KIŞKIRTICI SALDIRGAN


Madenci katliamından bir gün sonra başbakan Erdoğan, Soma’ya gitti. Gidiş ki ne gidiş...
Üç bin beş yüz polis... Sayısı bilinmeyen jandarma gücü... Sivil giyimli AKP fedaileri... Cenaze evine bir orduyla gidildiği ilk kez görülen bir şey.
Kimden korkuyorsun bu kadar? Kime ne yaptın da bu kadar korunma gereksinimi hissediyorsun? Yoksa bilinçaltında Soma katliamının sorumlusu olarak kendini mi görüyorsun? Suçluluk duygusuyla mı davranmaktasın? Somalıların da senin bu suçunu anladığını düşündüğünden midir senin asıl korkun?
Acıyı paylaşmaya mı gitti başbakan? Yoksa Somalılara daha çok eziyet etmek, acı vermek, onları üzmek için mi bu ziyareti yaptı?
Onlarca araçla kurtarma çalışmalarının yapıldığı maden ocağına gitmekteki amacın ne senin? Amacın can kurtarmak için çabalayan insanların işlerini mi engellemek? Senin fiyakalı ziyaretin yüzünden maden ocağında kaç cana ulaşılmadığının farkında mısın?
Canı yanan, ölümle cebelleşen insanları üzmek insanlık kitabının hangi sayfasında yazıyor ey Erdoğan? Taziye evine silahlı, külahlı gidildiği hangi gelenekte var ey başbakan?
Doğal olarak RTE ve yanındakiler Soma’da protesto edildi. Erdoğan demokrat bir lider olsaydı, anlayışla karşılardı halkın feryadını. Ama kibir abidesi şişkin kişilikli diktatör, halkla kavga etme yolunu seçti. Tüm diktatörlerin yaptığı gibi...
Soma’da, kendisini protesto eden bir yurttaşa: “Başbakana yuh çekersen, tokadı yersin.” demekte Erdoğan. Bu sözüyle korumalarına, yanındaki AKP fedailerine halka saldırma buyruğunu vermekte. Kısacası, saldırganları kışkırtmakta başbakan. Bu nedenle Soma’daki AKP saldırganlığının sorumlusu, suçlusu Erdoğan’dır. Çünkü saldırı işareti ondan gelmiştir.
RTE’nin kışkırtmasıyla yere düşen yurttaşı tekmeliyor başbakanın danışmanı. Oysa Türk Milleti düşene el kaldırmaz, tersine elinden tutup kaldırır onu yerden. Sizler bu önemli Türk geleneğini bilmediğinize göre hangi millettensiniz? Hangi halk düşmanı gücün uzaktan kumandalı tokadısınız?
RTE, korumalarını peşine takarak bir yurttaşı tokatladı. O yurttaş ki AKP baskısı nedeniyle yediği tokadı itiraf edemedi. Çünkü doğruyu söylerse başına nelerin geleceğinin farkında. AKP faşizminin baskısı yürekleri, beyinleri tutsaklaştırmakta. Dünyada pek görülmeyen bir biçimde bir başbakan, yurttaşını tokatlamakta.
Türkiye topraklarında bugüne kadar cenaze evinde, yas tutan insanlara saldırı görülmemiş bir şey. İnsan, düşmanın cenazesinde bile olay çıkarmaz. Ölüye de yas tutana da saygı gösterilir. Bu toprakların gelenekleri böyle. Zaten insanlık da bunu gerektirir.
RTE, Soma’daki tavırlarıyla hem kışkırtıcı oldu, hem de saldırgan. Halkına düşman birisinden başbakan olur mu bir ülkeye?
RTE’in Soma’ya gidişinde halka yapılan zulmü, işgalci Yunanlılar bile yapmadı o topraklara. O gün orada yaşananlar, Yunan mezaliminden sonraki en büyük zulümdür Somalılara.
Sen, ey diktatör 1919’da işgal güçlerinin yaptığı zulmü yeniden yapmandaki amacın ne? Nedir senin bu halka yaptığın eziyetin nedeni? Belleğinde yerleşen hangi intikam ateşi, seni böyle bir zulmün faili yaptı? Hadi, söyle bakalım, bu halkı neden sevmiyor, bu milletten neden nefret ediyorsun?
                                                                       Adil Hacıömeroğlu
                                                                       16 Mayıs 2014



3 yorum:

  1. Soma'ya binleri bulan polis , jandarma ve koruma ordusuyla giden RTE , '' maden işçileri için ölüm mukadderdir . '' anlamlı söylemlerine karşı kendisini protesto eden halktan öç alma duygusuyla insanlara saldırmış , saldırı buyruğu vermiştir. RTE'nin bu tutumu da gelecekte başka protestolara , çatışmalara kışkırtma nedeni olacaktır.'' Rüzgâr eken fırtına biçer. '' örneği. Halkına bu denli düşmanca duruşu , öç alma duyguları olan bir başbakan , ancak diktatörler içinde görülmüştür. Bu konuda açıklamalarını ve uyarılarını ileten yazısı için Sayın A. Haciömeroğlu'na teşekkürler!
    ÖZGEN KARA

    YanıtlaSil
  2. Ne yazık ki... Tayyip zulüm yaptığını düşünmüyor. "O"nun halka zulüm yaptığını düşünen biz çapulcular .."O"na göre. Önemli olan: Zulme uğrayan halkın sesini çıkarması ve tercihlerini ona göre yapmaları..

    YanıtlaSil
  3. Ve sonraki seçimlerde, Soma’nın oyları akp ye gitti…
    Şükran Balekoğlu Yamak

    YanıtlaSil