İHANET PAKETİ 8


Cumhuriyet’i yok ederek Türkiye’yi bölme paketinden çıkanlara bakmayı sürdürelim. Ayrımcılıkla mücadele edecekmiş AKP iktidarı.
Ayrımcılık demişken anayasamız bu konuda ne diyor? “     MADDE 10- Herkes dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle    ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.” Bu eşitliği sağlayacak olan kimdir? Siyasal iktidar tabi ki. Bu anayasa maddesine uymayanları yaptırım uygulayacak kim? Bağımsız ve tarafsız yargı... Tabi kalmışsa...
Anayasa maddesi ortadayken şöyle diyor başbakan: “Türkiye’de hiç kimse dilinden, ırkından, milletinden, renginden, inancından gereğini yerine getirmekten dolayı ayrımcılığa maruz kalmayacak. Ayrımcılıkla mücadele ve eşitlik kurulu kuruyoruz.”
Türkiye’de ayrımcılığı kimler yapıyor acaba? Her gün konuşmasına “Türkler, Kürtler, Araplar, Gürcüler, Lazlar...” diye başlayan ya da başlayanlar ayrımcılık yapmıyor mu? Milleti parçalara ayırmıyor mu bu sözler?   
“Benim Sünni, benim Alevi kardeşlerim...” diye halka seslenen biri, halkı inançlarına göre bölmüyor mu? Halkın bilinçaltına her gün etnik kimlik, mezhep vurgusu yaparak zihinlerde ayrımcılık algısı oluşturanlar kimdir Türkiye’de? Anayasanın ilgili maddesini hiçe sayarak Türk milletini, hücrelerine bölmeye çalışan kimler?
Türkiye, Türk milletinin oluşturduğu bir ülke. Anayasa da böyle diyor, tarih de. Ne yazık ki AKP ve RTE, “milletle milliyet” kavramlarını karıştırmakta ısrarcılar. Ya bilgisizlerinden ya da art niyetlerinden... RTE’nin yukarıdaki sözlerinde “milliyet” yerine “millet” denmiş.      Bu söz bile ayrımcılık yapmaktır. Ruhlara ekilmiş ayrımcılık tohumları her yerden fışkırıp ayrıkotu gibi filiz vermekte,
Paket, bölücülüğe ve dini-dar gericiliğe büyük armağanlar sunmakta. Halka ise zindanların yolu gösterilmekte. Böyle bir paketten millete hayır gelir mi?
                                                           Adil Hacıömeroğlu
                                                           5 Ekim 2013

                        

1 yorum:

  1. Gerçekten yasalar önünde ayrımcılığa geçit vermiyen anayasadan din,dil,renk,ırk ayrımcılığının sağlanmasına olanak sağlanacak eşitlik ve ayrımcılıkla mücadele kurulları kurulacaksa;sizin deyiminizle hücrelere bölünecekse vay halimize.ERBAKAN da aynı şeyi demiyormuydu herkişi için ayrı hukuk sistemi içeren çoklu anlayış.Birşey değişmemiş*

    YanıtlaSil