SANSÜRCÜ TELEVİZYON

                                               
22 Eylül 2013 Pazar günü oynanan Beşiktaş-Galatasaray maçı, Türk futbol tarihine geçecek olaylara sahne oldu. Oynanan oyundan çok, olaylar konuşuldu maç sonrası.
Maçın 34. dakikasında yaklaşık doksan bin kişi “Her yer Taksim, her yer direniş!” diye bağırıyor. Ancak televizyon başında maçı izleyenler bu haykırışı, protestoyu işitemiyor. Neden mi? Hükümet protesto edildiğinden canlı yayında televizyon, tribünlere sansür uyguluyor. Çünkü son padişah hazretlerini eleştirmek, ona karşı çıkmak yasak.
Eğer izleyiciler hep bir ağızdan hakeme ya da karşı takımın bir oyuncusuna küfretseydi beyaz cam önündeki izleyiciler bunu işiteceklerdi. Muhafazakâr iktidar, bu çirkin tezahürattan hiç rahatsız olmayacaktı. Bu durumda mağdur olan hakem ya da oyuncunun hakları hiç konuşulmayacaktı.
Beşiktaş’ın efsanevi taraftar grubu Çarşı’ya, kara çalmak için yandaşları otobüslerle mahallelerinden toplayıp bedavadan maça sokacaksın. Sonra da bu yandaş ve futbolun “f”sinden haberi olmayan güruh, sahaya dalıp olay çıkaracak; sağduyunun sesi Çarşı’yı utanmazca suçlayacaksın beyaz camdan. Yalan haberlerle kara çalacaksın. Yalanı yaymak serbest, gerçeği susturmak özgürlük(!) öyle mi?
İktidar eliyle taraftar grubu kurulacak, birden örgütlü bir yapıya erişecek ve ondan sonra da gittikleri ilk maçta olay çıkaracaklar... Hemen ekran bülbülleri başlayacak Çarşı’yı kartalamaya, bunun adı da ileri demokrasi olacak.
Küfür serbest... Yalan söyleyip iftira atıp kara çalmak özgürlük... Amma ve lakin iktidarı eleştirmek yasak... Hem de Gezi Direnişi’ne destek vermek tamamen yasak... Sansür hazretleri televizyonun sesini de keser, bağıranı da içeri alır.
                                                           Adil Hacıömeroğlu
                                                           23 Eylül 2013


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder