ŞERİAT HUKUKU


Suudi Arabistanlı İmam Fayhan El Hamdi... Beş yaşındaki kızına işkence yapıp onu öldürmekten sanık...
El Hamdi, kızının bekâretinin bozulduğundan şüpheleniyor. Bunun üzerine küçük kıza cinsel tacizde bulunup onu dövüyor baba.
Bekâretini yitirdiği düşünülen kişi minicik bir kız... Cinselliğin “c”sinden haberi olmayan biri. İddialar vahim.
Lama El Hamdi’nin, babasından yediği dayak nedeniyle kaburgaları kırılmış. El parmaklarından bir tırnağı sökülmüş. Kafası ezilmiş. Küçük kızın bedeninde yanıklar var. Sopa ve elektrik kablolarıyla dövülmüş.
On ay hastanede ölüme direnmiş küçük Lama. Sonunda yenilmiş, göçmüş bu dünyadan.
Olay şeriat mahkemesinde görüşülmüş ve babaya üç ay ceza verileceği duyulmuş. Uluslar arası kuruluşlar ayaklanmış, bu gülünç ceza karşısında. Tepkileri hafifletmek için mahkeme, sekiz yıl hapis ve altı yüz kırbaç cezası vermiş babaya. “Şeriat hükümlerine göre, babanın kızının ölümünden tümüyle sorumlu tutulamayacağı” kararına varıyor mahkeme. Mahkeme, açıkça söylemek gerekirse babaya çocuğunu öldürme hakkı tanımakta.
Lama’nın annesine kan parası öderse El Hamdi salıverilecek. Yani hapis yatmayacak. Şaşırmayalım, şeriat hukukudur bu. İnsanın beş para edildiği bir sistemin hukuku...
İmam El Hamdi, Suudi televizyonlarından birinde program yapmakta. Anlayacağınız bir rol model...
Küçük çocukların istismarı Suudi Arabistan’da önemli bir sorun. Önlem almak için telefon destek hattı oluşturuldu.
Daha önce altı yaşındaki kızların gelin olabileceğini söyleyen dini-darlar işittik.
Afganistan’da Taliban, cinsel dürtüleri tahrik ediyor, diye kadınların yüksek topuklu ayakkabı giymesini yasakladı. Topuklu ayakkabı sesi ve cinsel dürtü...
Suudi Arabistan’da küçücük kızlara cinsel taciz olaylarındaki artış nedeniyle burka giymeleri önerilmekte din adamlarınca. Şeriat kuralları yaşamı dört koldan sarmalamış durumda, bir ahtapot gibi. Kurallar keskinleştikçe cinsel sapkınlıklar artmakta.
Sabahtan akşama kadar cinsellik düşünür ve kadınları da bu eylemin edilgen varlıkları olarak kabul ederseniz varacağınız nokta burasıdır.
Türkiye’de yeni gelinlerin üçte biri çocuk. Hükümet yöneticileri işi gücü bırakmış televizyondaki sunucuların kıyafetleriyle uğraşmaktalar.
Yasaklar arttıkça, sapkınlıklar çoğalıyor. Sonra da egemenler bu sapkınlıklara kılıflar uydurmaya çalışmaktalar...
İstismar edilen çocukların haklarını savunan uluslar arası kuruluşlar kimlerden mi oluşuyor? Laiklerden... Laiklik, bunun içindir ki Ortaçağ kafalıların işine gelmez. Cinsel istismar karanlık dehlizlerde, karanlık beyinlerin yaptığı bir şey. Aydınlıktan bu nedenle çok korkmakta bu karanlık kişilikler... Ellerinden gelse güneşin doğmasını bile engellerler... Ah, bir güçleri yetse...
Not: Yazılarımın tümüne, http://adiladalet.blogspot.com dan ulaşabilirsiniz.
                                                           Adil Hacıömeroğlu

                                                           10 Ekim 2013

2 yorum:

  1. Eyvah ki ne eyvah,kanım dondu söz bulamıyorum:(((

    YanıtlaSil
  2. Küçücük kızın uğradığı cinsel tacizin vahşetine bir de babanın onu cezalandırması vahşeti ekleniyor ; kızın fiziksel ve ruhsal tedavi görmesi gerekirken üstelik . Şeriat hukukunun utanç veren uygulaması. Laikliğin değerini anlamayanların dikkatine ...Tşkkr Adil Haciömeroğlu.

    YanıtlaSil