CHP’Yİ UYARICI BİR ARAŞTIRMA

                                    
Gezici Araştırma Şirketi’nin 6 Aralık 2013 tarihli Vatan gazetesinde bir sormacası yayımlandı. Sonuçlar, derslerle dolu; ancak anlayana... Yalnız iki ili kapsamakta bu sormaca. Adana ve Mersin...
Adana’daki CHP adaylarını içeren sonuçlar çok açık. Soner Çetin, diğer aday adaylarına fark atıyor.
AKP ve MHP’nin adayları belli. CHP hala aday arıyor. Aradığı yer de siyaset mezarlığı. İşi bitmiş, siyasal ömrünü tamamlamış, yenilgilerle kazanılan şöhretli kişilerin peşinde CHP yönetimi.
Sormacada, Adana’da CHP adayı Soner Çetin olunca oy dağılımı şöyle oluyor: CHP % 35.1, AKP % 28.4, MHP % 29.8... Görüldüğü gibi birinci parti CHP.
Eğer CHP’den Aytaç Durak aday olursa oy dağılımı şöyle değişmekte: CHP % 27.3, AKP % 30.5, MHP % 34.8... Bu durumda MHP kazanıyor. Aytaç Durak’ın aday olması durumunda hem CHP’den, hem AKP’ye hem de MHP’ye oy kaymakta. CHP’den diğer aday adayları söz konusu olduğunda da benzer sonuçlar alınmakta.
Mersin’e gelince... Şu anki Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, CHP’den aday gösterildiğinde oylar şöyle dağılım göstermekte: CHP % 38.4, MHP % 27.9, AKP % 23.3... Bu durumda seçimi CHP kazanıyor.
CHP adayı Fikri Sağlar olduğunda ise: CHP % 27.3, MHP % 37.2, AKP % 26.2 oy almakta. Bu durumda belediye başkanlığını MHP kazanıyor. CHP oylarındaki sert düşüş ilgi çekicidir.
CHP adayı İstemihan Talay olursa: CHP %26.6, MHP % 34.7, AKP % 26.2 oy almakta. Bu durumda da MHP kazanmakta. Talay’ın adaylığı durumunda BDP’deki oy artışı dikkat çekicidir.
CHP aday adayları içeren, “Mersin Büyükşehir Başkanı olarak kimi görmek istersiniz sorusuna ise verilen yanıtlarda Macit Özcan açık ara önde (% 67.2).
Kılıçdaroğlu ABD gezisinde yaptığı açıklamada: “...Halen AKP’nin elinde bulunan ya da ortada olan yedi şehri CHP’nin kazanma şansı olduğunu” söyledi. Bu kentleri de “İstanbul, Ankara, Adana, Bursa, Mersin, Hatay ve Balıkesir” olarak sıraladı. Sayın Genel başkan Mersin Büyükşehir Belediyesinin CHP yönetiminde olduğunu bilmiyor mu? Ayrıca Balıkesir Belediyesi AKP’nin değil, MHP’nindir.
Adana ve Mersin sormacaları, CHP yönetimine siyasetin eskittiği, halkın dışladığı adayların peşinden gezmekten “Vazgeç!” demekte. Gezi Direnişi ve 10 Kasım’da Aslanlı Yol’un verdiği iletileri iyi okuyup anlamalı. AKP basını ve CHP içindeki Truva atlarının yönlendirmelerine kulak asmamalı. CHP’yi seçimlerde başarıya götürecek olan Atatürkçü politikalar ve adaylardır. Tersine bir durum hızla gerilemekte olan AKP’yi yeniden canlandırmak olur. AKP’nin sıkıştığı ve önümüzdeki üç önemli seçimi yitirme durumunda olduğu bir durumda CHP yönetimi tarihsel bir sorumlulukla karşı karşıyadır. Bu sorumluluğu bilmeden davranmak halkın güvenini boşa çıkarmaktır.
Kendi partilerini bitiren siyasetçiden CHP’ye yarar gelir mi? Bu kişilerde olumlu siyasal davranışlar olsaydı, yöneticisi oldukları partileri kurtarırlardı. Kendine yararı olmayanın, başkasına yararı olur mu?

                                                                       Adil Hacıömeroğlu
                                                                       6 Aralık 2013


2 yorum:

  1. Kılıçdaroğlu ve ekibi başta kaldığı sürece AKP iktidarda kalır...Nedeni de proje üretmiyor, AP yi taklit ediyorlar...Kötü bir AKP kopyasıdırlar...
    Kürtlere şirin görünmek için Hüseyin Aygünleri, TR 705 Tanrıkululara, Dincilere şirin görünmek için Fethullahlara bel bağladığı sürece iktidar yüzü göremeyecektir...
    Yapması gereken aslına dönmesi, yani,ulusal bağımsızlıkçı Atatürkçü köklerine dönmesi gerekir...
    Bunun da Kılıçdaroğlu ekibiyle olamayacağı açıktır...Öncelikle bunlardan kurtulmak gerekiyor...
    Bu da yapılmazsa ne olur ?
    Yıllardır CHP oyları bölünmesin diye oy verenler, yeter artık deyip, benim gibi 40 yıllık CHP liliği bırakıp,Atatürkçülerin birleşme yeri olan İŞÇİ PARTİSİne geçerler...

    YanıtlaSil
  2. Yerel seçimlerde adayların kişiliğine , ulusal değerlere ; Atatürk'ün çağdaşlık ilkelerine bağlılığına ilgi gösterildiği SORMACALAR ile saptanmıştır. Bu yönde CHP ' ye önemli uyarılar var Sayın A. Haciömeroğlu'nun yazısında. Tşkkr Sayın Haciömeroğlu!.. ÖZGEN KARA

    YanıtlaSil