AKP’LİLER NEDEN SUSKUN?


Ekmeleddin İhsanoğlu, çatı adayı olarak açıklandı açıklanalı AKP sözcülerinin suskunluğu ilgi çekmekte. AKP’nin ekran bülbülleri, bu konuda sorulan tüm soruları geçiştirmekteler. RTE, İhsanoğlu ile ilgili kendisine sorulan sorulara: “Önce adaylar bir kesinleşsin, ondan sonra konuşuruz.” biçiminde yanıtlar vermekte. Buna koşut olarak yandaş basın da İhsanoğlu’na fazla hücum etmemekte.

Peki, AKP sözcüleri neden suskun kalmaktalar? Bu sorunun yanıtı RTE’nin sözünde saklı. Adaylık kesinleşince hücum başlayacak dört koldan. Şimdi eleştiri bombardımana başlarlarsa aday geri çekilebilir. Yerine başka bir aday çıkarılabilir. Üstelik CHP ve MHP’li milletvekilleri imza atsınlar ki İhsanoğlu’nun adaylığına, Atatürkçü bir adayın çıkma olasılığı ortadan kalksın. Bir milletvekili yalnızca bir adayın altına imza atabiliyor. CHP ve MHP yönetimleri de tüm milletvekillerini İhsanoğlu’nun YSK’ya verilecek adaylık önerisine imza attırmaya çalışarak AKP’nin istediğini yapmaktalar bir nevi. Her iki muhalefet partisi, milletvekillerine baskı uygulayarak Cumhuriyet yanlısı bir adayın önünü kesmekteler.

RTE ve diğer AKP sözcüleri, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığına çok sevindiler. Çünkü yitirmekte oldukları cumhurbaşkanlığı seçiminin kendi lehlerine dönmesinin mutluluğu içindeler. Ne olur, ne olmaz bir ulusalcı aday çıkarsa AKP’nin bütün hesapları bozulur. Üstelik kazayla da olsa İhsanoğlu kazanırsa da AKP için değişen bir şey olmaz. İkinci bir Gül, Çankaya’ya çıkmış olur. İşte, bu nedenledir ki AKP sözcüleri ve yandaş medya suskun.

Adaylık sürecinin istedikleri gibi bitmesini beklemekteler. Adaylar kesinleştikten sonra tartışmalar alevlenecek. Bir yandan AKP sözcüleri diğer yandan yandaş ve merkez medya İhsanoğlu’na saldırıya geçecek. Bütün mesele, Cumhuriyet çizgisinde bir adayın çıkmasını önlemek. 

Zaten CHP ve MHP, AKP çizgisinden birini aday yaparak seçime havlu attılar en baştan. Çankaya’ya İslamcı birinin çıkması gerektiğini topluma söylemiş oldular. Bu, siyaseten iflasın göstergesi. Birçok kişi İhsanoğlu için yaz dinlencesini kesip oy kullanmayacağı için seçime katılma oranı düşük olacak. Bu nedenle de AKP adayı, ilk turda seçimi kazanacak. AKP istese böyle bir seçim sürecini oluşturamazdı.

AKP, İhsanoğlu’na yüklendiğinde Ekmeleddin Bey çoğu kez pasif kalacak. Bu nedenle zaman zaman CHP ve MHP sözcüleri devreye girmek zorunda kalacak ki bu da AKP’nin işine gelecek. Muhalefetin cumhurbaşkanı adayının kendini bile savunamadığı algısı kolayca topluma aşılanacak.

2002’den bu yana yapılan en gerilimsiz seçim kampanyası olacak 10 Ağustos. Sürekli gerilimlerden beslenen AKP, uzlaşmacı bir görünüm takınacak seçim propaganda döneminde. Bu da CHP ve MHP tabanlarını gevşetecek. Muhalefetteki rehavet havası, AKP’nin işini kolaylaştıracak.

Kimi zaman kişi, karşıtının tavrından doğru yolda olup olmadığını anlar. Eğer günlerdir AKP sözcüleri ve yandaş medya suskunsa oturup düşünmek gerek değil mi? Düşününce de bulursun nerede hata yaptığını. Bu hatanın rakibi nasıl rahatlattığını görünce bin kez kahrolursun...
                                                           
                                                                       Adil Hacıömeroğlu





1 yorum:

  1. DOSTU BU SEFERKI ANALIZIN GUZEL DEGIL.. HAKIKATLERI YANSITMAKTANSA VARSASYIM VE FALCILIK UZERINE OLMUS .. YANLIS ANLAMA ANALIZ KABILIYETINE HAYRAN OLDUGUM PEK COK YAYININ OLDU AMMA BU BUGUN ICIN COK ZAYIF BIR MAKALE

    YanıtlaSil