LAHEY YOLLARI MI GÖRÜNDÜ YOKSA?


Neredeyse tüm ülkeler Suriye’de barışa odaklanmışken RTE ve Davutoğlu’nun savaş diye diretmesinin nedeni nedir? Üstelik barış ortamından en çok yararlanacak ülke Türkiye olacağı kesinken AKP’li politikacıların savaşı kışkırtmaları ve bu konuda ivedi davranmaları nasıl açıklanabilir?
Şimdiden Suriye sınırında iki komşumuz var: El Kaide ve PYD. Yarın yeni komşularımızda olabilir. Bölünmüş ve çatışma içindeki Suriye, en çok Türkiye’ye zarar vermekte. Demek ki Türkiye’nin çıkarı barışta. RTE ve Davutoğlu, ülke çıkarlarına ters biçimde savaş istemekteler. Kişisel çıkarlarını, ülke çıkarlarının önünü koymaktalar. Acaba neden? Nedeni, çok açık. Kendilerini kurtarmak için çırpınmaktalar.
21 Ağustos’ta Suriye’de kimyasal silah kullanıldı. AKP, İsrail ve onların savaş tamtamları çalan Batılı dostları suçu hemen Esat yönetimine yıkmaya çalıştılar. Ölenlerin Esat taraftarı olduğu görülünce işin rengi değişmeye başladı. Uluslararası gözlemciler, kimyasal silahın muhaliflerce kullanıldığını belirlediler.
Önce BM Güvenlik Konseyinde Rusya, uydu görüntülerini gösterdi. Görüntüler, kimyasal gazın muhalif teröristlerce kullanıldığını belirlemekteydi. Bu nedenledir ki başta ABD olmak üzere, Batılı ülkeler geri adım attılar Suriye’ye müdahale konusundan.
Sonrasında, ABD haber ajansı WND’nin yayımladığı istihbarat raporunda Amerikan Ordusunun El Nusra militanlarının birinin evinde sarin bulduğu haberini yayımladı. Daha önce Adana’da Suriyeli muhaliflere ait sarin gazı ele geçirilmişti. Bu bilgiler kimyasal silahların, Türkiye üzerinden Suriye’ye gittiğini göstermekte. Tabi, AKP iktidarının haberi olmadan böylesi bir sevkiyatın yapılması olanaksız.
BM Genel Kurulunda Türkiye, kimyasal silahlar konusunda suçlandı. Rusya daimi temsilcisi Çurkin, Mayıs 2013’te Türkiye’de sarin maddesiyle yakalanan teröristlere dikkat çekti.
Kimyasal saldırı konusunda El Nusra ile AKP işbirliği önümüzdeki günlerde yoğun olarak dünya gündemine geleceğe benziyor. Kanıtlar ortaya döküldükçe RTE ve Davutoğlu köşeye sıkışacak. Köşeye sıkıştıkça da saldırgan bir söylemle kendilerini kurtarmaya çalışacaklar. Tabi, bu kurtuluş yolu değil.
Suriye’deki kimyasal saldırının yanı sıra Gezi eylemlerinde TOMA’lardan atılan niteliği bilinmeyen madde de sorun oluşturmakta AKP’ye. Suya karıştırılan bu maddenin ne olduğu merak konusu.
Önümüzdeki günlerde RTE ve Davutoğlu ikilisini zor günler beklemekte. Kimyasal silah kullanmak insanlık ve savaş suçu. Bu yol, suçluları Lahey’e kadar götürür. Türkiye’de siyasallaşan yargıdan önce uluslararası mahkemeler harekete geçebilir. Sıcak bir güz, terleten bir kış yaşayacağız sanırım.
                                                           Adil Hacıömeroğlu

                                                           19 Eylül 2013

2 yorum:

  1. aSLINDA VARSA bALYOZ VE eRGENEKON DAVALARINDAN DA YARGILANMALARI GEREKİR TSK EN ÜST DÜZEY YETKİLİLERİ İLE BU OLAYLARIN GÖBEĞİNDE OLANLAR AYNI NEDENLERLE YARGILANMADIKÇA KİMSE BU ADALETİN TARAFSIZLIĞINA İNANMAYACAKTIR .eL KAİDEYE GELİNCE ONUN ORTA DOĞUDAKİ İŞLEVİ GEÇİCİ KİRACI GİBİ BİR YERLERİ ELE GEÇİRİP SONRA DEVRETMEK GİBİ TAŞARON BİR İŞLEVİ VAR . sINIR KOMŞUMUZ OLMASINA KÖTÜNÜN İYİSİ DİYE SEÇİŞLEREK KONUŞLANDIRILMASI İSE VİZYONSUZ SİYASİLERİN APTALLIĞI YADA BİRİLERİ TARAFINDAN BEYİNLERİNİN İŞGAL EDİLMİŞ OLMASIDIR . dİLERİM lAHEY İ GÖRÜRLER .ÇÜNKÜ İNSANLIK SUÇU İŞLEDİKLERİ AŞİKAR .şEREF öZTÜRK uSTA

    YanıtlaSil
  2. İnşaallah bu suçlular, insanlık suçlarından dolayı yargılanırlar.
    yananlar, kör olanlar, ölenler oldu. Yazınızda çok güzel değinmişsiniz. Adil bey yüreğinize sağlık.

    YanıtlaSil