DOĞRU SÖYLEYENİ SÜRÜN, SÜRÜNDÜRÜN


Gezi direnişinin odağında yer alan kişilerden biri, Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi Müezziniydi. Başta RTE olmak üzere AKP sözcüleri ve yandaş basın cami ile ilgili yalanlar üretmişlerdi hep bir ağızdan. Direniş’i karalamak için üretilen ilk ve en önemli yalandı Dolmabahçe Camisinde içki içildiğinin söylenmesi.
Gezi Direnişi ile ilgili söylenen tüm kara çalma çabaları işe yaramadı. Çünkü yalancının mumu yatsıya kadar bile yanmıyordu. Yalanlar birer birer çürütüldü. Gerçeğin ateşinde yalan, buhar oldu.
Dolmabahçe ile ilgili içki içildiğini kanıtlayan görüntü olmayınca tek yol, görgü tanığı olan cami müezziniyle imamın yalan söylemesiydi. Yüreğinde iman ve Allah korkusu olan imamla müezzin doğruyu söylediler. Ancak söylenen bu doğru, başbakanı yalancı çıkarıyordu. Doğruyu söylemek ahlaklı olmanın bir gereği.
AKP, doğruyu söyleyen ve bu tavırlarıyla gerçek Müslüman olduklarını gösteren din görevlilerini, affetmedi. Camide görevli imam ve müezzine baskı yapmayan Beyoğlu Müftüsü İstanbul dışına tayin edildi. Tabi, bunun olağan bir atama olduğu açıklandı.
Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi müezzini Başakşehir’in Kayabaşı köyüne sürgün edildi. Diyanet’in ileri sürdüğü gerekçeye kargalar bile güler.
Yine aynı caminin imam hatibi de Zeytinburnu’na gönderildi. Nedeni açık... İktidarın yalanına ortak olmamak...
Müezzin Fuat Yıldırım, dürüstlüğün, doğruluğun, iman dolu bir yürek taşımanın kurbanı oldu. Adı, gerçek dindarlığın simgesi... Din simsarlarıyla dindar arasındaki farkın güzel bir örneği.
AKP iktidarı ve onun bürokratı Görmez, bu uygulamalarıyla dürüstlüğü cezalandırmışlardır. ABD’nin eşbaşkanlığını yapan bir iktidara da yakışan budur. İmanlı adamı cezalandıran bir zihniyetin gerçek yüzünün ortaya çıkması yakındır. Yalanlarla ayakta durmaya çalışanların sonu firavunlardan kötü olacaktır.
                                               Adil Hacıömeroğlu
                                               22 Eylül 2013







1 yorum:

  1. '' Camide içki, türbana darp iftirası

    İnsanları kışkırtan çatışmaya

    '' İleri demokrasi''nin yüz karası '' (Ö. Kara / Gezi Direnişi şiirinden )
    Yalanı , islamın beş şartı yanında yeni bir '' şart '' haline sokan din sömürücüsü AKP ; Gezi Parkı direnişinde '' türbana saldırı, camide bira içilişi iftiraları ile toplumun karşısına çıkmıştı. Doğruyu söyleyen Bezm-i Alem camii din görevlileri ; Tayyip'in yalanını ortaya çıkarmış olmanın cezasını SÜRGÜN ile çekmekteler. AKP ' nin bu düzenbazlığını ortaya koyan yeni bir yazı ile karşımızda Sayın Adil Haciömeoğlu. Teşekkürler! ÖZGEN KARA

    YanıtlaSil