SEN KİMİN SAVCISISIN?

                                                
Bergama’da yapılan 30 Ağustos törenlerinde, resmigeçit sırasında protokol koltuğunda oturan Cumhuriyet savcısı ayağa kalkmadı.
Resmigeçitte, en önde bayrak geçer. Bayrak, bayramı izlemeye gelenlerin önünden geçerken ayağa kalkılır. Bu, bayrağa olan saygıdır.
Bayrak, milleti temsil eder. Türk Bayrağı’nın geçişinde ayağa kalkmak, Türk Milleti’ne saygının gereğidir. Dünyanın neresinde olursanız olun, bir millete saygısızlık hoş görülmez.
Bir Cumhuriyet savcısı, Cumhuriyet’i korumak için vardır. Bu Cumhuriyet de milletin cumhuriyetidir. Cumhuriyet adına görev yapan birisinin temsil ettiği değere saygısız davranması suçtur ve ahlak kurallarına da aykırıdır. Bir kişinin mesleğinin gereğini yapmaması, meslek kurallarına uymaması etik değil. İnsanlar ya yaptığı işin kurallarına uyacak ya da o işi yapmayacak.
Cumhuriyet’in bayrağına ayağa kalkmayan birinin Cumhuriyet adına görev yapabileceğini düşünebilir miyiz? Yoksa bu savcı, elindeki yetkileri Cumhuriyet’e kaşı mı kullanmak istemekte?
Son günlerde AKP bürokratlarından Türk Bayrağı’na karşı benzer davranışlar görülmekte. Bu da böylesi davranışların bir bilincin, bir dünya görüşünün ürünü olduğunu göstermekte.
Bayrağa karşı bu tavırların nedeni, Türk Milleti’ne saygısızlıktır. Dün işgal güçlerinin yaptıklarını, bugün AKP’li siyasetçiler ve bürokratlar yapmakta. Millet; yetki verdiği, kesesinden beslediği kişilerce içeriden hançerlenmekte. En acısı da bu kişilerin Cumhuriyet okullarında yetişmesi.
Türk milletinin bayrağına yönelik saygısızlıklar geçmişte de görüldü. Bunu yapanlar, artlarına bakmadan kaçtılar. Bugün emperyalist beyin yıkamayla milletin değerlerine karşı hareketlerde bulunanları halkımız hoş görmeyecektir.
Sen kimin savcısının? Cumhuriyet’in mi, yoksa Türk Milleti’nin düşmanlarının mı?
                                                           Adil Hacıömeroğlu
                                                           2 Eylül 2013





2 yorum:

  1. Adaletin ucubeye çevrildiği dönemde bunun birçok göstergeleri çıktı karşımıza . Bir örnek de Bergama'da Cumhuriyet Savcısının bayrağa saygısızlığı... Bazı yörelerde gözden kaçmış olabilecek bu saygısızlığı anlatarak gündemde tutmak çok önemli. İşte bu yazıdaki amaç ...Teşekkürler Adil Haciömeroğlu ! ÖZGEN KARA

    YanıtlaSil
  2. milletin duygularına tercüman oldunuz adil bey.

    umarım milletin bir cumhuriyet savcısı da bu

    durumdan kendine bir vazife çıkarır. saygı ve

    sevgilerimle. ishak.d.kaşıkçı

    YanıtlaSil