AĞLAMAKTAN YALVARMAYA


            AKP-Cemaat kavgası hızla sürmekte. İki taraf da her türlü silahı kullanmaktalar birbirlerine karşı. Suçlamaların bini bir para…
            Başta başbakan olmak üzere neredeyse AKP sözcülerinin tümü Cemaat’i paralel devlet kurmakla suçladılar. 17 Aralık’tan beri yandaş basın ağzına geleni saymakta Cemaat’e.             
            Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, 26 Ocak 2014 günü Bursa’da yaptığı konuşmada: “Bu hükümet varsa, o cemaatte o cemaatler de var olacaktır. Bu hükümet olmazsa, o cemaat de bütün cemaatler de yok olacaktır… Her şeyin garantisi biziz. O cemaatler beni çok iyi bilir. Ben onları çok iyi biliyorum. Bursa’dan bu cümleme dikkat etsinler. Biz varsak, siz de varsınız. Biz yoksak siz de yoksunuz. Biz yoksak, çözüm süreci yok.” demekte. Bu sözlerle hükümetin ağlamadan sorumlu bakanı Cemaat’e savaşı durdurmayı önermekte. Ağlamayla olmadığını anlayınca yalvarmaya başlamıştır. Çünkü hükümetin sallanmakta olduğunu görmekte.
            Arınç, kavganın sürmesi durumunda daha çok kirli çamaşırların ortaya serileceğinden korkmakta. Bu nedenle de “Bu kavga bitsin!” diye yalvarmakta.
            Arınç, yukarıdaki sözleriyle bir itirafta bulunmakta. “Bu hükümet varsa, o cemaat de o cemaatler de var olacaktır.” diyerek paralel devletin varlığının, hükümetin varlığına bağlı olduğunu söylemekte. Bu, bir itiraftır. Paralel devletin, bizzat AKP eliyle var edildiğinin itirafı. Ayrıca bundan sonra da paralel devletin süreceğinin sözünü vermekte. Bu, bir suçüstüdür. Devlet içinde, devlet örgütlemenin açık bir itirafı değil de nedir bu?
            AKP ve Cemaat, yıkılmanın telaşıyla daha çok itirafta bulunacaklar. Önümüzdeki günlerde, bin bir türlü kirli çamaşır ortaya serilecek. Dosyalar ortaya çıktıkça da yıkım süreci hızlanacak.
            AKP sözcülerini bu aralar Allah şaşırtmakta. İtirafları birbirini izlemekte…
            Ağlamaktan sorumlu devlet bakanı, bu aralar yalvarmaktan sorumlu devlet bakanlığına terfi edebilir. Beklemedeyiz.
                                                                       Adil Hacıömeroğlu
                                                                       26 Ocak 2014

            

1 yorum:

  1. AKP ile CEMAAT'in devleti kukla , sömürü aracı yaptıkları Bülent Arınç'ın konuşmalarında açıkça ortaya çıkıyor. Her iyi yandan birbirlerinin kirli çamaşırlarını ortaya serme yarışıdır gidiyor. Bu ibret verici olaylar ; Sayın A. Haciömeroğlu'nun gülmeceye ( mizah) yönelik anlatımıyla yazıya dökülmüş. Teşekkürler !.. ÖZGEN KARA

    YanıtlaSil