İSRAİL UÇAKLARINA YAKIT SATAN KİM?


22 Temmuz 2014 tarihli Aydınlık gazetesi iki önemli habere imza attı. Bu haberler nedeniyle gazete çalışanlarını kutluyoruz. Çünkü halkın gerçekleri öğrenmesini sağladılar...”

Birinci haber, “İsrail’e Jet Yakıtının İhracı TÜİK Belgelerinde” başlığını taşımakta. Bu haber önemlidir. Çünkü devletin kurumunun belgesiyle AKP hükümetinin söyledikleri yalanlanmakta.

Aydınlık, daha önce de İsrail’e jet yakıtı satıldığını yazmıştı. Bu sava Enerji Bakanı Taner Yıldız “Biz Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak herhangi bir petrol ve herhangi bir jet yakıtı satışını İsrail’e gerçekleştirmiş değiliz. Transit satışlar var, Türkiye’den başka firmaların, ülkelerin yaptığı. BTC’den yüklenen petrolün gittiği onlarca ülke var. Bunu BP satmış olabilir, herhangi bir firma satmış olabilir. “ demekte. Aslında bu sözler açık bir itiraf.

BTC, Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattı demek. Boru hattının musluğu Ceyhan’da kimin elinde? Türkiye’nin... İhracatçı firmanın adı, uyruğu ne olursa olsun eğer BTC kaynaklı bir ürünse Türkiye’den satılmıştır.

TÜİK’in 2014 verilerine göre 124.562 kg. jet yakıtı İsrail’e satılmış. Bu konu derinliğine araştırılsa satılan yakıtın bu kadar olmadığı da görülür.

İkinci haber “Petrolü İsrail’e Türkiye ile sattık” başlığı taşımakta.  Barzani yönetiminin yayın organı Rudaw gazetesi bu itirafı yapmakta. Kısacası hem TÜİK hem de AKP’nin kaçak petrol ortağı Barzani cephesi, İsrail’e petrol satışının yapıldığını söylemekteler.

Her konuda bilgi sahibi olan(?) RTE, petrol satışı konusuna değinmese olmazdı. 22 Temmuz günü yaptığı grup konuşmasında İsrail’e petrol satışına değindi başbakan.

“Buraya İsrail’in uçağı gelir ve havalimanından kendi yakıtını alır. Bu, her ulus için, gittiği ülkelerde orada bakımını yaptırır, yakıtını alır ve ondan sonra yoluna devam eder. Eğer bunu İsrail’e jet yakıtı vermek olarak takdim ediyorsanız, buna söyleyecek bir şeyim yok. Aynı şekilde her hafta bizim kırkı aşkın uçağımız da Tel Aviv’e gidiyor ve onlar da oralardan yakıtını alıyor.” Demekte RTE. Bu gelen İsrail uçaklarının niteliği nedir? Yolcu uçağı mı, askeri uçak mı? RTE, bu ayrıntıyı açıklamamış. Eğer askeri uçaksa bunlar, sık sık bizim havaalanlarımızda ne işleri var?

İsrail’e satılan jet yakıtından söz edilmekte. RTE ise havaalanlarına gelen uçaklara verilen yakıtlardan söz ederek her zamanki gibi konuyu bulandırıp saptırmakta. Yine halkı yanlış bilgilendirmekte. Ancak bilgilendirirken de üstü kapalı itiraflarda  bulunmakta. Nedir bu itiraf? Hangi nedenle olursa olsun İsrail’e uçak yakıtı satılmış. Satışı kabullenerek halkta ters algı yaratma yolunu seçmiş RTE.

AKP’lilerin Gazze’ye ağlaması yalancıktandır. İsrail savaş uçaklarına yakıt satacaksın... O uçaklar gidecek Gazze’deki zavallı Filistililerin evlerini bombalayıp başına yıkacak... Sen de bu ölen Filistinlilere ağlayacaksın... Yok, böyle bir şey! Yoksa AKP’liler, savaş uçaklarına yakıt sattıkları akıllarına gelince vicdan azabı çektikleri için mi ağlıyorlar? Kendi kendilerine “Bu çocuklar bizim yüzümüzden öldü. Biz, İsrail savaş uçaklarının yakıtını sağlamasaydık, Filistinli siviller ölmezdi.” mi demek istemekteler? Hiç sanmıyorum böyle olduğunu.

AKP’lilerin Filistin’e ağlamaları, seçmenleri kandırmak içindir. Onların karşısında vicdanlı adamlarmış gibi görünmek amacındalar. Kısacası oy devşirmek için timsah gözyaşları dökmekteler. Ancak halk, uyanmaya başladı. AKP’nin halkı kandırması gittikçe zorlaşmakta. Gerçekler, bir bir ortaya çıkınca yapacak bir şeyleri kalmıyor. Çok yakında yalanlar üzerine kurulan bu fos yapının çökeceğini hep birlikte göreceğiz.
                                                                       Adil Hacımeroğlu

                                                                       23 Temmuz 2014

2 yorum:

  1. Hem teröre destek verdiği için hem de ülkesini yönetemediği, şiddet uyguladığı, yasaları, insan haklarını yok saydığı için bu insanı hiç bir ülke kabul etmiyor. Gittiği yerlerde yuhlanıyor. Böyle bir insan nasıl cumhurbaşkanı adayı oldu? Şaşırıp ta seçilirse ülkeyi nasıl yönetecek? Gururu onuru yok sayarak nereye kadar sürebilir ki?

    YanıtlaSil
  2. Dünyayı güç yönetiyor, akıl ve vicdan değil... Güce taparak yüksek mevkilere gelenlerin sonrasında farklı davranmaları sonları olur ve onlar bunu çok iyi biliyorlar..

    YanıtlaSil