CHP, AYNI ÇUKURA BİR DAHA DÜŞMEMELİ


30 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin yenilgisinin en büyük nedenlerinden biri, Cemaat’le ittifak yaptığı algısının kamuoyunda yerleşmiş olmasıdır. Kendi gücüyle değil de Cemaat’in ses kayıtlarıyla AKP’yi yeneceğini düşünen CHP yönetimi büyük bir hayal kırıklığına uğradı.
30 Mart geride kaldı. Geleceğe bakmak gerek artık. 30 Mart, deneyimlerle dolu ders alınması gereken bir seçim. Kişiler ve kurumlar yenilgilerden gerekli dersi alırlarsa gelecekte büyük utkuların kahramanları olabilirler. Yeter ki doğru değerlendirme yapacak bir aklın egemen olması gerek.
Atalarımız “Deli bile düştüğü çukura iki kere düşmez.” demiş. Ne kadar güzel bir söz. Tabi yaşamdan, yanlışlardan ders almasını bilenler için... Aynı hataların yenilenmesi, yaşamdan ve yanlışlardan ders alınmamasını gösterir. Bu nedenle CHP, 30 Mart’taki stratejik yanlışları yapmamalı cumhurbaşkanlığı seçimlerinde. AKP’nin algı yönetimi oyununa gelmemeli. Kısacası AKP’nin açtığı çukura düşmemeli.
Gül’ün açıklamasından sonra AKP yandaşları, cumhurbaşkanlığı seçiminin Abdullah Gül’le Erdoğan arasında geçeceği algısını yaratmak için kolları sıvamış durumdalar. Televizyon ve gazetelerdeki tüm tartışmalar bu doğrultuda yönlendirilmekte. CHP yöneticileri de bu tartışmaların içine çekilmek istenmekte. Dün Cemaat’le ilişkilendirilen CHP, bugün de Abdullah Gül’le ittifak yapmış gibi gösterilme çabası var. Daha önce bazı CHP yöneticilerinin Gül lehinde talihsiz bazı demeçleri olmuştu. Peki, CHP yöneticileri bu tuzağa düşerler mi?
CHP’nin, Türkiye ortalamasının altında kültür düzeyine sahip bazı yöneticileri bu konuda hevesli olduklarını göstermekte. Kendilerine uzatılan her mikrofona konuşmak zorunda hisseden bu yöneticiler, AKP’nin tuzaklarına kolayca düşmekteler. Ne yazık ki CHP’nin üst düzey yöneticilerinin çoğunda olayları, siyasal gelişmeleri, düşünsel çatışmaları tahlil edecek yetenek, bilgi, kültür ve bakış açısı yok. Bu nedenle CHP yönetimi karar alarak bir strateji belirlemeli ve yöneticilerin uluorta açıklamaları önlenmeli.
CHP, RTE ile Gül arasındaki çekişmeye müdahil oldukça konunun kamuoyunda canlı tutulmasına yol açar. Bu da CHP adayının kazanma olasılığını azaltır. Konuyla ilgili CHP sorumlu davranmalı. Kişilerin egolarını tatmin etmek için basına açıklama yapma hastalıkları otanmalı. Cumhuriyet’in varlığı, korunması; kişilerin egolarının tatmin edilmesinden çok çok önemlidir. Bu iyice bilene...
                                                                       Adil Hacıömeroğlu
                                                                       19 Nisan 2014


3 yorum:

  1. y-chp çukurdan çıkabilecek mi ki yeniden çukura düşsün?
    Bu seçimin galibi, yazıda da söz edilen algı yönetimi ve algı yönetimi için televizyonlara çıkarılan çokbilmiş lafebeleridir.
    Söz söylemek ve sözünü dinletmek bir sanat olmuştur ve Türk halkı bu sanatı öğrenmelidir. Türk halkı kitle iletişim araçlarını elinde tutan lafebeleriyle mücadele tekniklerini öğrenmeli, örgütlenmeli ve siyasete girmelidir.

    YanıtlaSil
  2. Yerel seçimlerde F.Gülen cemaatinin tapelerini propaganda aracı yapıp , cemaatle ittifak etmiş gibi algı yaratan CHP , seçimin kaybedeni olmuştur. Şimdi A.Gül ile RTE arasında cumhurbaşkanlığı yarışı basın organlarında gösterilmekte ; CHP 'nin de bu tartışmaya katılması beklenmektedir. Buna katılmak , CHP ' nin yeniden bir yenilgisine yol açar.Halka güven verecek , birleştirici bir adayla gecikmeden cumhurbaşkanlığı seçimi propaganda çalışmalarına katılabilmeli CHP. Bu konudaki açıklama , uyarı ve önerilerini kapsayan yazısını bizlere sunmuş olan Sayın A. Haciömeroğlu'na teşekkürler! ÖZGEN KARA

    YanıtlaSil
  3. CHP vekillerini hangi kritere göre seçiyor?!.. Çok kızgınım çok..

    YanıtlaSil