24 OCAK’TA UĞUR MUMCU’YU ANACAK MISINIZ?


Ekmeleddin İhsanoğlu, çatı adayı oldu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediğine göre tanıdıkça sevilecekmiş. Televizyonlarda konuşmaya başladı İhsanoğlu. Tanımaya başladıkça sevilmiyor ne yazık ki...

Oysa rahmetli Uğur Mumcu, yıllar öncesinde İhsanoğlu’nu tanıdığı için Rabıta kitabında yazmıştı onu. ABD ve Suudi Arabistan denetimindeki İslamcı örgütlerin uluslar arası çalışmalarını yazdı Mumcu. Uzun araştırmalar sonucunda yapılan bir çalışmanın ürünüydü bu kitap.

Mumcu, kitabında İhsanoğlu’nun İslami İlimler Araştırma Vakfı yönetim kurulu üyeliğinden söz etmekte. Bu ve benzeri vakıfların amaçları uzun uzadıya anlatılmakta Rabıta’da. Kitabın 188 ve 189. sayfalarına bakılabilir konuyla ilgili.

Uğur Mumcu yaşamı boyunca Laik Cumhuriyet’in yaşaması için savaştı. Sorumlu yurtsever bir aydın olarak Atatürk’e karşı yapılan saldırılara yüreklice karşı koydu. ABD güdümünde örgütlenen ılımlı İslamcı örgütlerin Cumhuriyet yıkıcılıklarını büyük bir öngörüyle belirledi. Eğer zamanında Uğur Mumcu’nun uyarılarını Türk aydınları ve siyasetçileri kavrayabilseydi bugünleri yaşamazdık. Rahmetli Mumcu yalnızca İslamcı örgütlerin değil; tüm bölücü, yıkıcı siyasal oluşumların Cumhuriyet’e karşı etkinliklerini bir bir yazdı. Kamuoyunu hep uyardı. Bunun içindir ki ipliğini pazara çıkardığı örgütler tarafından katledildi.

Zaman zaman kendi kendime sormadan edemiyorum. Uğur Mumcu, neden öldürüldü? Bugün Rahmetli Mumcu’nun yürekliliğinin binde birini gösteremeyen sözde aydınlar, kimliksiz siyasetçiler için mi? Gözünün önündeki tehlikeyi fark edemeyen, emperyalizme teslim olmuş sözde Cumhuriyetçi aymazlar için mi?

Yıllar önce İhsanoğlu’nun da içinde bulunduğu dinciliğin ayak seslerini işiten Uğur Mumcu’nun kemiklerini sızlatmamak gerek.

Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday gösterenler, önümüzdeki 24 Ocak’ta Uğur Mumcu’yu anacaklar mı? Anma törenlerinde sahte üzüntü gösterişiyle nasıl saygı duruşunda bulunacaklar? Uğur Mumcu’yu hangi yalan sözlerle anlatacaklar dinleyenlere? Uğur Mumcu’nun hangi nedenlerle kimlerce katledildiğini nasıl açıklayacaklar onu sevenlere?
                                                           Adil Hacıömeroğlu

                                                           4 Temmuz 2014

1 yorum:

  1. Saygın Öğretmenim
    YCHP'liler Uğur Ağabeyi anmasın, onun saygın anısını bir kez daha örselemesinler...
    Sabih Kanadoğlu, Turgut Kazan, Güldal Mumcu, Emine Ülker Tarhan gibi daha niceleri varken, bir ElEhzerciyi, bir Osmanlı özlemcisi ümmetçiyi Cumhurbaşkanlığına önerenleri de bunu olağan karşılayanları da kınıyorum.
    Belleğinize, bilincinize, yurt sevgisiyle dolu yüreğinize bir büyük "sağ ol" gönderiyor, erinç diliyorum...
    Okurunuz
    Tarık Konal

    YanıtlaSil