IŞİD, TÜRKİYE’DE...


IŞİD... Irak Şam İslam Devleti... ABD ve İsrail Esat yönetimine savaş açınca ortaya çıkan ılımlı İslamcı bir terör örgütü...

Onları, önce insanlık dışı eylemleriyle tanıdık. Öldürdükleri kişilerin ciğerlerini, yüreklerini yerken çekilmiş videolarını izledik. Videolarından hiçbirinin sonunu getiremedik. Çünkü görüntüler kanımızı dondurup midemizi bulandırdı. Adlarının geçtiği yerde “Bunlar insan mı?” sorusunu söyledik, işittik.

IŞİD militanları, Musul’u ele geçirdi. Ardından cami ve türbelerin bombalanması haberleri, görüntüleri yayılmaya başladı. Selefi örgüt, İslam’ın ibadethanesine tahammül edemiyor. Kendi gibi düşünmeyen, inanmayan herkesi İslam dışı görmekteler.

Musul’un işgalinden sonra IŞİD eylemlerinin benzeri İstanbul’da yaşandı. Esenyurt’taki Muhammediye cami yakıldı bir gece. Neden mi? Cami Şiilere aitmiş. Yahu nasıl bir zihniyet bu? Cami, camidir. Kutsaldır. Bunun Şii’si, Sünni’si olur mu? Hem de Hz Muhammed’in adını taşıyan bir cami yakıldı. Demek ki İslam’ın peygamberinin adı, Amerikancı İslamcıları rahatsız etmekte.

Yaşamım boyunca camilerin yakıldığını ya da bombalandığı Türkiye topraklarında işitmedim. Camiye giden de gitmeyen hep saygı gösterdi bu kutsal yerlere. Bunu bilen kimi din simsarları, halkı çoğu zaman cami üzerinden kandırıp sömürdüler.

Evet, durmak yok, yola devam. AKP iktidarında bir caminin yakılışını da gördük. Kim bilir daha neler göreceğiz? Laik diye suçladıkları Cumhuriyet’in gözü gibi koruduğu camiler, Erdoğan iktidarında yakılmakta...

Esenyurt Muhammediye Camisi’nin kitaplığı ateşe verilince Kuran- Kerimler de yandı. Görüntüler iç acıtıcı. Yılbaşında Adana İncirlik’te camiye postallarıyla giren ABD askerleri Musafları yırtmıştı. Şimdi de ABD güdümündeki sahte Müslümanlar, camideki Kuranları ateşe veriyorlar.
Şimdi bazı aklı evveller diyecekler ki, “Onlar, camiyi yaktılar, Kuranları yakma kasıtları yoktu.” Bu aklı evveller şunu bilmez mi? Her camide kesinlikle Kuran da bulunur.

AKP, IŞİD militanlarını besleyip büyüttü. Ceplerine harçlık, bellerine silah koydu. Yaralandıklarında en güzel hastanelerde tedavi edildiler. Yedikleri önlerinde, yemedikleri arkalarında... Demek ki AKP, bu militanlara camilerimizi yaksınlar, diye hoşgörü gösterip yardım ettiler.
                                                                       Adil Hacıömeroğlu
                                                                       9 Temmuz 2014







1 yorum:

  1. Her zaman sayfalarınızda GERÇEKLERİ okumaktan mutluluk duyuyorum, acı verse de. Teşekkürler hocam.

    YanıtlaSil