BÖLÜCÜLERE OY İSTEYEN CHP’Lİ VEKİL

                       
Seçim propagandaları tam gaz sürmekte. İktidarla muhalefet alanlarda birbirlerine ağza alınmayacak sözler söylemekte. Karşılıklı suçlamalar tavan yapmakta.
Mart ayının tam ortasındayız. Parti üyeleri harıl harıl çalışmakta. Herkes bir oyun neler götürüp getireceğinin farkında. Tam da bu anda gündeme CHP Milletvekili Binnaz Toprak geliyor.
Binnaz Hoca Twitter’da “AKP İstanbul ve Ankara’yı kaybederse genel seçimleri de kaybeder. Oyları bölmeyelim. Kazanamayacak adaya oy, AKP’ye yarıyor.” diye bir ileti paylaşıyor. Bu sözleri, Ağrılı bir yurttaşımız da okuyor.
Ne de olsa “Yetmez, ama evetçi...” politikayı iyi bilir(!) Binnaz Hoca. Ağrılı bir yurttaş, Binnaz Hanım’a akıl danışıyor. “Ağrı’da kime oy vereyim?” diyor.
Binnaz Toprak yanıt veriyor. “Bu durumda tavsiyem tabi ki HDP.” diyor Hoca. Güler misin, ağlar mısın bu duruma? Bu sözü nereden tutsan elinde kalıyor.
Öncelikle şunu söyleyelim ki, Ağrı’da HDP seçime girmiyor. HDP, BDP’nin Doğu ve Güneydoğu bölgeleri dışındaki uzantısı. Yani bölücülüğün sözde solla soslanmış biçimi. Binnaz Toprak,  ya HDP’nin ne amaçla kurulduğunun farkında değil ya da Ağrı’nın hangi bölgede yer aldığını bilmiyor.
Binnaz Hoca’nın bilinçaltında bölücülere sempati var. “Oy vermek” söz konusu olunca usuna ilk gelen bölücü parti “Yetmez, ama evetçi” vekilin. Eli alışmamış ki CHP’ye oy vermeye. Dilinde olmadı ki CHP hiç. Anayasa değişikliği olur, AKP ile aynı safta. Seçim olur, bölücü partiyi önerir seçmene.  
Şimdi CHP, 30 Mart seçimlerini nasıl kazansın? Kendi vekili, seçmene başka partilere “Oy ver!” diyorsa CHP’nin tabanında AKP’yi yıkmak için çırpınan yurttaş ne yapsın?
“Yetmez, ama evetçi” vekilin bu “tavsiyesi” hem CHP örgütüne hem de kendisine oy veren yurttaşlara büyük saygısızlık. İnsanların emeğini hiçe saymak bu.
Düşünüyorum da CHP’de seçilmiş durumda olan kaç milletvekili, kaç belediye başkanı, kaç meclis üyesi bugüne kadar bir kez olsun altıoka evet mührü basmıştır? 30 Mart seçimlerinde belediye meclisi listelerinde olup da CHP’ye oy vermeyecek kaç kişi vardır acaba? Acaba CHP’de Binnaz Toprak gibi seçmene, başka partilere “oy verme tavsiyesinde” bulunan başka vekiller de var mı? Benim gibi birçok yurttaşın, özellikle de CHP üyesinin büyük merakıdır bu...
                                                                       Adil Hacıömeroğlu

                                                                       16 Mart 2014

1 yorum:

  1. '' Şimdi CHP, 30 Mart seçimlerini nasıl kazansın? Kendi vekili, seçmene başka partilere “Oy ver!” diyorsa CHP’nin tabanında AKP’yi yıkmak için çırpınan yurttaş ne yapsın? '' Tümcelerinde , CHP tabanı ile milletvekilinin çelişkisi ortaya konulmuş. Bölücülere yönelen vekil de CHP 'de yer aldığından , çelişki daha da büyüyor. Atatürk'ün kurduğu partinin , tabanda yarattığı bu düş kırıklığının anlatımıdır bu yazı. Teşekkürler Sayın A. Haciömeroğlu ! ÖZGEN KARA

    YanıtlaSil