KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ YANILTMADI


Kılıçdaroğlu ve Bahçeli, türlü kesimlerle görüş alışverişi (!) yaptıktan sonra nihayet çatı adayını açıkladılar. Birçok kişinin açıklanan aday konusunda yanılmadığının farkındayım. Her iki liderin yaptıkları görüşmelerin göstermelik olduğu da ortada.

Görüşmeler neden mi göstermelik?

Kılıçdaroğlu TBMM’de bulunan yüz otuz, Bahçeli de elli iki milletvekilinin önüne birer kâğıt kalem koyup cumhurbaşkanı adaylarınız yazın deseydi; İhsanoğlu’nu genel başkanlar ve sırdaşları dışında kimse yazmazdı. Her iki parti örgütü, üyeleri arasında bir sormaca düzenleseydi Ekmeleddin İhsanoğlu adını yazacak birine rastlanmazdı. Halkın ezici çoğunluğunun işitmediği ve tanımadığı birini aday yapmak, AKP’nin ekmeğine yağ sürmektir.

Ekmeleddin İhsanoğlu adı yeni ortaya çıkmadı. Bahçeli, çatı önerisini yaptığında her iki liderin de aklında vardı. Anlaşılacağı üzere çatı, İhsanoğlu için oluşturuldu. Bu arada görüşülen siyasal parti liderleri, meslek odası ve demokratik kitle örgütü yöneticileri kullanıldılar bu iş için. Önceden belirlenen biri için kamuoyu oluşturuldu.

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli AKP’yi kurtaran kişiler olarak tarihteki yerlerini alacaklar.

Habur rezaletiyle erimekte olan AKP’yi halk oylamasında Kılıçdaroğlu’nun yanlış söylemleri kurtardı. 2011 genel seçimlerinde yanlış aday tercihleri ve AKP’yi taklit ederek CHP’ye seçim kaybettiren kişidir Kılıçdaroğlu. 2014 yerel seçimlerini acemilikler dizisiyle AKP’ye sunan da Kemal Bey’dir.

Bahçeli’ye gelince... AKP’nin her sıkıştığı kavşakta onu kurtaran kişidir. 2002’de erken seçim isteyerek AKP’yi iktidara oturtan Bahçeli’dir. Gül’ü Çankaya’ya oturtan da Bahçeli.

Hem Kılıçdaroğlu hem de Bahçeli, Haziran direnişinde AKP’yi kurtaran kişilerdir.
            
   CHP’nin Eskişehir’de yaptığı belediye başkanları toplantısında Kılıçdaroğlu, seçilecek cumhurbaşkanının niteliklerini sıralamakta. Her şey var. Bir tek Laik Cumhuriyet değerlerine uyumlu olmak yok. Laikliği savunmak unutulmuş. Laiklik olmadan Türkiye’de demokrasi olur mu? Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarıyla kafa buluyor o konuşmada. Oradaki belediye başkanlarına sorsanız cumhurbaşkanı adayı kim olsun? Bir kişi çıkıp da İhsanoğlu, demezdi.
           
         Ne CHP ne de MHP tabanının tanıdığı kişidir Ekmeleddin İhsanoğlu. Her iki parti tabanı da bu ismi heyecanla savunamayacak. Benimsenmeyen, yürekte ve bilinçte kabul görmeyen biri için parti tabanlarının seferber olması beklenemez. Bu da AKP adayının kolayca seçimi kazanmasına neden olur.
            
        CHP ve MHP çatı adayını açıkladıktan sonra Bakırköy’de bir sokakta yürüyordum. Otuz yaşlarında AKP’li olduğu belli olan bir genç, telefonda konuşuyordu kahkahalar atarak. Benim de işitebileceğim bir sesle: “Bizim adayımız Tayyip Erdoğan, CHP’ninki ise Recep Erdoğan. Adamlar bir aday bile çıkaramıyorlar karşımıza.” diyordu. Tanımadığım bu kişinin anlatımı, adayın toplumda nasıl algılandığının özeti.
            
         Ey Kılıçdaroğlu! Atatürk’ün iki büyük eserim dediği Cumhuriyet ve CHP’ye verdiğin zararlar yeter. Genel başkanlık senin işin değil. Parti yönetimine geldiğinden beri AKP’ye koltuk değneği olmaktasın. Ne Cumhuriyet değerlerini ne de CHP ilkelerini özümseyip benimsemiş birisin. Cumhuriyet’e de CHP’ye de zarar vermektesin. Yakışmıyorsun oturduğun koltuğa. Doksan beş yıllık bir partiyi oyuncak ettin kendine. Bırak, git!
            
           Ey CHP’li kardeşim, arkadaşım, yoldaşım!

Parti disiplinidir diye gözbebeğin CHP’ye, Cumhuriyet düşmanları yerleşirken sesini çıkarmadın. Milletvekilliklerine, belediye başkanlıklarına ismini cismini tanımadığın kişiler atandığında sustun.

Parti yönetimin; bilgisiz, kişisel ikbal arayıcıların, liberal soyguncuların, Atatürk düşmanlarının, ABD ajanlarının, bölücü sevicilerin işgaline uğradığında sabrettin, bekledin.

Cumhuriyet’imiz bir sabun gibi elimizden kayıp giderken ip cambazlarının aldatıcı sözlerine inandın.

Vatan bir işbirlikçi çeteyle talan edilirken susan parti yöneticine katlandın, destek verdin.

Millet parçalara ayrılırken gaflet içindeki parti sözcülerinin duyarsızlığıyla kahroldun.

Her seçimde yenilen partinin bu durumu yazgıymış gibi sunuldu sana. Yenilgiye alıştırıldın sessizce...

Deniz Baykal’a kaset operasyonu yapılırken RTE’nin yanındakilere “Kemal Bey için çalışma başlatın!” sözünü duymazdan geldin. “Kim bu Kemal Bey?” diye sormadın kendi kendine.

Atatürk sevgisi ve inancıyla siyasal savaşım veren yoldaşlarının yapıcı eleştirilerini yadırgadın çoğu zaman. “Partimizi eleştirmeyelim.” diyerek karşı çıktın her şeye.

Şimdi geldiğimiz noktada Genel Başkan Kılıçdaroğlu, sana sormadan senin kurultayda seçtiğin Parti Meclisi’ni hiçe sayarak aday açıklamakta. Unutma ki CHP’liler kapıkulu değildir. CHP, kapıkulluğunu yok eden partidir.

Sivas Kongresi’nde kurulan CHP’de Tıbbiyeli Hikmet gibi cesaret gösterecek yurtseverlerin, Cumhuriyet neferlerinin çıkacağına yürekten inanıyorum. Zaman Tıbbiyeli Hikmet olma zamanıdır. Atatürk’ün kılavuzluğunda bu topraklara aydınlığın ışığını getirdi CHP’miz. CHP’nin ışığı, Ortaçağ karanlığını dağıttı tükenmez şafaklarda. Şimdi, Ortaçağ karanlığına teslim mi olacağız, “parti disiplini” diyerek?

Ey CHP’li kardeşim, Bursa Nutku’nu anlamanın zamanı değil mi bu gün? Bugün, karanlığa karşı ışıklar yakmanın günü değil mi?

CHP’li özverili arkadaşım, dağ tepe demedin partinin adını yücelttin. Evinin başköşesine Atatürk’ün fotoğrafını astın. Sabah onunla uyandın, gece onunla uyudun. Türkiye kötüye gittiği zaman mavi gözlerinde aradın umarı.

Ey CHP’li yoldaşım; Kurtuluş Savaşı’nı yapan, Cumhuriyet’i kuran partinin müstevlilerin yönetiminde bulunmasına ne kadar daha katlanacaksın? Artık, partiye sahip çıkma zamanı gelmedi mi? Vatan parçalandığında, millet bölündüğünde parti de kalmayacak, farkında mısın?
                                                                       Adil Hacıömeroğlu
                                                                       17 Haziran 2014

            

5 yorum:

  1. Sn. Hacıömeroğlu,
    Kalemin benim de dün akşam bazı kişilerle paylaştığım duyguları yansıtıyor.

    Teşekkürler, yazılarını herzamanki gibi bekliyore olacağız.

    Saygılarımla,

    Şeref EREN

    YanıtlaSil
  2. ISTE YORUM ISTE TESPIT CHP LI SECMENLERIN BUNU YUTMAYACAGINDAN EMINDIM BU YAZIYLA DAHA DA RAHATLADIM
    ADNAN

    YanıtlaSil
  3. KILIÇDAROĞLU ve BAHÇELİ ; uzun görüşmeler sonunda bir aday açıkladılar ki '' dağ fare doğurdu . '' denecek sonuç. Onca sürede , 75 milyon içinde RTE' nin FOTOKOPİSİ denebilecek bir aday Ekmeleddin İhsanoğlu. AKP seçmeni ve diğer '' muhafazakâr '' nitelikli seçmen ; asıl dururken FOTOKOPİ'YE Mİ OY VERECEKLER ? Bu düşünülmemiş . Atatürkçü , laik bir aday bekleyen CHP seçmeni ne diyecek buna? Düşünülmemiş. AKP'nin istediği bir tablo şimdi karşımızda. Ve CHP'ye gönül verenlerin artık partiyi bir biçimde uyarma ve ayaklandırma zamanı şimdi. Bu konuların ayrıntılı anlatımı ile karşımızda Sayın A. Haciömeroğlu. Teşekkürler!
    ÖZGEN KARA

    YanıtlaSil
  4. Abd oldukça demokrat ülkedir.idam mahkumuna ölüm seçeneği sunuyor.İğnemi,ipmi,elektrikli sandalyemi vs vs ..Ekmeleddinmi,Recepmi ,Bdp mi?Al sana seçenekler ,seç seç beğen.Deniz Baykal ne durursun arkadas?20 İmza bulamayacak adam değilsin ,seçim masraflarını kimseden tek kuruş almadan karşılayamayacak adam değilsin.Sana kumpası kuranları ,seni nerede ise sokağa çıkamaz hale getiren güçleri çık ve paramparça et arkadas.Tek hareketin ile bu oyunu bozabilirsin.Ahir ömründe yap bir iyilik .İyliğide bırak ,seni bu yaşından sonra onurun ile alay edip ,rezil edenlere karşı ne susarsın.Paraysa paran var,taban ise tabanın var .Benim gibi bir adam bile Bdp ye tepki oyu vermeyi düşünürken sen çık aday ol ,bu tezgahı hemadamların kafasına geçir,hem tüm yurtseverlerin oyunu al.Hemde intikamını al.Bu oyunu bozabilecek yegane adamsın ve en büyük magdurlardan birisin.Kefenin cebi yok Sayın Baykal .Çık aday ol .Adaylığın hem Lambayı ,Hem Soroscuları,Hem Fetocuları altına kaçırtacaktır.Gayri sen bilirsin ,serveti onurunu koruyamayan lider olarak hafızamızda kalacaksın malesef..

    YanıtlaSil
  5. İktidarın, tabiri caizse ipliğini pazara çıkaran kitap Allah ile Aldatmak 'ın yazarı Prof.Dr.Yaşar Nuri Öztürk en uygun CB adayıdır.Gönül isterki AKP karşısındaki o son kalenin eli CB yetkileriyle donansın.Prof. YNÖ ün yöneteceği Köşk hem Türkiye'nin hem de tüm eksiklerine rağmen CHP 'nin devamının garantisidir.Aksi takdirde, hayat bizi, tüm ihmal ve eksilerimizin yüzümümüze hergün şamar gibi ineceği bir döneme sokacak...

    YanıtlaSil