CEMAAT’İN NE OLDUĞUNU ANLAMAYANLARA


10 Mart 2014... Yurtseverleri tutuklamakla ünlü Silivri’nin 13. Ağır Ceza Mahkemesi sabahleyin tutuklulardan tahliye dilekçesi istiyor. Ne güzel... Silivri mahkemesinin imana geldiğini düşündürten bir adım.
Tutuklular, dilekçeleri veriyorlar mahkemeye, çoğunun avukatı yokken. Bu da güzel... Mahkeme, tahliye taleplerini reddediyor. Bu konuda tek yetkilinin kendisi olduğunu da belirterek.
Özel yetkili mahkemeler kalktı mı? Kalktı. Peki, 13.Ağır Ceza’nın görevi bitti mi? Bitti... O zaman gelin güvey olmak niye? İşte, bütün mesele burada...
Yasal olarak ortadan kalkmış mahkeme, “TBMM, beni ortadan kaldıramaz.” demekte. Kim kaldırır? HSYK...
HSYK, yanıtlıyor mahkemeyi. “Siz yoksunuz, yetkisizsiniz, ortadan kalktınız.” demekte. Ancak 13.Ağır Ceza direnmekte... Yasa koyucuyu reddetmekte. TBMM’yi yok saymakta. Kendini, TBMM yerine koymakta. Milli irade benim, demekte. Devletin tüm yetkilerini kendi görevi saymakta. Bu anlayışta, halk yok! Millet iradesi yok! Yasalara saygı yok! Erkler ayrımının ne olduğunu bilmek, yok!
Yargıyı ele geçiren Cemaat, devletin sahibi saymakta kendini. TSK’ya ve Cumhuriyetçi aydınlara kumpasın sürmesini istemekte. Hukukun işlemesi, Cemaat yargısını korkutmakta.
Dünyanın hiçbir yerinde, en geri ülkeler de dâhil olmak üzere böylesine bir hukuk garabeti yaşanmamıştır. Bunun nedeni, cemaatleşen yargıdır. Yargıda ve emniyette Cemaat’i göremeyen Kemal Kılıçdaroğlu’na, 17 Aralık’tan bu yana F Örgütünü eleştirmemek için özen gösteren CHP ve MHP yöneticilerine nasıl bir canavara göz yumduklarını anımsatmak isterim.
“Cemaat nedir?” diyenlere... Cemaat, 13. Ağır Ceza’dır. Açın gözünüzü iyi bakın, neler göreceksiniz?
                                                           Adil Hacıömeroğlu
                                                           10 Mart 2014



1 yorum:

  1. // “Cemaat nedir?” diyenlere... Cemaat, 13. Ağır Ceza’dır. Açın gözünüzü iyi bakın, neler göreceksiniz? //
    Yazının anadüşüncesini içeren tümce bu. TBMM ' de kaldırılmasını da içine sindiremeyen CEMAATİN ZORBA mahkemesi ; tahliyeleri engellemek için direniyor ; traji-komik durumla karşılaşıyoruz . Ancak ; muhalefet , bunlara gereken tepkiyi göstermiyor ; AKP ile uğraşırken , cemaatin oyununa gelebilecek konuma giriyor. Konunun ayrıntıları Sayın A. Haciömeroğlu'nun yazısında. Teşekkürler! ÖZGEN KARA

    YanıtlaSil