BAYRAK İNDİRİLDİ, SİZ NEREDESİNİZ?


8 Haziran 2014... Yer: Diyarbakır İkinci Hava Kuvveti Komutanlığı... Bir kara gündür Türk Ulusu için.
Kendi topraklarında, kendi göğünü selamlayan al bayrağı indirilmiştir direkten. Hem de onu korumak üzere yemin etmiş askerlerin gözleri önünde. Bir hain grubun alkışları arasında, bir kiralık el indirmiştir Türk bayrağını yere.
Şimdi siyasetçiler, uzun uzun tartışacaklar bayrağı kim indirdi diye. Herkes birbirini suçlayacak. Asker utanacak. Yurttaş öfkelenecek. Hain güruhu olayı yumuşatarak kendini, savunacak.
Diyarbakır’da bayrağı indiren kim, kimler?
Teröre karşı kahramanca çarpışan askerler uydurma gerekçelerle hapislere tıkanlar bayrağı siz indirdiniz. Türlü yalanlarla askeri halkın gözünden düşürüp teröriste övgüler düzenler bayrağı siz düşürdünüz yere. Asker kumpaslarla hapislere tıkılırken susan ey muhalefet, izleyici olan ey halk, bayrak senin yüzünden yerde...
Atatürk’e hakaret etmeyi özgürlük sanan AKP siyasetçisi bayrağı sen ayaklar altına aldırdın. Bre bilgisiz, bilmez misin Atatürk ile bayrak birbirinden ayrılmaz?
Atatürk’e ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarına katliamcı denildiğinde susan, kimi zaman da bölücü örgütle aynı dili kullanan ey gafil muhalefet Diyarbakır’da yere düşen bayrak senin gafletinin eseridir.
Kurtuluş Savaşı’nı inkâr edip küçümseyen, şehitleri yok sayan, ey dışa bağımlı AKP zihniyeti gönderden indirilen bayrak senin ihanetinle yerlerdedir. Açılım yapacağım diye teröristten demokrasi kahramanı yaratmak gibi bir ucubenin mimarı olduğun için bayrak gönderde değildir.
Andımız’ı kaldırırken okullardan, bayrağın dalgalanamayacağını düşünmedin mi ey ihanet şebekesi? Andımız kaldırılırken susanlar, bir adım önünüzü göremeyişinizin utancıyla eğin başınızı öne, ayıbınızla oturun yerinize...
“T.C.” simgesini devlet dairelerinin tabelalarından indiren ey millete düşman AKP zihniyeti, hiç düşünmedin mi bir devletin adı yoksa bayrağının da olmayacağını?
2 Eylül 2012 günü Beytüşşebab’ta, terörist cenazesi geçerken hainler tahrik olmasın diye Türk bayrağı, askeri lojmanların balkonundan indirilirken susan terörist sevici AKP ve uyumlu muhalefet, bugünleri siz hazırladınız.
Terörist öldürdü diye askeri yargılayan mahkeme sen ne yaptığının farkında mısın? Kahraman askerlere dava üstüne dava açan ey savcı sen kime hizmet ettiğini biliyor musun?
Dünyanın en kahraman ordusunun kolunu kanadını kıran ey AKP ve onun yargısı, bayrağı direkten indiren sizsiniz. Düşmanına karşı bir kartal yırtıcılığında olan ordunun pençelerini söküp kafes kuşuna dönüştürmek isteyen eşbaşkan ve şürekâsı bayrağı siz yere indirdiniz.
Şehit cenazelerini görmeyen, onları bir satırla olsun haber yapmayan ey basın bayrak inerken sen nerdesin? Her gün teröristin hakkını korurken askeri yerden yere çalan sahibinin sesi medya, bayrak indirilirken gönderden kıs kıs gülmektesin kara dehlizinde.
Bayrak; milletin birliğinin, vatanın bütünlüğünün simgesi... Bir ulusun onuru, namusu... Onu korumak ulusun her bireyinin görevi...
Ey Diyarbakır 2.Hava Kuvvet Komutanı, görevini yapmadın. Bir askerin cesaret ve kararlılığını gösteremedin, çıkar üniformanı, bırak görevini.
Ey Genelkurmay Başkanı, sen orduya da ulusa da yüksün. Aslanlardan oluşan bir ordunun başındaki ceylansın. Düşmana teslim oldun, bırak git artık!
Ey başbakan, sen değil misin adım adım Türkiye’yi bitiren. Türk Ulusunun başına bin bir belayı getiren sen değil misin? Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alan sen değil misin? Türkiye’nin bir bölümünü terör örgütüne teslim eden sen değil misin ey RTE? Kendi halkını, besleyip büyüttüğün El Kaideci teröristlere bombalayıp öldürten sen değil misin? “Açılım” diyerek ülkeyi paramparça eden sen değil misin? Milletin emanetine sahip çıkamadın. Milli iradeyi yok saydın. Milleti aldatıcı sözlerle, olup olmadık senaryolarla kandırdın. Milletin değerlerini hiçe saydın. Milletin onurunu ayaklar altına aldırdın. Milletin parasını yandaşa yağmalattın. İstifa et, git! Türk Milleti verdiğin zarar yeter! O bayrak Diyarbakır’da inmişse yere, sorumlusu sensin, sen...
Ey Cumhurbaşkanı! Sen ne iş yaparsın? Sen başkomutansın değil mi? Bayrak inerken yere sen nasıl oturmaktasın hala o koltukta? Ülkenin birliği yok olmaktaysa sen hangi cumhurun başısın? Milletinin birliğini koruyamıyorsan neden Çankaya’dasın?
Bir bayrak uğruna milyonlarca şehit verdik. Bayrağı korumak adına yollara düştük yorulmadan, korkmadan. Tarih, bayrağını korumak için nice vatan evladı kahramanlaştı. Bayrak için savaşımda vatan toprağı kutsallaştı. Ey devleti yönetenler! Ey gaflet içinde bugünlere gelmemize neden olanlar; bakın şehitlerimiz yattıkları yerden doğrulmaktalar... Neden mi? Yüzünüze tükürmek için... Elleriyle gaflet ve ihanetinizi boğmak için...
                                                                       Adil Hacıömeroğlu

                                                                       10 Haziran 2014

5 yorum:

  1. Çok damardan ve de çok sert oldu. Ama bunu anlaması gerekenlerin okuması gerekir de nerde.
    Tebrikler.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir yazı olmuş Adil bey. Adım adım Türkiye teslim ediliyor. Bayrağımız da kiralıklar tarafından indirildiğine göre namusumuz, onurumuz da ayaklar altına alındı. Türk askeri de etkisiz bir hale getirildi. Komutanlar boşuna hapislere tıkıldı. Bugünlere gelindi. Her yerde akp.nin yaptığı pislikler neticelenmeye başladı. IŞID Türkmenleri katletmeye başladı. Bunlar da IRAK'ta akp.nin verdiği izin neticesidir. Kıyamet başladı. Çok kötü günler göreceğiz.

    YanıtlaSil
  3. Aklı başında tüm yurttaşlarımızın öfkesine yol açan ; insanın '' yetti artık !..'' diyeceği bir '' MENFUR '' olay karşısındayız. Ulusal değerlerimizin en üstünü , varlığımızın simgesi ŞANLI BAYRAĞIMIZ indiriliyor ; iktidar sessiz!.. Halkın tepkisi artınca RTE, aklı sıra kurnazlıkla terör örgütü ve ( kendi sorumluluğunu gizleyerek ) sorumlu gördüğü kişiler hakkında tehdit edici birkaç tümce kullandı. Terör örgütüne ve yandaşlarına ; küresel emperyalizme şimdiye dek verdiği ödünler ; ordunun elini kolunu , kumpasla bağlaması ; ulusal kahramanları aşağılaması ; düşmanlık gösterileri yapanlara hak vermesi...gibi AKP ihanetlerinin birikimi bu sonucu doğurmuştur. Sayın A. Haciömeroğlu ; akıcı diliyle , titiz dil işçiliği ile yüreklere işleyen bir YERGİ YAZISI yazmış bu konuda. Teşekkürler!
    ÖZGEN KARA

    YanıtlaSil
  4. bu konuda ne yorum yazabilecegimi epeydir dusunuyorum ve bir turlu aklima bir sey gelmiyor. Tamamen caresiz hissediyorum kendimi. dusunce yoksunlugum yok ama duygularimi anlatacak kelimeler bulmakta zorlaniyorum. dusundukce gozlerimden yaslar geliyor. Guzelim Turkiyem bunlari mi yasayacakti diye soruyorum. Irak ta yasanan son gelismeler ve bu olaylar hepsi birbirine bagli. Hic bir sey tesaduf degil. Turkiyenin guzelim bir parcasinin koparilmasi an meselesi. Cok uzgunum!

    YanıtlaSil
  5. Bağımsızlığımızın , ulusal onurumuzun kurtuluşu için teslimiyetçi zihniyetten kurtulmamız gerek . Halkını , yurdunu öncelikli düşünen yönetime kavuşmamız gerek. Tşkkr Adil Bey , emeğinize sağlık.
    Oya Dereli

    YanıtlaSil