İHANET PAKETİ 3


Demokratikleşme adı altındaki Cumhuriyet’e ihanet paketinin önemli konularından biri de başörtüsünün (Burada başörtüsüyle anlatılmak istenen türbandır.) serbest bırakılmasıdır. Bu, dini-darların yıllardır gerçekleştirmek istedikleri bir durumdur. Devletin laik niteliğinin ortadan kaldırılmasının da en önemli göstergesidir.
Laik devlet, tüm inançlara eşit uzaklıkta durur. Dini düşüncelerle bir devleti yönetmeye kalktığınızda büyük karışıklıklara, kutuplaşmalara, çatışmalara neden olursunuz. Bir dinin kendi içinde birçok mezhebi ve onlarca tarikatı var. Bu mezhep ve tarikatlar, kendi aralarında hep çatışma içindeler. Birbirlerini de düşmanca suçlamaktalar. Zaman zaman bu suçlamalar derin çatışmalara dönüşmekte. Ortaya yeni çıkan bir tarikat ya da dini grup, diğerini kolayca dinsizlikle suçlayabiliyor. Dinsel siyaset zemini aşırılıklara uygun bir ortam yaratmakta. Bir kez ipin ucunu kaçırıp siyaset alanını bu gruplara teslim ettiniz mi, oluşacak aşırı uygulamaların önünün alamazsınız. Bu konuda Afganistan ve Suriye’deki siyasal İslamcılar ders olmalıdır herkese.
Dini kıyafetlerin kamuda yasaklanması, aslında demokratik bir tavırdır. Neden mi? Memur ya da amirler arasında siyasal ayrımcılık yapmamak için. Herkese eşit davranmak için.
Başörtüsü, geleneksel olarak yüz yıllardır kadınların başlarına örte geldiği bir kıyafet. Bu konuda toplumsal yaşamın içinde bir yasak söz konusu değil. Ancak devlet çalışanlarının yaptıkları işe göre kıyafetleri var. Bunun nedeni tanınmalarına yardımcı olmak düşüncesi olduğu kadar yapılan işi kolaylaştırıcı yanı da bulunmakta. Bu konuyu örneklendirelim.
Sağlık personeli genellikle beyaz önlük giyinir. Çünkü yaptıkları iş duyarlılık ve dikkat gerektirir. Üzerlerine kan, irin, ilaç bulaşabilir. Bu da bulaşıcı hastalıkların yayılmasına neden olabilir. Böyle bir durum hemen fark edilip önlem alınır.
RTE’nin İstanbul Belediye Başkanlığına seçildiği günlerdi. İtfaiyecilerin dinsel inançlarına uygun olarak sakal bırakmalarına göz yumuldu. Bu konu kamuoyunda çok tartışıldı. Bilim adamları, bilimsel yanını anlatıp uyardılar belediye yönetimini. Sakallı kişinin yüzüne maske oturmaz, dediler; ama dinletemediler. Beşiktaş’ta bir yangında sakal bırakan bu itfaiyecilerden ikisi dumandan zehirlenerek yaşamını yitirdi. Bu olaydan sonra da sakal yasaklandı itfaiyede.
Başörtüsü serbestîsinden sonra yeni dinsel kıyafetler de devreye girecek. Her dini grup; kendi rengi, giyinme biçimiyle boy gösterecek devlet dairelerinde. Kim daha dindar görünüyor yarışı yapılacak dinsel gruplar arasında. Yine kimin dine daha çok uygun giyindiği tartışmaları yaygınlaşacak. Böylece de aşırılıkların gelişmesi için uygun ortam yaratılacak.
İşler hakkaniyetle değil de dinsel gruplara yakınlığa göre olacak. Yani demokrasi diye diye insanların demokratik olarak devlet hizmetlerinden yararlanmasının önü kapanacak.
Başörtüsü özgürleşecek görünüşte, ancak başörtülü kesim daha da yoksullaşacak. Başörtülüler yoksullaştıkça onlar üzerinden siyaset yapanlar varsıllaşacak. AKP yöneticileri halka, “Sen ahiret için yaşa!” derken kendileri dünyalıklarını kurmakta.
Küçük bir zümrenin siyasal diktatörlük, ekonomik soygun ve ABD emperyalizmine fedailiği uğruna koca bir devlet yok edilmek üzere. Hem de bu devleti kuran milletin dini, Haçlı fedailerince sömürülerek yapılmakta bu.

                                                           Adil Hacıömeroğlu
                                                           2 Ekim 2013


2 yorum:

  1. On yıllardır ülkeyi yönetenler hep halka:''sen ahiret için yaşa,şatafattan uzak dur,cennete gideceksin'' denildi.Kendileri ise kocaman varlıklar elde ettiler...

    YanıtlaSil
  2. Itfaiye - sakal olayini duymamistim. Eh deneme yanilma usulu ile dogru yol gorulmus.
    Basortusu ile gelecekte ortaya cikacak tartisma ve davranislarina tamamiyla katiliyorum. Evet cok cesitli gruplar ayrisim yaratacaklar. Turklerin ozunde asiriya kacmak dogal gorulen bir ozelliktir. "Ben senden daha dindarim " tartismalari ile asil yapilmasi gereken islerden uzaklasilacak buda bir cok distal ve eligibility sorunlar cikaracaktir.
    Hep dedigim gibi "Din icat oldu akil bozuldu. "

    YanıtlaSil