EGE EFESİ FETHİYESPOR


4 Aralık 2013 Çarşamba günü... Yer: Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu stadyumu...  Süper lig lideri Fenerbahçe ile birinci lig sonuncusu Fethiyespor karşı karşıya...
Maç başlamadan iki takım seronomide... Konuk takım Fethiyesporlu futbolcuların formalarında “Yüce Atatürk” yazılı... Ege’nin en güneyinden tüm yurda bir ileti verilmekte. Fenerbahçe seyircisi alkışlıyor bu güzelliği.
Maç sonunda “Yüce Atatürk” yazılı formalar, galip ayrılıyor yeşil alandan. Atatürk yenilir mi bu topraklarda? Yenilmez tabi ki... “Yüce Atatürk” karşısında Fenerli futbolcuların ayakları durdu, solukları kesildi sanki.
Sonuçtan çok “Yüce Atatürk” yerleşti belleklere, kazındı yüreklerin en derin köşesine. Fethiyespor yöneticileri onur duydular “Yüce Atatürk” ile...
1919’da Yunan işgali başladığında dağa çıkan efelerin torunlarının Atatürk sevgisi bambaşka olur. Efeyi bilmeyen, torununu da anlayamaz.
Unutmayın Türkiye’de ilk kurşun Ege’de atıldı. İlk direniş örgütleri orada kuruldu. Yine düşman, Ege’nin mavi sularına döküldü dağlarda kurumuş pıtraklar gibi. Efe, her zaman konuşmaz. Sabır küpüdür. Doğru zamanın gelmesini bekler. Kurusıkı laflar efeye yakışmaz. Efe, bir konuştu mu pir konuşur. Geri dönüşü yoktur konuşmanın. Karar verilmişse bir kez, can pahasınadır. Dün işgalde mavzerini alıp dağa çıkan zeybeklerin torunları, bugün yeşil çimlerde Cumhuriyet’i korumak için söz vermekteler. Çünkü o Cumhuriyet’i, dedelerinin kanı pahasına kurdular. Onu korumak için torunları, gözünü budaktan sakınır mı?
Futbol Federasyonu ceza verecekmiş. PFDK’ya sevk edilmişler. Varsın olsun kimin umurunda? Efe, ufacık bir rüzgârdan düşüp yıkılır mı yere. Aman diler mi BOP eşbaşkanıyla onun müritlerinden.
Varsın damat Ferit özentili kimi sporcular dört parmak işareti yapsınlar. Birey olmayı terk edip bir tarikat şeyhinin kulu olmayı yeğlesinler, Efe torununun umurunda mı bu? İnanmış bir yürek, verilmiş bir karar var: Ferman BOP eşbaşkanınsa, dağlar Kuvayı Milliyecilerindir. Bu topraklar ihaneti affetmez. Toprak tanır kendinden olanı.
İtalyan’a, Yunan’a, kısacası yedi düvele “Eyvallah!” demeyen Fethiyeli, işbirlikçinin kuru gürültüsüne pabuç bırakır mı?
       
                                                           Adil Hacıömeroğlu

                                                           7 Aralık 2013

1 yorum:

  1. Fethiye Spor'un oyuncuları , ülkemizin bir özlemini gösterdiler : Atatürk'e saygı ve sevgiyle bağlılık! Türlü bahanelerle Atatürk sevgisini ülkemizde cezalandıran bir yönetim işbaşında günümüzde. Futbol Federasyonu da bu ihanete ortak olmaktan geri durmadı. Ancak ; yurtsever , Atatürkçü kitlelerin yüreğinde Atatürk sevgisi daha da büyümekte bu engellemeler karşısında. Sayın A. Haciömeroğlu , yazısında işte bu gerçeği çözümlemekte..Teşekkürler!.. ÖZGEN KARA

    YanıtlaSil