdır. Atatürk’ün yolundan giderek mi CHP’yi yöneteceksiniz, yoksa Vahdettin uzantısı parti ve cemaatleri kopya ederek mi siyaset yapacaksınız? Buna karar vermelisiniz. Bir şeyin kopyası, aslını güçlendirir. Bunu unutmayın. Altıokun biri devrimciliktir. O devrim de gericiliğe, bağnazlığa, gece silahlı gündüz külahlı gezenlere, dini siyasete alet edenlere karşı yapılmıştır.
                                                           Adil Hacıömeroğlu
                                                           4 Eylül 2013

Not: 9 Eylül 2013 tarihli Ulus Gazetesinde yayımlanmıştır.

5 yorum:

  1. Bir Ülkenin geleceğini tarikatlar ve cemaatlerin tasarrufunda gören isim lider değil ancak mürit olur.

    YanıtlaSil
  2. Kılıçdaroğlu,CHP'nin başına RTE'a alternatif olarak getirilmiştir.Amaç CHP'yi ATATÜRK'çü,ulusalcı çizgiden uzaklaştırmaktır.Kılıçdaroğlu da bu misyonu elinden geldiğince gerçekleştirmeye çalışmaktadır.

    YanıtlaSil
  3. Bu cemaat , Kılıçdaroğlu 'nu da okuyup üflemiş anlaşılan . Kılıçdaroğlu ,Atatürk'ün kurduğu cumhuriyeti , yine Atatürk'ün kurduğu parti ( CHP ) aracılığı ile de değiştirmeye yönelme fırsatı veriyor bu cemaate. Bir siyaset ve devlet adamı ; hele CHP ' nin başındaysa , böyle bir aymazlık içinde olamaz.. İşte bu konuyu işleye önemli yazı bu. Teşekkürler Adil Haciömeroğlu ; yüreğine sağlık! ÖZGEN KARA

    YanıtlaSil
  4. kalemine.yüreğine sağlık arkadaşım....keyifle okuyorum yazılarını...sevtap

    YanıtlaSil
  5. CHP lideri Sayın ! Kılıçtaroğlu CHP'nin başına ne şekilde geldiği aşikardır. Yaptığı söylediği hiç birşeyin arkasında duramamaktadır. Yaptıkları sadece halkı Atatür'e küstürmek yada Atatürkçülük kelimesinin gerçekten ne ifade ettiğini anlayan bilen kısıma ise Atatürk'ün yanlış tanıtıldığı yada Atatürk'ü bilmeyen kesime karşı galeyana getirmektedir. Bu ülke çoğunluğu İslami inanca ve geleneklerle yetişmiş bir toplumdan oluşmaktadır. Anladığım kadarıyla bu tip tavırlarla bir şeyler elde etme çabası içerisinde ancak net duramadığı için bir şeyleri başaramamaktadır. MHP lideri Sayın Bahçeli ve CHP lideri Sayın Kılıçdaroğlu eğer dik durabilseler, söylediklerinin arakasında dursalar AKP hükümeti bu kadar güçlenmesi neredeyse imkansız. Ancak anlaşılıyor ki bu iki lider bulundukları muhalefet koltuklarını çok sevmişler eleştirmek kolaydır deyip hiç iktidar koltuğuna göz dikmemişler. Hatırlayalım; bir önceki seçimler öncesinde cumhuriyet mitingleri düzenlendi, Sayın Bahçeli halka ilmik attı, Sayın Kılıçdaroğlu her zaman yaptığını yapıp hiç bir şey yapmadı Sonuç oy kaybettirdiklerine inandıkları AKP 'ye oy kazandırdılar. Bunun altında bence AKP nin meclis sandalyelerini arttırıp bütün suçu onlara yıkmak ancak sen muhafelet lideri olarak ne yaptın koca bir hiç. Kürtaj tartışması aylarca gündemi meşgul etti ama muhalefet partileri çıkıp demedi ki " Gündemi kürtajla meşgul edip yangından mal kaçırırcasına meclisten yasa geçiriliyor uyan ey halk" demediler. Dedilerde ben mi duymadım ? Evlilik dışı cinsel ilişkiyi serbest bırakan bir zihniyet neden kürtaja karşı çıksın bir oyundu bu. Madem ülke nüfusunu ve doğacak bebeleri düşünüyor doğum kontrol haplarını prezervatifleri yasakla nüfus patlaması olsun. devam edelim Gezi parkı olayları çıktı bu olaylara CHP destekledi MHP ne yaptığı belli olmayan çocuk gibi kendi etrafında cizdi durdu. Ancak meclisten PETROL YASASI denilen yasa çıktı peki biz bunu muhalefet partilerinden mi öğrendik hayır kimden gazwetelerden vs vs kaynaklardan öğrendik. Hadi öğrendikte ne oldu kimse ses etmedi. Takım tutar gibi yada sevgiliye duyulan aşk gibi parti tutulmaz. AKP MP ve CHP el ele vermiş ülkeyi sömürüyor ey halk uyan. Biri çıkıp haşa Atatürk peygamberdir deyip kendini CHP li tanıtıp muhafazakar kesimi CHP ye düşman ediyor diğeri çıkıp Atatürk faşisttir dindar değildir değip kendini AKP li olarak tanıtıp cumhuriyet çocuklarını kendine küstürüyor bu bir oyun. Kılıçtaroğlunu CHP nin baş koltuğuna oturtanlar artık uyanın ve kendinize gelin. Sahip çıkın ülkeye. BİR BAŞKA TÜRKİYE CUMHURİYETİ YOK. Saygılarımla M. CAN

    YanıtlaSil