LAİK CUMHURİYET'İN ŞEHİDİ AHMET ATAKAN

                  
Ahmet Atakan, yirmi iki yaşında… Yaşamının baharındaydı daha… Hayalleri dağ gibi büyüktü, tıpkı yüreği gibi… Yüreği vatan ateşiyle yanıp tutuşan bir genç adam… Yurtdışında çalışarak ailesini geçindiren özverili bir babanın çocuğu…
9 Eylül akşamı günün geceye ağdığı bir anda, bir güneş gibi ufuktan toprağa düştü. O, düşünce toprak aydınlandı. Hatay topraklarına binlerce güneş doğdu. Türkiye topraklarında ise milyonlarca güneşin ışığını verdi o. Sonsuzluğa erişti. Gökte sayısız yıldızın adı oldu Ahmet. Artık geceler daha aydınlık eskisinden…
Toprağa düştüğünde gece yas tuttu onun için. Loş ışıklı caddede bir çelik yığınının önünde sürüklendi bir süre. Çeliğin homurtusu yoldaşlarının feryadına karıştı. Yüreği metalleşen sürücü düşünmedi bile bir insanoğlunun feryadını. Emir almıştı ezmek için insan neslini. Emri yere getirmek onun kutsalıydı. Ahmet içinse vatana, insanlığa hizmet etmekten daha kutsalı yoktu. Vatanı sevmek de insan olmak da yürek ister. Yürek ister toprağı, kızı, kuşu böceği, yaprağı, ağacı, cümle yaratılanı sevmek… Oysa çelik yığını sevmeyi bilmez. Ezmek üstüne vidalıdır gövdeye.
En küçük hak aramaya ölüm kusmakta diktatörün robotlaşmış askerleri. Bir rüzgâr uğultusu işitse dağ yamaçlarından, fışkırtmakta kimyasal madde dolu suyunu TOMA. Sonbaharda sararmış bir yaprağın hışırtısı uykularını kaçırmakta diktatörün. Gördüğü kâbus dolu düşünde biber gazı atmakta hışırdayan her şeye. Sabahleyin bir kuş cıvıltısı duysa plastik mermiler yağmakta gökten yağmur misali. Çok korkmakta diktatör çok. Uykusuz geçen günlerinde gündüzleri, geceye çevirmek istemekte. Güneşin doğuşu canını sıkmakta, gözlerini kamaştırmakta…
Ahmet’in kanı damladı taşın üstüne yavaş yavaş. Kan büyüdü, büyüdü nehir oldu. Akmakta yurdun dört yanından ışıltılı konutuna diktatörün. Kan bulanmış erkini, orununu temizlemesi olanaklı mı artık?
Bin bir yalan söylenmekte Ahmet’in katli üstüne. Daha önce söylenenlerin bir tekrarı bunlar. Neredeyse Ahmet’i ailesi öldürdü, diyecekler. Utanmasalar, zor değil bunu söylemek… Yalan üretmenin, iftira atmanın beceri olduğunu sanan insansı canlıların tek silahı bu.
Eğer bir gösteri sırasında bir kişi yaşamını yitiriyorsa sorumlusu hükümettir. Çünkü bu topraklarda yaşayan herkesin güvenliği, yönetenden sorulur.
Küresel güçlere hizmet etmek, yurdu Ortaçağ karanlığına gömmek için fidanlara kıymakta diktatör. Kan içerek semirmek midir marifet? Genç bedenleri toprağa düşürmek midir adalet?
Ahmet de Abdullah, Mehmet, Ethem ve Ali İsmail gibi rüyalarınızdadır. Çoğalarak gelmekteler dört bir yandan… Gücünüz tükenmekte, dizleriniz çözülmekte… Dilleriniz öfke, kin, nefret kusmakta barışın, kardeşliğin göverdiği topraklara.
Ahmet’in annesinin gözyaşları akarken toprağa, feryadı yükselirken göğün yedi katına göğüs kafesinizde bir ağrı duyumsadınız mı acaba? Yoksa göğüs kafesiniz, yalnızca kafes midir? Her şeye yalancıktan ağlayan gözlerinizde Ahmet için bir damla da olsa yaş kalmadı mı?
Ahmet, Laik Cumhuriyet için toprağa düştü. Uygar bir geleceği kurma savaşımının unutulmaz kahramanı oldu. Tüm cumhuriyet şehitleri gibi bu toprağın bağrında yediveren gonca gül olarak dört mevsim açacak. Ya, onu öldürenler? Bu topraklarda pıtrak bile olamayacaklar.
                                                           Adil Hacıömeroğlu
                                                           10 Eylül 2013


2 yorum:

  1. Diktatörlüğün , tacın , tahtın kan üzerine kurulu düzeni sürsün diye katlettiler gencecik yurtsever Ahmet Atakan'ı. Gezi Direnişinden bu yana yüreklerini saran HALK KORKUSU içinde saldırganlaşan buyurgan , polise : '' BENİM KAHRAMAN POLİSİM , HÜCUM ! '' emrini vermekte olduğunu zaten itiraf etmiş bulunuyor. Anlaşılıyor ki , bu diktatör , halkımızın bağımsızlığına ve ülkemizin kaynaklarına göz koymuş sömürgenleri dost , yandaş olmayan halkımızı da düşman tutmaktadır. İşte bu dramatik ihanet bu yazı ile karşımızda..Teşekkürler Adil Haciömeroğlu , yüreğinize sağlık! Özgen KARA

    YanıtlaSil
  2. HIZIR DOGANAY
    ADIL KARDESIM BU GENCLERI BOYLE GALAYANA GETIRMEKLE INAN ONLARA KOTULUK EDIYORSUN ONLARIN KORPECIK BEDENLERININ KANINA GIRIYORSUN ONLARI KABA KUVVETE SEVKEDIYORSUN BU HIC DOGRU BIR YOL DEGIL GUC DEVRI BITTI BUNU HALA IDRAK EDEMIYORSUNUZ CALISIN SANDIK ONUNUZE GELECEK O ZAMAN SOYLEYECEGINIZI SOYLERSINIZ BU COCUKLARI GALEYANA GETIRMENIN,ONLARI YANLIS YONLENDIRMENIN,KABA KUVVETE SEVKEDIP CANLARINDAN OLMASINDAN VICDANINIZ SIZLAMIYORMU? BIR DEGIL,UC DEGIL,BES DEGIL BIR MUHASEBE YAPIP BENIM BUNLARDA PAYIM VARSA NASIL YASTIGA BASIMI KOYARIM DIYE DUSUNMEN LAZIM.
    SANDIKTAN UMUDUNUZ YOK KI GENCLERI BOYLE GALEYANA GETIRIYORSUNUZ INANIN O GENCLERE UZULUYORUM,ANNE BABALARINA UZULUYORUM,SIZLERE UZULUYORUM BU YOL YOL DEGIL BU CADDE CIKMAZ SOKAK YAZIK ETMEYIN GENCLERE BIRAKIN OKUSUNLAR ULKEYI ONLAR IDARE ETSINLER.
    HAYATINIZI KIN VE INTIKAM UZERINE KURDUNUZ YAZIK GUNAH.O FAIDELI BILGILERINIZI GENCLERI MOTIVE ETMEYE YETISTIRMEYE UFUK SAHIBI YAPMAYA YONELIK KULLANIRSANIZ INANIN COK DAHA YARARLI OLACAKSINIZ.
    MEVLANA GIBI, YUNUS GIBI,HACI BEKTASI VELI GIBI GONLUNUZU BUTUN INSANLAR ICIN ACIN SIZI OLDURMEYE GELENLER SIZDE DIRILSIN SIZLERE DUALAR ETSIN.
    DUNYADA YETERI KADAR ATES VAR,BENZIN VAR BIRAZDA SIZLER DOKUP ATESI DEVAM ETTIRMEYIN ATESI SONDURMEK ICIN O GUZEL KALEMINIZI HAYRA YONLENDIRIN.
    INANIN SAMIMI OLDUGUNUZA INANIYORUM FAKAT YOLUNUZ YANLIS VE TUTARSIZ OLDUGUNADA INANDIGIMDAN SIZLERI TARAFSIZ BIR GOZLE OLAYLARI TAHLIL ETMEYE DAVET EDIYORUM.
    BU INSANLAR BU ULKEDE IKIBINLI YILLARA KADAR NELER YAPILDI IKIBINLI YILLARDAN SONRA NELER YAPILDI ULKE NERDEN NEREYE GELDI CEBINDEKI SON MODEL TELEFONDAN TAKIP EDIYOR. O RADYO OLMAYAN TELEVIZYON OLMAYAN KOR CEHALET DEVRI KAPANDI HERKESIN INTERNET'I CEBINDE BIR DUGMEYE BASARAK HERSEYI ONUNE GETIRIYOR.
    BU MILLETIN SEVGIYE,KARDESLIGE,BIRLIGE,BERABERLIGE IHTIYACI VAR GELIN BU ULKENIN GELECEGI ICIN SEVELIM SEVILELIM DUNYA KIMSEYE KALMAZ,KAVGADAN,DOGUSTEN KIMSE FAYDA GORMEZ HERKES ZARAR GORUR NICIN ZARARA BILEREK EVET DIYELIM KI INANIN HERKES IKIBINLI YILLARDAN DAHA IYI DURUMDA SIZLERIN BU KISKIRTMASI,UYUMSUZ KAVGACI HALINIZ OLMAZSA ULKEMIN INSANI EN AZ BUNUN IKI KATI DAHA IYI OLACAK.
    BU MILLETI BU DEVLETI SEVIYORSANIZ KISKIRTICILIGA SON VERIN,GENCLERE YAZIK ETMEYIN KABA KUVVETLE KENDINIZE ZARAR VERIRSINIZ SONRADA HEM BU DUNYADA HEMDE OBUR DUNYADA PISMAN OLURSUNUZDA BIR ISE YARAMAZ
    GUZEL GUNLERDE BULUSMAK UZERE ALLAHA EMANET OLUN.

    YanıtlaSil