SARIGÜL’ÜN YANITLAMASI GEREKEN SORULAR


Mustafa Sarıgül’ün CHP’ye üye olmasından sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığı için yandaş ve merkez medyanın amansız destekleri sürmekte. AKP destekçisi basın, adeta CHP genel merkezini kuşatmış durumda. Büyük bir baskıyla Sarıgül’ün aday olmasını sağlamak istemekteler. Medya, bu baskısıyla CHP tabanını da etkilemek isteğinde.
Sarıgül’ün adaylık gösterileri sürerken İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey, önemli bir soru soruyor Sarıgül’e: “İstanbul’da PKK ile yani BDP ve HDP ile işbirliği yapacak mısınız? Bölücülükle ittifak yapacak mısınız? (13 Kasım 2013, Aydınlık Gazetesi)” Bu soru, kaç gündür yanıtlanmadı. Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren bir sorunun yanıtlanmaması düşündürücüdür.
Mustafa Sarıgül, yıllardır başbakan olacağını söylemekte. Belediye başkanlıklarını da bunun aracı olarak görmekte. Türkiye’yi yönetmeye talip olan birinin, ülkenin genel siyaseti ile ilgili düşünceleri herkesçe merak konusudur. İstanbul gibi dünyanın en büyük kentini yönetecek kişi, Cumhuriyet’in kuruluş ilkeleri konusundaki görüşlerini kamuoyuna açıkça anlatmalı.
Sarıgül’e, Sayın Özbey’in sorusu doğrultunda birkaç soru da ben sormak istiyorum.
Birinci soru: Anayasanın değiştirilmesi teklif dahi edilemez maddeleri konusunda ne düşünmektesiniz?
İkinci soru: “Türkiye Birleşik Devleti” kurulması konusundaki görüşünüzde hala ısrarcı mısınız?
Üçüncü soru: Kendinizi hangi siyasal çizgide görmektesiniz? “Ben Atatürkçüyüm.” diyebilir misiniz?
Dördüncü soru: Zaman zaman ABD elçileri, konsolosları ve heyetleriyle görüştüğünüzü basında öğrenmekteyiz. ABD’lilerin size karşı olan ilgileri nedendir? Bu görüşmelerde neler konuştuğunuzu kamuoyu ile paylaşabilir misiniz?
Beşinci soru: ABD’deki cemaat lideriyle ilişkileriniz hangi düzeydedir? Bu cemaati, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı olarak görüyor musunuz?
Altıncı soru: On bir yıllık AKP iktidarını eleştirdiğinizi duymadık hiç. Bunun özel bir nedeni var mı?
Yedinci soru: Yoksul bir aile çocuğu olarak dünyaya geldiniz. Şu anki mal varlığınızı kamuoyuna açıklayabilir misiniz?
Sekizinci soru: Şişli gökdelenlere dolu, yeşile hasret bir kent oldu sayenizde. Büyükşehir belediye başkanı olduğunuzda İstanbul gökdelenlere mi teslim olacak, yoksa yeşilin egemenliğine mi girecek?
Dokuzuncu soru: Türkiye tarihinin en büyük toplumsal eylemi olan Gezi Direnişi konusundaki görüşleriniz nelerdir? Bugüne kadar kamuoyuyla paylaşmadığınız görüşlerinizi herkes merak etmektedir.
Onuncu soru: Wikileaks belgelerinde hakkınızda söylenenler doğru mu? Bu konuda kamuoyunu aydınlatmayı düşünüyor musunuz?
Yukarıdaki sorular çoğaltılabilir. Şimdilik bu kadarı yeterli. Bu soruların yanıtlarını milyonlarca kişi merak etmektedir. Yanıtlayın ki sorularımızı halkımız aydınlansın, oyunu kullanırken yanılmasın, kimi seçtiğini iyi bilsin.
Not: 18 Kasım 2013 tarihli Ulus Gazetesinde yayımlanmıştır.
Yazılarımın tümüne, http://adiladalet.blogspot.com dan ulaşabilirsiniz.
                                                           Adil Hacıömeroğlu
                                                           14 Kasım 2013




3 yorum:

  1. vatikan devletinden neden en iyi lider nişanı almış?

    YanıtlaSil
  2. Adil Bey, bu sorulara Sarıgül yanıt veremez ama siz cevapları biliyorsunuz zaten. Lütfen bir sonraki yazıda cevapları yazın. Artık bunaldık bu sahtekâr, halkına sürekli yalan söyleyen tüccar politikacılardan.Bence onları beklemeden yüzlerine ayna tutmak zamanı... en ağır haliyle suratlarına bir koca tükürükgibi yalanlarını fırlatma zamanı.

    YanıtlaSil
  3. Sarıgülün köşesiz biri olduğunu, her kesimle de dans ettiğini hepimiz biliyoruz...CHP içine salınmış bir truva atıdır o ! CHP ye ileride ne zararlar verecektir, hepbirlikte göreceğiz...

    YanıtlaSil