AKP SAĞDAN MI, YOKSA SOLDAN MI YIKILIR?


Bazı muhalif köşe yazarları, AKP iktidarının sağdan yıkılacağını vurgulamakta. Solun hiçbir zaman tek başına iktidara gelecek gücü bulamayacağını söylemekteler.
“Sağdan yıkılmak” sözünün açılımı şudur. AKP bölünecek ya da merkez sağ güçlenip seçmen için yeni bir çekim alanı oluşturacak. Bu demektir ki Türk demokrasisi, hep sağ partileri iktidara taşıyan bir sistem olacak. Laik Cumhuriyeti savunacak bir merkez sağın ülkemize yararı olacaktır. Ancak AKP’yi iktidara getiren de merkez sağ partilerin yanlış yönetim anlayışları olduğu da unutulmamalı. Merkez sağ partilerin laiklik karşıtı politikaları AKP iktidarına giden yolun taşlarını döşedi. 1950’den beri iktidarda bulunan sağ partiler, ABD’ye bağımlı ekonomi, siyaset, savunma ve eğitim anlayışlarıyla Kemalist Devrimin altını oydular. Bağımsızlığımız, NATO çıkarlarına kurban edildi. Ulusal sanayimiz, ABD telkinleriyle çökertildi.
Merkez sağ partilerin iktidarları döneminde yapılan yolsuzluklar, merkez sağı tüketti. Devlet olanaklarını partizanca yandaşa sunma uygulaması, halkta nefret duygusuna dönüştü. Yoksullaşan yurttaşa, Allah’tan başka sığınacak bir yer bırakılmadı. Bunu da dini-dar AKP iyi değerlendirdi. Halkın dinsel duygularını sömürerek iktidarın kapısını açtı.
Sağ iktidarlar dönemlerinde dinsel eğitim hep desteklendi. Laik eğitim sistemine ağır darbeler indirildi. Böylece bugünkü AKP kadrolarının oluşmasına fırsat verildi.
Bugün Türk Ulusunun önündeki sorunlar iyi belirlenmeli. Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri, ülke bütünlüğünün tehlikeye girmesidir. Buna ne yazık ki sağ iktidarların popülist politikaları yol açmıştır. Sol partiler, emperyalizme karşı duruşlarıyla devrimci bir niteliğe sahiptirler. ABD karşıtlığı üzerine kurulacak bir siyasal çalışma, halkın desteğini alarak sola iktidar yolunu açar.
Türkiye’nin ikinci en büyük sorunu işsizlik, yoksulluk ve yolsuzluktur. AKP’nin yumuşak karnıdır bu. Bu konuda doğru çözümleri savunan bir sol parti halkın güvenini kazanarak iktidara yürür.
Türkiye’nin en önemli ve ivedilik taşıyan sorunu ise Laik Cumhuriyet’in ortadan kaldırılmasıdır. Bu konuda irtica ve bölücülük kol koladır. Arkalarındaki büyük destek ABD’dir. Konuya duyarlı yaklaşan sol, halkı birleştirerek Cumhuriyet’i yeniden kurabilir.
Dış politikada çöken bir AKP vardır. Neredeyse yüz yılda oluşturulan dış itibarı kumar masasında yitiren bir iktidar. Buna karşı doğru tutum alan sol bir parti, oyunu artırır.
AKP’nin sağdan yıkılacağını söyleyenler, solun en fazla yüzde otuz civarında oy potansiyelinin olduğunu söylemekteler. Bu görüş yanlıştır. Solun iktidarını engellemek ve sağı iktidarda tutmak için çalışan merkezlerin halkı koşullandırmasıdır. Bu yolla “Sol iktidar olamaz.” algısı yaratılmakta. Ne yazık ki bunu anlayamayan bazı solcular da bu tuzağa düşmekteler. 1957 (CHP % 41.12, seçimden sonra CHP’ye katılan Turan Güneş’in Hürriyet Partisi % 3.84 oy almış.) ve 1977 (CHP % 41.39) seçimlerine bakıldığında bunun doğru olmadığı anlaşılır. Demek ki sol partiler, kitlelere doğru iletiler verdiklerinde, halkın temel sorunlarına el attıklarında seçmenden oy almaktalar.
AKP’yi taklit eden değil, AKP ile kora kor yurtseverce mücadele eden bir CHP’ye gereksinim duyulmakta. Yandaş ve satılmış basının ne diyeceğine bakmadan ülke çıkarlarını 1919 ruhuyla savunacak bir CHP’ye halk neden oy vermesin?
Nüfusunun neredeyse üçte biri asgari ücretle çalışmak zorunda olan insanlara el uzatan bir CHP’nin eli, havada kalır mı?
Milyonlarla sayılan işsizler ordusunu kucaklamak isteyen bir CHP’nin önünde AKP engeli durabilir mi?
Tarımı biten köylerimizin çamurunu çiğneyen bir CHP, iktidarın tan vakti kızıllığını göremez mi?
İş güvencesinin, iş güvenliğinin hiçe sayıldığı; sekiz saatlik çalışma süresinin devlet memurlarının dışında neredeyse olmadığı bir ülkede sol partiler iktidara yürüyemiyorsa kusur halkta mıdır?
ABD emperyalizminin ülkemiz üzerinde oynadığı oyunlara karşı çıkarak antiemperyalist bir duruş gösterecek CHP’ye sağdan, soldan saygı duymayacak bir seçmen kitlesi düşünülebilir mi?
Laik Cumhuriyet’i savunmak için cansiperane bir mücadelede CHP, iktidara sel gibi akmaz mı?
Bütün bunları yapmak solculuk değil mi? AKP, sol politikalar oluşturarak yıkılır.
İçindeki Amerikancıları, CİA ajanlarının, sol gösterip sağ vuranları, bölücü özentilerini, AKP kopyacılarını, siyaset bezirgânlarını, cemaat hayranlarını, medyanın yıldızlaştırdığı sahte solcuları temizlemiş ve Atatürk ilkelerine bağlı bir CHP’yi Türk Ulusu başının üstünde taşıyarak iktidara getirir.
Türkiye’nin gereksinimi sağcılık değil, solculuk. Sol politikalar uygulayacak bir CHP’nin yüzde ellinin üstünde oyu var. Yeter ki bu oyu almak istesin...

                                                           Adil Hacıömeroğlu
                                                           11 Ekim 2013



5 yorum:

  1. Ülkeyi , toplumsal , ekonomik , siyasal yönden uçuruma sürükleyen AKP 'nin iktidarı , merkez sağ partilerin yanlış yönetimiyle sağlanmıştır. AKP ' yi iktidardan düşürmeyi bu sağ partiler gerçekleştiremez. Bunun için , toplumun sorunlarını iyi tanılayıp , onlaar sağlam çözümler getirebilecek sol parti ( CHP ) iktidara yürüyebilir .Bu görüşü kanıtlamak üzere kaleme aldığı bu yazısı için Sayın Adil Haciömeroğlu'na teşekkürler! ÖZGEN KARA

    YanıtlaSil
  2. Bütün bu fikirleri beş aşağı beş yukarı ben de uzun yıllardır eşe dosta arkadaşlara söyleyip duruyorum.Çok önemli bunlar..Elinize yüreğinize sağlık..kutlarım..

    YanıtlaSil
  3. Otuzaltı yıldır eğitim camiasının içindeyim.Gözümüzü açtığımızda Menderesin sözde milleti rahatlatması ile İsmet paşanın bu mileti aç bırakma seromonisi ile uyandık.Yıllardır yetiştirdiğim öğrencilerime hep anti emperyalist Atatürk milliyetçiliğini öğretmeye çalıştım.Başarılı oldumda sayılır.Nasılki hakiki anadolu müslümanı olan alevi kardeşlerimize yapıştırılmış çirkin yaftalar varsa ve bu örümcek kafalarda yer etmişse maalesef cumhuriyet halk partisinede yapıştırılan bazı yaftalar halk dediğimiz bu kafalarda yer etmiş durumda.Akp nasılki her kesimi kucakladığını söyleyip her gün gündemi değiştiriyorsa chp de bunu yapabilir.Yalancılık yapsın demiyorum.Ancak azıcık vizyon yenilesin.İnanın merkez sağın oylarının tamamını bile alır.Zaten bu seçimlerde eğer hezimet olursa chp ve mhp için söylüyorum.Seçim sonrası buharlaşırlar.O zamanda TÜRK milletine geçmiş olsun.Allah korusun hepimiz buharlaşırız.Ben bu daracık vizyonumla bunu düşünebiliyorumda nasıl oluyorda chp ve mhp gibi koskocaman iki partinin arge leri bunu düşünmüyor.Mutlaka düşünüyorlardır yoksa aksini düşünemiyorum.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Adil Bey,
    Yazınızda belirttiğiniz üzere işsizlik , yolsuzluk ve netice olarak yoksulluk ile boğuşan halkımızın 3 seçim döneminde aynı iradeyi oylarını arttırarak iktidar yapmasının sebebi din üzerinden yapılan siyasettir.Bu durumu aşmanın tek yol ise, kitleye Allah ile aldatıldıklarını farketmelerini sağlamak üzere İslam'ın gerçeğini yani Kuran'daki İslamı anlatmaktır. Sağ veya sol bunu her kim başarırsa sadece iktidar olmakla kalmaz yurtta ve cihanda barışın mimarı olur. Saygılarımla...

    YanıtlaSil