KIŞANAK, SAKIK, TÜRK


Gültan Kışanak, Sırrı Sakık ve Ahmet Türk... PKK’nın siyasal uzantısı olan partilerin önemli politikacıları... Bölücü hareketin vitrininde uzun süredir yer almakta bu üç isim...
30 Mart seçimlerinde BDP’nin üç önemli siyasetçisi belediye başkanlıklarına aday yapıldı. Oysa genel siyasette, deneyimli kişiler daha çok önemliydi. Neden bu denli deneyimli üç siyasetçi, birer yerel yönetici olarak illeriyle sınırlı bölgelere gönderildiler? Üstelik BDP/HDP’nin TBMM’de kalabalık bir grubu da bulunmamakta. Üç milletvekilinin eksilmesi, böylesine küçük bir meclis grubu için önemli bir yitik.
PKK’nın genel siyasette çok gereksinimi olan siyasetçileri, yerele kaydırmasının asıl nedeni nedir? Bu sorunun yanıtını doğru vermek gerek.
AKP’nin ısrarla çıkardığı “bütün şehir” yasasının amacı ne? Burada amaç, özerk Türkiye’yi kurmak. RTE’nin ve yandaş basının ısrarla yeni seçilecek cumhurbaşkanının fiilen başkan olacağını söylemeleri boşuna değil. Başkanlık yönetimi, parlamenter sistemi ortadan kaldırır. Başkanlıkla yönetilen ülkelere bakıldığında hepsinde federatif yapılar karşımıza çıkar.
PKK’nın ısrarla üzerinde durduğu şey, özerkliktir. Özerklik, halka demokrasi gibi sunulmakta. Oysa özerklik, bölünmeye giden yoldur.
Bir yanda başkanlık için yanıp tutuşan Erdoğan... Diğer yanda özerlik için var gücünü ortaya koyan PKK. İşin aslına bakıldığında her iki kesimin de istediği aynı şey. RTE’nin cumhurbaşkanlığını kazanması için PKK’nın destek vermesi gerek. O zaman iki kesim anlaşmalı. Anlaşmaları zor değil. Çünkü ikisinin de istediği şey aynı. PKK, “Özerkliği ver; başkanlığı al!” demekte RTE’ye. Zaten başkanlığın temekli özerklik değil mi? O halde uzlaşmak kolay. Bu uzlaşma, son dakikaya bırakılamaz. AKP ve PKK, bu konudaki uzlaşmalarını çoktan yaptılar. Şu an onların birbirlerine karşı bazen suçlayıcı olan tartışmalarına bakmayın. Bu yapılan kayıkçı kavgası, halkın gözünü boyamak için.
Kışanak, Sakık ve Türk; yarın oluşturulmak istenen özerk bölgelerin yöneticileri olarak düşünüldüğünden yerel yönetimlere kaydırıldılar. Anlaşma yoksa neden gitsinler illere?
Şimdi önümüzde bir görev durmakta. AKP-PKK’nın Türkiye aleyhine uzlaşmalarını boşa çıkarmak. Bölücülük ve irticaya karşı Çankaya’ya Cumhuriyet değerlerine bağlı birini oturtmak. Türkiye, bölücülüğün ve irticanın oyuncağı olmaktan kurtarılmalı. Emperyalist odakların Türkiye ile ilgili yaptıkları planları boşa çıkarma zamanı daha gelmedi mi?
                                                                       Adil Hacıömeroğlu
                                                                       6 Haziran 2014



4 yorum:

  1. PKK güdümündeki Gültan Kışanak, Sırrı Sakık ve Ahmet Türk ; AKP 'yi bölünme politikasına yöneltmişlerdir. AKP de oy uğruna ülkeyi bölünmenin eşiğine getirmiştir. Bu tehlikeli gidişi önlemek için sorumlulara , muhalefete çok iş düşüyor. Tşkkr
    OYA DERELİ

    YanıtlaSil
  2. “Bütün şehir” yasasını bilmiyordum. Yazınızla öğrenmiş oldum. Dediğiniz gibi olayları iyi okumalı... Ve şimdi ne yapmalı diye soruyorum kendime.. Biraz karamsarlık olacak ama, meclis çoğunluğu AKP'de .. İstediği yasayı istediği şekilde çıkarıyor. ne yapmalı?.Halkın gözüne bu oynanan oyunlar nasıl sokulmalı?!.

    YanıtlaSil
  3. Hedefe varmak için siyaset yapanlar,Hedefleri belli.Burda bizim ne için siyaset yapacağımızı ortaya koymamız gerekiyor.Bölünmez bir bütünlük içinde ,herkesin birarada yaşacağı Türkiye Cumhuriyeti ,çağdaş ,insan hakları temelinde insanımızı insanca yaşatacak siyaseti önümüze koyarak yürümeliyiz.CHP nin yeniden yapılandırılarak, 6 okun işaret ettiği yolda yürünmelidir.

    YanıtlaSil
  4. Bu gerçekleri inatla AKP'ye oy verenlere anlatmalı da nasıl? Muhalefet yok çünkü. Nasıl bir şey bu bütün yollar tıkalı. Yazılı ve görsel basın da yok.

    YanıtlaSil