YALAN, İFTİRA, KIŞKIRTMA VE ODTÜ

                               
6 Eylül günü ODTÜ’de orman talanı protesto edildi. Bu arada üniversite kayıtları da başladığından AKP Gençlik Kollarıyla cemaatten bazı kişiler stant açarak yeni gelen öğrencileri kendi yurtlarına çekmeye çalışmaktaydılar. ODTÜ’lü kız öğrencilerle türbanlılar arasında bir tartışma çıktı bu arada. Bu tartışma birden büyüdü ve ODTÜ’yü linç kampanyası başladı.
Yandaş ve merkez medya, başörtülü öğrencilerin ODTÜ’ye sokulmadıklarını ısrarla söylemekteydiler. AKP’li yöneticiler de aynı doğrultuda peş peşe açıklamalar yaptılar. Hedef ODTÜ idi.
Yalana dayalı linç fırtınası sürerken sosyal medyada gerçekler ortaya çıkmaya başladı. Olaya konu olan ve bir anda saldırgan konumuna getirilen kız öğrencinin açıklamaları peş peşe geldi. Daha sonra olaya tanık olan diğer öğrencilerin söyledikleri, kamuoyunu aydınlattı.
AKP’li gençlerle cemaatçi türbanlılar, ODTÜ yurtları için bir iftira kampanyası içindeydiler. Neymiş efendim, “ODTÜ yurtlarında fuhuş varmış. Kızlar tuvaletlerde çocuk düşürüyorlarmış.” Bu söylenenler burada okuyan kızlara hakaret ve iftira. Kim yapıyor bunu? Haçlının fedaisi din simsarları. Neden söylüyorlar bu yalanı? Taşradan gelen masum kızları kandırıp Haçlıya asker yapmak için.
Peki, nerden biliyorsun orada fuhuş olduğunu? Bilmek için bu eylemin tarafı olmak gerek. Ya da bu tür eylemler, halka açık yerlerde olmalı, sen de izlemelisin.
ODTÜ yurtları yeterli mi? Yeterli… Tüm öğrenciler için barınacak yer var. O zaman bu öğrenci simsarlarının burada işi ne? Cemaate ve partiye militan devşirmek…
AKP’lilerin feryat figan okuma haklarını savundukları kadınların hiç biri ODTÜ’de öğrenci değil. Burada öğrenci olmayaların, ODTÜ’de okuma hakkını savunarak tarihe geçti sahte demokratlar.
Öncelikle şunu belirtmeli. Öğrenci olmayan kişilerin yerleşke içinde öğrencileri taciz etmeleri söz konusu burada. Onların okuma haklarına bir müdahale var. Eğer birilerinin okuma özgürlüğü savunulacaksa, bu ODTÜ öğrencileri için olmalı.
İnsanların yalan söyleyerek suçsuz, günahsız öğrencilere iftira atması bu kadar kolay mı? İnsafınız, vicdanınız, insanlığınız, inandığınızı söylediğiniz İslam’ın kuralları nerde kaldı? Yalan üzerine bina olur mu? Bir insanın namusuna, onuruna dil uzatmak hangi kitapta yazar?
Ya, bu yalan ve iftira üzerinden siyasal çıkar elde etmeye çalışan politikacı? Sana ne demeli? Biraz duygudaşlık yapsaydın, ne olurdu? Sizin kızlarınız yok mu? Aynı iftiralarla onlar karalansaydı ne yapardınız? Biraz insaf, biraz vicdan… Yalanla ayakta durmaya çalışırsanız kolay yıkılırsınız. Bir gün mart karı gibi erirsiniz.
Ya, yalanı görev bilen medya? Bu yalan haberi yayarken utanmadınız mı hiç? Yüzünüz kızarmadı mı sizin? Gerçekler ortadayken özür dilemeyi düşündünüz mü ODTÜ’lü kızlardan ve onların ailelerinden? “Ayıp” sözcüğü, sizin sözlüğünüzden “kayıp” mı oldu?
Hepinize çok yazık çok… Üç kuruş uğruna yalan söyleyip iftira atanlar, günahsız insanlara kara çalanlar kim bilir zamanı geldiğinde hangi şeytanın kılıcını sallarlar. Bu kafayla kendilerinin kutsal saydığı değerlere birileri adına saldırırlarsa sakın şaşırmayın. Çünkü yalan ve iftira bataklığındaki kişilerin değer sistemi yoktur.
                                                           Adil Hacıömeroğlu

7 Eylül 2013

3 yorum:

  1. ODTÜ ye oynanmak istenen aşağılık oyunu ODTÜ öğretim üyeleri ve Rektörü de sizin çok güzel anlattığınız şekilde anlatıp, ODTÜ ye ve ODTÜ lülere sahip çıktılar...Bu oyun üzerinden devrimci üniversitemize saldırmak isteyenlerin hevesleri kursaklarında kaldı...

    YanıtlaSil
  2. ODTÜ lü öğrencilerin dışardan gelenlrerden öğrenci olmadıklarının bir kanıtı da kimlik vermeye bile yanaşmamaları oldu ilk etapta .Sonrası zaten anlaşıldı ki gelenler ak genç koluydu AKP nin .Neyse bu da geçti kendi yalanlarının üzerinden silindir gibi .Medya haber yapma yetisini kaybettiğinden oradan doğru haber bir yana sadece haber ummak bile ütopist bir yaklaşımdır bana göre .Şeref Öztürk Usta

    YanıtlaSil
  3. Bir komplo düzeni içinde ODTÜ ' ye iftira kampanyası açılmış durumda . Buna AKP 'li siyasetçiler , cemaat üyeleri ön ayak oluyorlar. Üstelik , ODTÜ ' de okuyan öğrencileri fuhuşa yönelmekle suçlamaya kadar giden NAMUS DÜŞMANLARI var. Bir amaç da , emperyalizme hizmet edecek , teokratik düzene boyun eğecek insanlar yetiştirmek. Tüm bu toplumsal tehlikelerin çözümlemesi özelliği olan bir yazı ile karşımızda Adil Haciömeroğlu . Teşekkürler !

    YanıtlaSil