SEÇİMDE GÜÇBİRLİĞİ YAPMAYANI MİLLET AFFETMEZ 1


27 Kasım 2013 tarihli Milliyet Gazetesinde, Gezici Araştırma’nın otuz büyükşehirde yerel seçimlerle ilgili bir sormacası yayımlandı. Yurttaşlara siyasal parti tercihlerini sordular. Sonuçlar ilginç. Özellikle siyasal parti yöneticilerinin bu sonuçları inceleyerek iyi değerlendirmesi gerek.
Yapılan sormacada; İstanbul’da AKP: 48.1, CHP: 39.2, MHP: 8.3 olarak gösterilmekte. CHP ve MHP seçime birlikte girerlerse bunun yaratacağı olumluluk birkaç puan daha oy getirir ve AKP kaybeder.
Ankara’da AKP: 34.6, CHP 29.9, MHP: 30.7, Diğer: 4.8... Diğerin içinde İşçi Partisi de var. Burada MHP adayı desteklenmeli. Milli güçlerin oy toplamı, seçimi açık ara alır. Bu da Başkent’te AKP’nin yıkımı olur.
Bursa’da AKP: 45.8, CHP: 32.8, MHP: 18.8 olarak görülmekte. Bu durumda AKP, Bursa’yı kazanır. Ancak Milli Güçbirliği olursa AKP seçimi yitirir, milli güçler kazanır. Burada MHP’nin, CHP’yi desteklemesi Cumhuriyet’in ve milletin hayrınadır.
Sakarya, iktidar partisinin kalesi görünen bir ilimiz. AKP: 45.3, CHP: 24.7, MHP: 26.2... Muhafazakar görünümlü bu ilimizde MHP adayı desteklenmeli. Güçbirliği yapıldığında AKP kaybeder.
Kocaeli’deki oy dağılımı da milli güçleri birleşmeye zorlamakta. AKP: 41.4, CHP: 26.8, MHP: 23.7, Diğer: 8.1 Kocaeli’de. Burada MHP adayı çekilmeli, CHP adayı desteklenmeli. Milli güçler birleştiğinde AKP hezimete uğrar.
Erzurum’da AKP: 48.7, CHP: 2.8, MHP: 43.1... Burada CHP’nin seçimi kazanma olasılığı yok. Bu durumda MHP’yi desteklemesi akılcı olur. Milli Güçbirliğinin halkta yaratacağı güven, MHP’ye seçimi kazandırır.
Trabzon’da oy dağılımı, AKP: 45.2, CHP: 38.1, MHP: 8.9, Diğer: 7.8 olarak görülmekte. Trabzon’da MHP, CHP adayı lehine seçimden çekilmeli. Bu durumda AKP seçimi kaybeder.
Hatay, AKP’nin mahvettiği bir kent. Gezici Araştırma AKP’yi 38.4, CHP’yi 36:9, MHP’yi 19.8 göstermekte Hatay’da. Milli güçler CHP’yi desteklerse AKP büyük bir yenilgi alır.
Antalya’da AKP: 36.8, CHP: 39.3, MHP: 19.7... Burada MHP ve diğer milli güçler CHP’yi desteklerlerse seçim zorlanmadan kazanılır.
Denizli’de oylar, AKP: 37.2, CHP: 36.5, MHP: 20.5, Diğer: 5.8 olarak dağılmakta. Milli güçler CHP adayını desteklendiğinde AKP yenilir.
Adana’da AKP: 32.1, CHP: 24.5, MHP: 35,4... CHP, MHP’yi desteklediğinde seçim zorlanmadan kazanılır.
Yukarıda sormaca sonuçlarını ele aldığımız on bir ilimizde, AKP’nin güçbirliği karşısında seçimleri kaybedeceği açıkça görülmekte. Ayrıca burada ele almadığımız Aydın, Eskişehir, İzmir, Mersin, Muğla, Ordu, Tekirdağ’da CHP; Balıkesir ve Manisa’da MHP belediye başkanlıklarını kazanacak durumda. Bu illerle birlik otuz büyükşehir belediyesinden yirmi tanesi, Milli Güçbirliğinin olur. AKP, önemli güç kaybına uğrar. Yerel seçimlerin galibi milli güçler, mağlubu ise AKP olur. Bu yenilgi ile AKP, hızla inişe geçer.
Milli Güçbirliğinin göstereceği adaylar da önemlidir. Cumhuriyet ve Atatürk çizgisinde olmayan adayların gösterilmesi birleşmeyi sağlamaz. Bu nedenle Aslanlı Yol’un sesine kulak vermek gerek.
Türk Milletinin tercihi bu kadar açıkken halkın isteği dışında davranan siyasetçiler ve partiler tarihsel sorumluluktan kurtulamaz. İktidar seçeneği ne ABD’de ne AB’de ne de tarikat ve cemaatlerdedir. İktidar milletin bağrındadır. Bu iktidarı kuramayan, AKP diktatörlüğünü yıkamayanları millet de tarih de affetmez.
                                               Adil Hacıömeroğlu

                                               27 Kasım 2013

1 yorum:

  1. Yerel seçimde ; AKP ' ye karşı Atatürkçü , Milli Merkezci güçlerin işbirliğinde , seçimin kaybedeni AKP olacağı anketlerle anlaşılmaktadır. Ülke esenliği ve demokrasi kazanımlarının güvenliği için bu fırsatı parti yetkililerinin kaçırmaması gerektiği açıktır. İşte bu gerçeği açıklayan uyarıcı yazısı ile karşımızda Sayın A. Haciömeroğlu. Teşekkürler!.. ÖZGEN KARA

    YanıtlaSil