ANAYASAYA AYKIRI, AMA ONAYLARIM

                        
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kamuoyunda çok tartışılan ve hukukun tamamen rafa kaldırılmasına neden olacak HSYK yasasını onayladı. Bu tavrıyla onu hala Cumhurbaşkanı sananları şaşırttı.
Yargıyı tüm birimleriyle yürütmenin emrine sokacak HSYK yasası, AKP diktatörlüğünün keyfi yönetimine yasal kılıf hazırlayacak. Bu yasayla iktidar, çalışmalarını beğenmediği savcı ve yargıçlarını dilediği gibi atama olanağına sahip olacak. Böylece yargı için kullanılacak “bağımsız, tarafsız” nitelemeleri kâğıt üzerinde kalacak. Güçler ayrımı da Anayasa’da göstermelik bir madde olarak bulunacak.
Gül, HSYK yasasını kabul ederken “On iki maddede yer alan on beş hususun Anayasa ile açıkça çeliştiğini gördüm ve Adalet Bakanını çağırıp uyardım.” açıklamasını da yapmış.
Allah’ım aklıma mukayyet ol! Yahu, ne günlere düştük! Bu memleketi kimler, nasıl yönetiyor? Hem Anayasa ile çelişen maddeler var, diyorsun hem de böyle bir yasayı onaylıyorsun. Senin Cumhurbaşkanı olarak Anayasa’dan başka bir kılavuzun olabilir mi? Devletin başı olan biri, Anayasa ile çelişen bir yasanın altına imza atar mı? Attın, diyelim. İmzayı attıktan sonra bazı maddeler Anayasa ile çelişiyor, der mi?
Anayasa ile çelişen maddeleri, Adalet Bakanına söylediğini açıklamakta Gül. Devlet, ne zamandan beri yazıya geçmemiş kararlar ve bildirimlerle yönetilmekte? Devlet, yasalarla yönetilir. Onlar da yazılıdır.
Bir devlet yöneticisi, bile bile içinde Anayasa’ya aykırı maddelerin olduğu bir yasayı kabul ediyorsa iki şey akla gelmekte.
Birincisi; yönettiği devletin işlerliğini bilinçli olarak sabote etmek istemektedir. Devletin temel niteliklerini değiştirme görevi vardır. Böyle bir şey varsa bu, faciadır. Böyle bir kişinin, işgal ettiği orunda bir saniye bile durmaması gerek.
İkincisi; Gül, ağır tehdit ya da şantaj altındadır. Onun da kasetleri mi vardır piyasaya sürülmeyi bekleyen? Ya da kendisine büyük bir vaatte mi bulunulmuştur, reddedemeyeceği türden? 
Gül “HSYK yasası anayasaya aykırı, ama yine de onaylarım.” demekte bu davranışıyla. Evet, Sayın Cumhurbaşkanı söylediklerinizle yaptıklarınız ne kadar çelişkili farkında mısınız?
HSYK yasası gibi antidemokratik bir gidişe onay vermek için ancak AKP militanı olmak gerekiyor. Hala onu Cumhurbaşkanı sanıp ondan medet uman muhalefet partileri, gözünüzü açıp iyi bakın karşınızdakine. Bakın ki görün kimlere bel bağladığınızı. Görün ki Türkiye’yi cahil bir diktatörün elinde oyuncak yapan zihniyeti anlayın.
                                                                       Adil Hacıömeroğlu
                                                                       26 Şubat 2014
Not: Yazılarımın tümünü, http://adiladalet,bogspot.com dan okuyabilirsiniz.


5 yorum:

  1. Anayasanın kendisine verdiği bir yetkiyi SIRF PARTİLİ OLDUĞU İÇİN KULLANMIYOR. Av.Şahin Mengü

    YanıtlaSil
  2. onların yaptığı hiç bir şey sürpriz değil asıl muhalefeti temsil edenlere ne demeli anayasa mahkemesine taşıyoruz diye halkı uytmaları daha vahim 55 millet vekili imzası olayını Ağaoğlu günlerdir anlatmaya çalışıyor tık yok

    YanıtlaSil
  3. Şahane bir yazı.. Teşekkür ediyorum..2007 'den bugüne Türkiye'de Cumhurbaşkanı yok ki..! Başbakan , Muhalefet onlar var mı? HAYIR..! Yalnızca ; İşbirlikli çalışmalar var.Yaşananlar çok ağır çok önemli olmasına rağmen galiba hala devede kulak.Bütünü görmeyen parçaları birleştiremez.Halk uyku modunda..Diktatörlük mü ? yoksa Delilik mi ?diyesim var. Sansürlüyüz. Ne yapalım ancak bu kadar yazabiliyoruz..

    YanıtlaSil
  4. '' Gül, HSYK yasasını kabul ederken “On iki maddede yer alan on beş hususun Anayasa ile açıkça çeliştiğini gördüm ve Adalet Bakanını çağırıp uyardım.” açıklamasını da yapmış. '' Bu tümce , Sayın A. Haciömeroğlu'nun yazısının anadüşüncesini ortaya koyuyor. Bu onaydan sonra belirtilen 15 yanlışı AKP düzeltmese ne olacak ? Bu bir risk olduğu gibi topluma hakaret , hukuka darbe değil midir? A. Gül , neden korkuyor ? Ya da Türkiye'nin hukuk devleti olmasını istemiyor mu ? Kendisine reddedemeyeceği sözler mi verildi ? Bunların düşünülmesi gerektiğini de vurguluyor Sayın A . Haciömeroğlu. Teşekkürler !

    YanıtlaSil
  5. Yasama yürütme Yargı görüntüde var .Bilinen GİZLİ EL Türkiyeyi yönlendiriyor ve kayalara çarpmaya götürüyor. Dilerim şeytan ayaklarına dolandı kendi felaketlerini yaratıp kendilerini sokarak helak olurlar.Çabalıyoruz ve bekliyoruz erkler kilitlenmiş Hukuk üremiyor. Av. Uğur Efil

    YanıtlaSil