DİKTATÖR BUYURDU, TWİTTER KAPATILDI

                        
20 Mart günü RTE, Bursa’da avazı çıktığı kadar bağırıyor. Sosyal paylaşım sitelerini, yeni düşman olarak ilan ediyor Bursa Gökdere Meydanı’nda.
“Şimdi bakın uluslararası komplolar bu işin içinde. Çok ilginç... Bu Twitterlar falan var ya, şimdi mahkeme kararı çıktı. Twitter falan hepsinin kökünü kazıyacağız. Evet, evet hepsini... Efendim, işte uluslararası camia şöyle, der; hiç beni ilgilendirmiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gücünü görecekler. Bunun özgürlükle alakası yok. Özgürlük, birinin mahremine girmek değildir. Özgürlük, devletin sırlarını bu tür kanallarla uluslararası yerlere fitnelemek, sufle etmek değildir.” demekte RTE. Tabi, onu dinleyenlerden bazıları Twitter’ı insan sanıyorlardır. İçimize girmiş bir yabancı...
RTE’nin sosyal medya düşmanlığının nedeni ne? Neden aylardır sosyal medya ile kavga etmekte?
Gazete ve televizyonlar; tehdit, şantaj, ticari bağlantılar, yandaşlık ilişkisiyle sindirilmiş durumda. Doğru dürüst muhalefet eden, gerçekleri yazıp söyleyen basın kuruluşu çok az. Halk da muhalefetini sosyal medya üzerinden yapmaya başladı. Bu da iktidarı rahatsız etmekte.
AKP Hükümetinin yolsuzluklarını, yasadışı işlerinin dinleme kayıtları, daha çok Twitter ile duyurulmakta. Böylece halk, AKP’nin gerçek yüzünü görmekte. Dudak uçuklatacak yolsuzluk ilişkileri duyuruldu Twitter yoluyla. Din bezirgânlarının, İslam’a karşı saygısızlıkları ortaya çıkarıldı.
RTE, yukarıdaki sözleriyle açıklanan ses kayıtlarının gerçek olduğunu da kabul etmekte. Oğlu ve yakınlarıyla konuşmasını “mahrem” olarak nitelemekte. Evet, doğrudur. CHP ve MHP yöneticilerinin mahremlerine girildiği zaman neden esip gürlemedin ey Tayyip? Seninki mahrem de onlarınki namahrem miydi?
Rüşvet almak, yolsuzluk yapmak, eski bir bakanın İslam’a hakaret etmesi, THY’nin Nijerya’ya yasadışı yolla silah göndermesi, bir başbakanın oğluna evdeki paraları sıfırlatması, bir banka müdürünün paraları kutulaması, bakan çocuklarının evlerinde para kasalarının bulunması devlet sırrı değildir. Bunların olması, hele devlet sorumluluğunu üstlenmiş kişilerce yapılması ayıptır, emanete hıyanettir.
Diktatör, Twitter’ın kökünün kazınmasını buyurdu, mahkeme karar verdi. Şimdi kalkıp birileri, Türkiye’de hukukun varlığından söz ederse ona ancak gülünür.
İnsanların ifade özgürlüğünü, iletişim hakkını kısıtlamak, engellemek ancak diktatörlüklerde olur.
Peki, diktatörler neden yasaklar uygular? Korktukları için... Korktukça saldırganlaşır diktatörler. Saldırganlaştıkça da dengelerini yitirirler. Suçüstü yakalanan diktatörün; her şeyi yasaklayarak gizli işlerini, yolsuzluklarını, yasadışı uygulamalarını saklamaktır asıl amacı. İstediğin kadar yasak getir. İstediğin kadar bağır çağır.
İstediğin kadar renkli yalanlarla süsle kirini. Kir, kirdir. Tüm diktatörler gibi siyaset çöplüğündeki yerini alacaksın. Yıkılıp hesap vereceksin.
                                                           Adil Hacıömeroğlu
                                                           21 Mart 2014


1 yorum:

  1. İktidarda ve yandaşlarında görülen rüşvet , hırsızlık , yolsuzluk , soygun gibi yüz kızartıcı suçların medyada verilmesi , RTE 'nin baskı ve tehditleriyle engellenince ; bu suç eylemleri SOSYAL MEDYA aracılığı ile halka duyuruluyordu. Buna İLETİŞİME engel olamayan RTE , anlaşılan '' YANDAŞ '' yargıçların çıkardığı kararla TWTTER ERİŞİMİNİ ENGELLEDİ. Dünyada benzeri görülmemiş yüz kızartıcı eylemlerini böylece halktan gizleyeceğini düşünüyor. İşte bu konuya değinen yazısını bizlerle paylaşıyor Sayın A. Haciömeroğlu..Teşekkürler! ÖZGEN KARA

    YanıtlaSil