BAK AHMET, CUMHURİYET FAZİLETTİR?

                                 

Hürriyet Gazetesi’nin köşe yazıcılarından Ahmet Hakan, 8 Nisan 2014 günü “Ulusalcıların CHP’si Yüzde kaç Oy Alırdı?” başlıklı bir yazı yazdı. Yazı, Cumhuriyet’e ve kurucularına karşı iftiralarla dolu.
Kişi bilgisiz olabilir, kendi düşüncesinden olmayanlara düşman da olabilir; ancak iftira atamaz, yalanla bir dönemi karalayamaz.
Yazının ilk bölümünde YCHP’yi kendince değerlendirmekte Hakan. CHP’nin aday göstermedeki ilkesizliğini övmekte. Laiklikten ayrılmasını, açılıma (bölücülüğe) destek vermesini, sağa açılmasını, muhafazakârlığa göz kırpmasını beğenmekte köşe yazıcısı.
Ahmet Hakan’ın hoşuna giden şey, YCHP’nin kendi çizgisine (AKP çizgisine) yaklaşması. Yani Atatürk ve Cumhuriyet düşüncesinden uzaklaşması. Peki, YCHP’yi bu kadar beğendiğine göre oyunu da vermiştir gönül rahatlığıyla! AKP’nin köşe yazıcıları YCHP’ye yön gösterirler, fakat desteklerini Tayyip’ten esirgemezler.
Hakan, “CHP’nin bu yepyeni yoldan sapmamasını” önererek “Bu yolun bir seçimlik” olmamasını dilemekte. Bu konuda YCHP yönetimine “cesaret” telkin etmekte.
Şimdi gelelim yazının asıl bölümüne.
“Hele CHP bu yola saptı ve yenildi, diyen ‘ulusalcı takım’a hiç aldırış edilmemelidir.
Dindara düşman.
           Kürt’e düşman.
Özgürlüğe düşman.
Dünyaya düşman.
‘Ulusalcı takım’ın gösterdiği yoldan gidildiği takdirde...
Bırakın seçim galibiyetini falan...
Tarihin çöp sepetine fırlatılmak kaçınılmaz olur.” demekte Ahmet Hakan.
Öncelikle köşelemecinin dilindeki küçümseyici anlatımı kınadığımı belirteyim. “Ulusalcı takım” ne demek Hakan? Ulusalcılardan kastettiğin Atatürkçüler, Cumhuriyetçiler... Yani Mustafa Kemal’in askerleri... Cumhuriyet’i, bağımsızlığı, çağdaşlığı savunmak suç mu Ahmet? Şunu bil ki Cumhuriyet olmasaydı Hürriyet gibi bir gazetede köşe tutamazdın sen.
Bir de “falan” sözcüğünü çok kullanmaktasın neden acaba? Sana önerim, yetersiz olan sözcük dağarcığını biraz geliştirmen.
Ulusalcılar dindara mı, yoksa dini kullananlara mı? Dini; siyasete, ticarete alet edenlere düşmandır Türkiye’nin aydınlık insanları. Dinsel kuralları saptırarak kendi hayvani isteklerini tatmin etmek için çocuk gelinlere evlenenlere düşmandır ulusalcılar. Şunu iyi bil ki Ahmet, ulusalcılar olmasaydı 1919’da, sen ezan sesi dinleyemezdin bugün.
“Kürt’e düşmanlıktan” söz etmektesin. Kürt’ e düşman arıyorsan çevrene bak! “Açılım, saçılım” diyerek Kürt kardeşlerimizi emperyalist projelere kurban edenleri iyi gör. Gör ki Türk Milletini bölüp parçalayanları anla. Tabi anlayabilirsen...
Özgürlük düşmanı mı arıyorsun Ahmet? Sosyal medyayı kapatanlara bak! Tarafsız Bölge programında, sana telefon bağlantısıyla ayar vermeye çalışanları görmüyor musun yoksa? Uludere’de yaşamları bombalarla sona erenler ne kadar özgür? Haziran direnişinde özgürlüğün yarasaları nasıl kudurttuğunu fark etmedin mi?
Çok komiksin sen Ahmet... Bak, sana dünyaya düşman olan birini anlatacağım, anla bakalım, kim? Mısır, Suriye, İran, Irak, Lübnan’la düşman. Hatta örtülü bir savaş içinde... Rusya ile pamuk ipliğine bağlı ilişki içinde... AB ülkelerinde dalga geçilen bir diktatör. Afrika’daki iç savaşlara silah tardımı yapan bir politikacı. Bu arada kardeşinin de El Beşir olduğunu söyleyeyim, unutmadan. Tanıdın mı dünyaya, insanlığa ve kendi halkına düşman olan bu siyasetçiyi?
Sen ve senin gibi düşünenler, dünyayı ABD’den ibaret sanırsınız. Ulusalcılar bağımsızlık sevdalısı olduklarından ABD emperyalizmine düşmandırlar. Bunu senin anlaman çok zor biliyorum, ama yine de söyleyeyim. Dünyada yedi tane kıta var, iki yüze yakında ülke. ABD bunlardan yalnızca biri.
Demem odur ki Ahmet, senin CHP aşkın gözlerimi yaşarttı. CHP’nin başarılı olmasını ne çok istermişsin? Şaşırttın beni...
Senin neden böyle bir yazı yazdığının da farkındayım. 17 Aralık sonrası AKP’yi yıkılacak sandın, birkaç yazı yazdın iktidar partisi aleyhine. Nedense demokratlığın(!) tuttu birden bire. Bu yazılarında Cemaat’e yanaştırdın yağ tankerini. Baktın ki durum değişmedi. Her şey eski tas, eski hamam... Ulusalcılara yüklendin ki diktatörün yeniden gözüne giresin. Uyanıksın ya... Nişantaşı yaşamından uzaklaşırım, diye ödün koptu değil mi?
İçin imam hatip, dışın Nişantaşı... Açıkçası kartal yürüyüşlü karga gibisin... Ne isen o ol.
Bak Ahmet, “Cumhuriyet fazilettir.” herkeste bulunmaz.
                                                           Adil Hacıömeroğlu
                                                           9 Nisan 2014




4 yorum:

  1. Ahmet Hakan'ın köşe yazısındaki saptırıcı , iftiracı ; ulusal değerleri ve cumhuriyet kazanımlarını karalayıcı yazısının eleştirisi bu. Bir de , Ahmet Hakan'ın ; YCHP 'nin laiklikten , Atatürkçülükten uzaklaşmasını , ödün vermesini destekler özellikte yazmasına dikkat çekerek ; bu oyun karşısında uyarısını yapmaktadır Sayın A. Haciömeroğlu. Teşekkürler !.. ÖZGEN KARA

    YanıtlaSil
  2. okkalı bi tokat oldu bence...teşekkürler A.Hacıömeroğlu...

    YanıtlaSil
  3. Ahmet Hakan gibiler ülke zararına olan her hareketin arkasındadırlar. Çök iyi bir siyasi kürtçüdür.

    YanıtlaSil
  4. “Cumhuriyet ahlak üstünlüğüne dayanan bir yönetimdir.Cumhuriyet erdemdir”Yaşasın CUMHURİYET🇹🇷🇹🇷♥️♥️Cumhuriyet’im ..
    Anadolu’muzun her karışında tüm yollar Cumhuriyet’e çıkar .
    Atamıza ve tüm şehitlerimize minnetle ruhları şad olsun.🇹🇷🇹🇷Adil hocam nefesinize , yüreğinize sağlık , var olunuz.✍️👏🙏🏻👩🍀🌺Fulya Kırımoğlu

    YanıtlaSil