TR 705’İN TEHDİDİNE SUSANLAR

                                          
9 Şubat 2014 günü... CHP parti meclisi toplantısı var. Belediye başkan adayları belirlenecek. Bazı ilçeler, üst yöneticilerce adeta parsellenmiş durumda. Yani halk diliyle söylersek her adayın bir dayısı var. Dayısı olmayan, Allah’a emanet...
TR 705 kodlu CİA’nın haber elemanı, CHP’li olmayan genel başkan yardımcısı, İzmir Konak’ta bir adayın arkasında durmakta. Ayni ilin milletvekili Aytun Çıray, bu adaya karşı. TR 705, Çıray’ı tehdit ediyor, PM’de karşı çıkmasın diye. “Alırım seni ayaklarımın altına.” diyerek bağırıyor CİA elemanı.
Yani anlayacağınız aday belirlemede tehdit ve sindirme de bir yöntem. Hem de demokrasinin tüm kurallarıyla işlemesi gereken CHP’nin Parti Meclisi’nde... Hani özgür irade?
CİA’nın kod numarası verdiği kişinin olduğu yerde demokrasi olur mu? PKK avukatından düşünce özgürlüğüne saygı beklenir mi?
Peki, TR 705 tehditler savururken PM’nin diğer üyeleri ne yapıyorlar? Genel Başkan ne işle uğraşıyor? PM’de Genel Başkan dâhil, altmış bir kişi var. CİA haber elemanını çıkarırsak altmış kişi. Sayın Çıray mağdur onu da çıkaralım. Elli dokuz kişi...
Bu elli dokuz kişi ne yapar? Tehditle terör estirilirken PM’de, onlar bir insan olarak nasıl duyarsız kalabilirler?
Tehditlere susanlar, Türkiye’yi yönetebilirler mi yarın? Hele Kurtuluş Savaşı’nı vermiş bir partinin yöneticileri tehdide boyun eğer mi? 
Erdemli kişi kendisi değil, başkası haksızlığa uğradığında ayağa kalkan, susmayan kişidir. Bu unutulmamalı...
Parti Meclisi üyeleri, siz, bu tehditlere kulak tıkayarak zalimin yanında yer aldınız. Mazlumu koruyamadınız. Haklının yanında cesaretle yer alamadınız. Yazıklar olsun sizlere!
Şimdi çıkıp ortaya diyeceksiniz ki “Bu halk bize niye oy vermiyor?” tehditlere boyun eğen zavallılara kim güvenir?
                                                                       Adil Hacıömeroğlu
                                                                       11 Şubat 2014


1 yorum:

  1. Devleti ve demokrasiyi kuran parti olarak CHP , günümüzde aday belirlemede DEMOKRATİK yolu terkediyor ; bir de tehdide boyun eğiyor !.. Erdemli tutumdan uzak bu durumu ortaya koyan eleştirel uyarı yazısı bu..Tşkkr ÖZGEN KARA

    YanıtlaSil