SARIGÜL’ÜN MUHTEREMİ

                                               
RTE, Fetullah Gülen’i Obama’ya şikayet etmiş. Eder... Şikayet kime edilir? Memur, amire şikayette bulunur. Ast, üstü çözüm odağı görür sıkıştığında. Erdoğan da Obama’ya gidiyor sıkışınca, yardım istiyor ondan. Bu, doğal bir davranış bir eşbaşkan için. Yadırgamamak gerek onu! ABD’nin desteğiyle iktidar yolunu açan birinin usuna bundan başka bir yol bulmak gelmez.
Erdoğan’nın, Gülen’i şikayet etmesi Sarıgül’e dokunmuş. Yanlış bulmuş bunu. YCHP İstanbul adayı, Bayrampaşa’da eleştirmiş RTE’yi. Neden mi? Yolsuzluk yaptığı, yurtseverleri zindanlara doldurduğu, yargı ve emniyeti Gladyo’ya teslim ettiği, Cumhuriyet kurumlarını Cemaat’le birlikte yıktığı, eğitimi kuşa döndürdüğü, kentlerimizi yağmaladığı/yağmalattığı, dış politikada Türkiye’yi rezil ettiği, eşbaşkan olduğu için değil. Fetullah’ı şikayet ettiği için eleştiriyor Tayyip’i.
            Sarıgül, 25 Şubat 2014 günü Bayrampaşa’da, esnaf ziyaretinde. Partililere konuşuyor. “İyi gününüzde size birisi bir hediye gönderdiyse, olabilir, aranıza kırgınlık girebilir. Ben, senin hediyeni geri gönderiyorum, diye kimseye söylemeyin.     Bu, bizim ne örfümüzde ne de töremizde vardır. İyi günlerde kurduğunuz dostluklar, yalvardığınız yakardığınız günleri, iyi günlerde oy almak için gidip el pençe divan durduğunuz günleri biliyoruz. Halkın size verdiği yetkiyi devlet gücü olarak kullanmayın. Yazıktır, günahtır. Dün gidiyorsun ABD’de bakanlarını, milletvekillerini hayır duası almak için gönderiyorsun. Türkçe Olimpiyatları’nda ‘Hasreti bitirelim.’diyorsun. Kutular ortaya çıktıktan sonra da Obama’yı arıyorsun ve Türkiye Cumhuriyeti nüfus kağıdı olan bir muhteremi şikayet ediyorsun, yazıklar olsun sana.” demekte Sarıgül.   
            RTE, Gülen’in kendisine armağan ettiği tespihi geri verecek. Sarıgül’e dert oldu bu. On bir yıldır Türkiye’yi cehenneme çeviren uygulamalarını eleştirsene AKP’nin. Cumhuriyet kurumlarını Gülen ile Erdoğan’ın nasıl da kol kola yıktığını anlatsana millete... ABD politikalarını nasıl kayıtsız, koşulsuz uyguladıklarını eleştirsene... Bir tespihin iadesi mi kusur?
            Bir kişinin muhterem olması, yani saygıyı hak etmesi için yalnızca Türkiye Cumhuriyeti nüfus kağıdı taşıması yeterli mi? ABD ve İsrail’in piyonu ol. Türkiye’de Cumhuriyet’i yık. Ortadoğu’yu kana bula. Toplumu böl. Ondan sonra böylesi birini, yurttaşımdır diye “muhterem” diye analım, öyle mi?
            Vahdettin’in nüfus kağıdında ne yazıyordu? Ya Damat Ferit’in, Ali Kemal’in, Öcalan’ın nüfus cüzdanında ne yazıyor?  
            Gülen’i ve Cemaat’ni savunmak bir CHP’linin işi değil. Bir CHP’linin görevi bu Ortaçağ yapılanmaları ve ABD işbirlikçileriyle mücadele etmektir. Hem de sonuna kadar. Önce CHP’nin tarihsel misyonunu bilmeli.
            Emperyalizmle, Ortaçağ kurumlarıyla mücadele etmeyen bir CHP’li olur mu? Hele onları savunmak, Atatürk’ün partisinin bir adayına yakışır mı?
Cemaat’in CHP’ye oy vereceğini düşünmek saflıktır. Adında Cumhuriyet ve kurucusu Atatürk olan bir partiye; emperyalizmin güdümüne giren, Ortaçağ özlemiyle yanıp tutuşan hiçbir grup y da kişi oy vermez. Adamların tek amacı Cumhuriyet’i yıkmak zaten. İnsan yıkacağı şeyi destekler mi?
Adil Hacıömeroğlu
27 Şubat 2014


4 yorum:

  1. '' Emperyalizmle, Ortaçağ kurumlarıyla mücadele etmeyen bir CHP’li olur mu? Hele onları savunmak, Atatürk’ün partisinin bir adayına yakışır mı? '' sözleri , Sayın A. Haciömeroğlu'nun bu yazısının özetidir diyebiliriz. Atatürk'e ; Atatürk ilke ve devrimlerine ; laik cumhuriyetimize düşmanlığı kanıtlanmış birini , Fethullah Gülen'i , savunmak bir CHP üyesine , adayına yakışmaz gerçekten. Bu konuda , parti disiplininin işletilmesi gerekir. Teşekkürler!

    YanıtlaSil
  2. Durum o kadar ciddi , kokular var..YCHP'liler , Kılıçdaroğlu anlamamazlıktan ,duymamazlıktan geliyor..Düşündürücü..!Karşı taraf anlaşılmaz değil ,zikri - fikri aşikar.Yaptıkları , yapacakları aleni..Cemaat -AKP aile..Şu an aile içinde iki temel konuda çatışma var..Her an barışabilirler de , boşanabilirler de..Sarıgül ve Kılıçdaroğlu CHP içinde doğru insanlar değil..Herkesin , Ulusalcıların Sarıgül ve Kılıçdaroğlu'nun CHP içinden gitmesi için uğraş vermesi görevi olmalıdır..CHP acilen özüne ve halka dönmelidir.Kılıçdaroğlu susulmayacak zamanlarda sustu , meydanları boş bıraktı bütün kaleler zaptedildi..Şimdi de her konuşması yanlış..Konuştukça RTE daha da güçleniyor. Neden acaba..? Cemaatten medet umanlar Cumhuriyet'in ve Ülkenin yok oluşuna en büyük hizmeti etmiş olurlar..Bu Ülkeye sahip çıkmazsak RTE'ın yaptıkları az bile..NOT : DEVLETİ ORDU KORUR.ORDUYU MİLLET KORUR..ORDU-MİLLET EL-ELE..

    YanıtlaSil
  3. cemaatçiyim ve izmirde chp ye oy vericez

    YanıtlaSil
  4. CHP oylarının hala ezici şekilde artıramıyor .13 yıldır (DSPnin bölünmesi ve 2002 seçimlerinden önce) tam tersine kemal derviş,soros , tesev vs ve orta çağ düşüncesini hoş görmeyle sağlayacağına inandırılıyor. Makas Değiştirmesi gerek YÖN belirlendi ama GELMEKLE GELMEMEK ARASINDA kalmış durumda. Av Uğur Efil

    YanıtlaSil